Jykän paita kattoon

Kerhon ikitaistelija Jyrki Louhi saa ansaitsemansa kunnianosoituksen, kun paita numero 9 nostetaan Rinkelinmäen katonharjaan. Ottelussa vastaan luistelee sarjakärki JYP. Luvassa on hieno kiekkoilta.

HPK-JYP 2.10.2012 klo 18.30

Jyrki Louhi pyöräili maanantain lehdistötilaisuuteen rautatieasemalta.

– Suoraan koulunpenkiltä tänne ihmeteltäväksi. Onhan tämä aika härpäke tässä, Louhi naureskeli ennen mediatilaisuuden alkua.

Louhea voidaan hyvällä syyllä tituleerata peruskerholaiseksi. Rakkaus lajia ja seuraa kohtaan huokuu jokaisesta kommentista.

– Onhan tämä mahtava kunnianosoitus tavasta tehdä työtä ja olla urheilija. Paidan jäädyttäminen on minulle erityislaatuinen hetki, voin katsoa hallin kattoon ylpeänä ja tietenkin myös nöyränä. Yhtä lailla kuin katsoin uran jälkeen peiliin ja totesin, että kaikki tuli annettua eikä mitään jäänyt hampaankoloon.

– Olen myös kiitollinen siitä, että olen saanut olla mukana yhteisössä, joka on pärjännyt ja voittanut. Tuntui hienolta, että ura loppui huipulla niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen menestyksen kannalta, enkä lähtenyt minnekään Espanjaan höntsäämään. Ihan loppuvuosina oltiin kuitenkin finaalissa Rautakorven johdolla.

Jykä kutsui illan otteluun myös toisen vanhan kerholaisen. Juha ”Pikkari” Virtanen oli Louhen oppi-isä uran alkuaikoina. Virtanen pelasi HPK:ssa numerolla yhdeksän kaudet 1996-1999.

– Tottakai kutsuin ”Pikun” mukaan, sain häneltä niin paljon oppia nuorempana. Häneltä numero ysikin on peräisin, vaikka alkuvuodet pelasin numerolla 15.

Päivän puntari

JYP keikkuu SM-liigan kärjessä, vaikka viime kevään mestarijoukkueesta lähtikin monta runkopelaajaa. Alkukauden seitsemästä ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden – senkin voittolaukauskilpailun jälkeen. JYP ei ole kuitenkaan ollut otteluissaan erityisen ylivoimainen, vaan pikemminkin pystynyt kääntämään tiukat ottelut edukseen.

– Vastassa on Suomen paras jääkiekkojoukkue. Mittarina voidaan pitää viime kauden mestaruutta tai tämän hetken sarjataulukkoa. Me pyritään pääsemään takaisin omalle tasolle. Sitä se vaatii ja ehkä vähän ylikin kun vastassa on JYP, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti ottelun aattona.

Tuomas Santavuori oli päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla.

– Viime peli harmittaa, ei päästy omalle tasolle. Nyt on kuitenkin uusi viikko ja uudet kujeet.

Näillä mennään

Selin ei vielä maanantaina voinut paljastaa millä kokoonpanolla HPK lähtee tiistain kamppailuun. Maalivahtien peluutuksesta ”on tehty suunnitelma tämän viikon osalta”, mikä tarkoittanee, että molemmat maalivahdit saavat peliaikaa viikon otteluissa.

Puolustuspäässä Aleksi Laakso on todennäköisesti pelikuntoinen. Hyökkääjistä Ville Viitaluoma oli poissa harjoituksista ja sentterin pelaaminen on epävarmaa. Viitaluoma sai tällin niskan seudulle lauantain ottelussa Jokereita vastaan. Borna Rendulic on yhä toipilaana.

– Toivon mukaan Rendulic pystyy tällä viikolla osallistumaan harjoituksiin. Pelikunto on tietenkin vielä hakusessa huilin jälkeen, Selin valotti hyökkääjän tilannetta.

Suurennuslasin alla

Paita numero 9
Jyrki Louhen hieno ura paketoidaan ennen ottelua juhlallisessa seremoniassa. Huhujen mukaan HPK-fanit kunnioittavat Jykää tifon muodossa. Tule ajoissa paikalle!

HPK, koko perhe
Kuinka hyvin joukkue on käsitellyt tappion Jokereille ja millaisen tuen joukkue saa kotiyleisöltä Louhen juhlaottelussa?

Ramzi Abid, JYP
Satakiloinen kanadalainen on osoittautunut oivaksi vahvistukseksi JYPin hyökkäyskalustoon. Seitsemässä ottelussa tehot 4+4 ja pistepörssin seitsemäs sija.

Kerho-shopissa Louhi t-paitoja

HPK:n fanituotemyymälässä kannattaa poiketa tiistaina. Fanishopeissa on myynnissä rajoitettu erä Jyrki Louhi juhlapaitaa. Paitojen koot M-XXL. Tule jo ennen peliä ostamaan oranssi T-paitasi!

Totellaan Jykää, kaikille oranssia päälle tänään!

 

Tervetuloa juhlimaan miestä,
jonka sydän sykkii HPK:lle!

1.10.2012 Rysty

 

02.10.2012 07:14

Jaa artikkeli: