JYP laittoi HPK:n selän seinää vasten

HPK-JYP 2-3 JE (1-0,1-2,0-0,0-1)

Hämeenlinnan Ritari-areenan jäätä kulutettiin eilen jopa 77 minuuttia, ennen kuin HPK:n ja JYPin välille saatiin ratkaisu. Ensimmäisen jatkoerän lopussa Mikko Viitanen ratkaisi pelin ja JYP lähti voitto taskussa kotimatkalle.


Hämeenlinnassa nähtiin ottelu, josta ei tunnetta puuttunut. Kovia taklauksia, paljon jäähyjä sekä aivan mieletön tunnelma. HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin kiitteli yleisöä erikseen lehdistötilaisuudessa kuvaillen tunnelmaa fantastiseksi.

Kotiyleisöä hemmoteltiin jo kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen. Tuomas Vänttinen haisteli JYP-vahti Tuomas Tarkin syötön JYP-maalin takana katkaisten sen ja syöttäen kiekon maalin eteen. Maalille liukunut Jere Sallinen tälläsi kiekon verkkoon ja kotiyleisö sai huutaa.

Ensimmäinen erä Kerholta oli hyvä. Suunnitelmissa ollut kova alku toimi tänään ja JYPin päätyyn saatiin luotua painetta. Mika Järvinen torjui ensimmäisessä erässä viisi kertaa, kun virkaveli Tarkki peräti 16 kertaa.

JYP pääsee peliin mukaan

Toiseen erään tulikin sitten sisuuntuneempi JYP. Eric Perrinin viisikon johdolla jyväskyläläiset paineistivat HPK:ta ja nostivat selkeästi karvaustaan. Jordan Henrylle tuomittiin jäähy toisen erän ensimmäisellä minuutilla ja JYP ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

Perrinin ja Louhivaaran tarjoiluista Miika Lahti ohjasi kiekon maalin edestä verkkoon HPK:n hajonneen alivoimaneliön keskeltä.

Toisen kerran JYP rankaisi toisen erän puolivälin jälkeen. Ajassa 33.32 Petr Hubacek yllätti Järvisen kovalla lämärillä. Hubacek hyödynsi HPK:n heikon purun ja vei JYPin johtoon.

Kerho kuitenkin sai juonen päästä kiinni erän loppupuolella vaikka toinen erä kokonaisuudessa olikin JYPin hallintaa. Kalle Koskisen rangaistuksen aikana flunssasta tervehtynyt Ville Viitaluoma toi Kerhon tasoihin lyöden Marko Tuulolan laukauksesta tulleen irtokiekon reppuun. Maali syntyi juuri ennen erän loppua ajassa 39.52.

Mielipiteitä jakava ratkaisija

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, mutta rangaistuksia sitäkin enemmän. Joukkueille jaettiin yhteensä 16 minuuttia rangaistuksia. Erässä nähtiin myös kaksi torjuttua läpiajoa. Erän lopulla ensin Darryl Boyce karkasi kerholaisilta ja heti perään saman tempun teki Antti Jaatinen. Molemmat yritykset Mika Järvinen hoiteli ja sovitteli itselleen jo sankarinviittaa ylleen.

Jatkoerä oli myös rikkonainen jäähyjen takia. Juha Kiilholma tarjoili ratkaisunavaimia jatkoerän alkupuolella Tuomas Vänttiselle, mutta Tuomas Tarkin jalkatorjunta esti voittomaalin.

HPK:lle tarjoutui paikka ratkaista ottelu, kun Mikko Kalteva ja Yohann Auvitu ottivat peräkkäiset kaksiminuuttiset. Ylivoima pyöri, mutta JYPin kolmikko pelasi uhrautuvasti ja selvitti kahden miehen alivoimansa.

Kun paikat jättää käyttämättä, kaveri iskee. Koko ottelun sääntöjen rajamailla pelannut Mikko Viitanen tälläsi ratkaisun ajassa 77.00 Eric Perrinin syötöstä.

Ari-Pekka Selin oli vähäsanainen kommentoidessaan itse ottelua.
– Onnittelut JYPille. Meille katkera tappio. Fantastinen taistelu ja fantastinen kotiyleisö.

Niklas Heinonen 26.3.2013

26.03.2013 08:22

Jaa artikkeli: