Jyp jatkoi kotivoittojen sarjaa

 

JYP-HPK 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)

HPK ja JYP iskivät yhteen kolmannen kerran tämän kauden puolivälieräsarjassa. Tasainen ottelu ratkesi kotijoukkueelle viimeisessä erässä.

HPK:n kokoonpanosta lauantain peliin oli tippunut kapteeni Ville Viitaluoma. Playoff-hengen mukaan poissaolojen syyt ovat lähestulkoon tarkimmin varjeltuja valtionsalaisuuksia, eikä tälläkään kertaa ole tarkempaa tietoa miksi ”vili” ei Jyväskylässä pelannut.

Itse ottelun alku kamppailtiin erittäin rikkonaisissa merkeissä, kun molemmille joukkueille tuomittiin kaksi kahden minuutin rangaistusta. JYP käytti ensimmäisen tilaisuuden hyväkseen, kun Kalle Koskinen pääsi yllättämään Mika Järvisen ajassa 2.32.

Koskisen maalin jälkeen HPK pääsi kahdesti peräkkäin ylivoimalle mutta ei pystynyt tasoittamaan ottelua. HPK:n ylivoimien aikana parhaan paikan maalintekoon sai JYP:n Mikko Viitanen mutta Järvinen torjui Viitasen läpiajon loistavasti räpylällä.

Kesken HPK:n hyvän painostuksen JYP iski toistamiseen. Ajassa 15.18 Ramzi Abid vapautti Antti Jaatisen läpiajoon, eikä Jaatinen erehtynyt.

Kerhon valmentaja Ari-Pekka Selin herätteli omiaan aikalisällä, mikä tuottikin tulosta. Jordan Henry kiersi JYP-maalin ja toimitti kiekon maalin edustalle, josta se kimpoili lopulta maaliin Tuomas Tarkin jalan kautta. Maali syntyi ajassa 18.21 ja maaliin syöttöpinnat ansaitsivat Antti Aarnio ja Otto Paajanen.

Maaliton toinen erä

Ottelun toiseen erään pelin intensiteettitaso laski huomattavasti, vaikka vihellysten jälkeisiä torikokouksia edelleen nähtiinkin. Toinen erä kamppailtiin pääasiassa HPK:n puolustuspäädyssä mutta Järvinen maalillaan esitti hienon torjunnan Jaatisen puolittaisesta läpiajosta, sekä upean triplatorjunnan kahden miehen alivoimalla.

Myös HPK:lla oli erän aikana pari mainiota mahdollisuutta laittaa peli tasalukemiin. Lähimpänä maalintekoa hämeenlinnalaisista oli Marko Luomala, jonka ohjauksen Tarkki torjui vain vaivoin, sekä Teemu Rautiainen, joka ei kuitenkaan pystynyt viimeistelemään Arsi Piispasen tarjoilusta.

Toinen erä kamppailtiin maaleitta ja näin lauantai-illan jännitysnäytelmän ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

JYP rutistaa voiton

Kolmannen erän alkuun HPK sai mahdollisuuden ottelun tasoitukseen, kun se pääsi ylivoimalle mutta HPK:n tasoituksen sijaan JYP iski tilanteen 3-1:een. Järvinen torjui Mikko Kaltevan puolesta kentästä laukoman purkukiekon mutta hukkasi sen heti torjunnan jälkeen ja Darren Boycella oli helppo työ siirtää peliväline maaliin.

Boycen maalin jälkeen Max Wärn iski ylivoimalla tilanteen jo 4-1:een ja ottelu näytti ratkenneelta. HPK oli asiasta kuitenkin erimieltä ja kun Boyce hölmöili itsensä suihkuun lyötyään Rautiaista poikittaisella mailalla, pääsi HPK yrittämään kavennusta ylivoimalla.

HPK otti Järvisen pois maaliltaan ja saikin tehtyä kavennuksen, kun Marko Luomala suti kiekon maaliin lähietäisyydeltä. HPK:n kiri tyrehtyi kuitenkin, kun Jaakko Turtiainen joutui ottamaan kahden minuutin jäähyn koukkaamisesta.

Neljäs taisto joukkueiden välillä käydään tulevan viikon maanantaina Ritari Areenalla, jossa karkelot alkavat kello 18.30.

23.3.2013

 

23.03.2013 17:39

Jaa artikkeli: