Juuso Hietanen palaa Hämptoniin – yhteensä kuusi pelaajasopimusta julki

Juuso Hietanen palaa viidentoista vuoden jälkeen kasvattiseuraansa HPK:hon 2+1-vuotisella pelaajasopimuksella. HPK julkaisi perjantain KICK-OFF-tapahtumassaan viisi muuta pelaajasopimusta. Myös Miro Karjalainen, Sami Rajaniemi, Matti Järvinen ja Rony Ahonen pukevat ensi kaudella oranssia ylle. 16-vuotias Roope Vesterinen teki HPK:n kanssa kolmivuotisen juniorisopimuksen.

 

 

HPK-kasvatti, olympiavoittaja Juuso Hietanen palaa oranssiin 15 vuoden tauon jälkeen. HPK:n seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta vuonna 2006 voittamassa ollut Hietanen on solminut HPK:n kanssa 2+1 vuotisen pelaajasopimuksen, jonka kolmas vuosi on puolustajan omalla optiolla. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo, että aika Hietasen paluulle oli kypsä nimenomaan tänä vuonna.

– Olemme keskustelleet Juuson kanssa useana vuotena ja nyt aika oli oikea. Hienoa, että Juuso sitoutuu HPK:hon moneksi vuodeksi. Juuso on tähän sarjaan monipuolinen kärkipuolustaja ja tuo kärkiosaamista ja laatua joukkueeseemme jokaisella pelin osa-alueella.

Hietanen saapuu takaisin kotikaupunkiinsa hyvillä mielin ja kertoo taustalla aina olleen ajatuksen siitä, että vielä jonain päivänä hän pelaisi HPK:ssa numerolla 17.

– En ole koskaan miettinyt Suomessa muita joukkueita kuin Kerhoa, nyt oli hyvä hetki palata. Vuosia olen pakannut kesän lopussa ja pistänyt uuden kodin pystyyn ulkomailla. Nyt on hienoa perheenkin kannalta asua omassa kotikaupungissa.

Hietasen muistot Kerhosta ovat kultaiset. Uusien muistojen tekoon hän toivoo mukaan koko Hämptonin Pohjantähti Areenalle.

– Tosi hyviä muistoja. Siitä on jo aikaa kulunut ja sen olen tässä vuosien varrella ymmärtänyt, kuinka vaikeaa on voittaa mestaruuksia. Arvostan 2006 mestaruutta todella korkealle. Nyt odottavat fiilikset ensi kautta ajatellen ja toivottavasti saadaan paljon yleisöä Rinkelinmäelle ensi kaudella!

Kokemusta takalinjoille ja keskikaistalle

Kolossimainen ja HPK:n 2019 mestarijoukkueen puolustaja Miro Karjalainen palaa takaisin Hämeenlinnaan kahden vuoden sopimuksella, jonka toiseen vuoteen sisältyy optio ulkomaille tiettyihin sarjoihin siirtymisestä. Karjalainen tunnetaan kovaotteisena puolustajana, joka pelaa joukkueelle suurella sydämellä. Kaksi kautta HIFK:ssa ovat kehittäneet 25-vuotiasta Karjalaista edelleen.

– Kova paluumuuttaja meille. Liike ja kiekollinen peli on kehittynyt Mirolla parin viime vuoden aikana. Tämä mahdollistaa monipuolisemman roolin meidän tasapainoisessa joukkueessa. Puolustuksellisesti tulee olemaan todella tärkeä palanen oman maalin varjelussa erityisesti alivoimapelissä, kommentoi Toivola

Karjalainen kertoo olevansa sama pelaaja kuin aiempina Kerho-vuosina, mutta pikkuisen parempi.

– HPK:sta on pelkkiä hyviä muistoja, on helppoa palata tuttuun hyvään ympäristöön! Sanoisin, että olen edelleen sama pelaaja, mutta pikkuisen parempi pelillisesti.

HPK:n maalivahtikaksikon muodostaa Daniel Lebedeffin kanssa ensi kaudella Sami Rajaniemi, joka palaa Suomeen yhden kauden Ruotsin visiitiltä. Rajaniemi pelasi kaudet 2016–2021 Mikkelin Jukureissa. Sopimus on HPK:n kanssa kaksivuotinen.

– Sami on luotettava ja laadukas maalivahti Liigaan. Samin saapuessa Danielin pariksi, maalivahtikaksikkomme on todella kilpailukykyinen.

Yli 300 Liiga-ottelua yli 90 torjuntaprosentin keskiarvolla pelannut Rajaniemi kertoo tutkineensa tarkkaan, onko Kerho hänelle oikea paikka.

– Omasta mielestäni otin tarkkaan selvää ja tiedän mihin olen tulossa. Myös siksi olen into piukeena tulossa HPK:hon ja takaisin Suomeen. Koen olevani prime time -iässä, fyysisesti hyvässä kunnossa ja kokemustakin on kertynyt uralta. Haetaan sitä parasta Samia esiin ja joukkueena menestymistä, kertoo Rajaniemi.

Keskushyökkääjä Matti Järvinen saapuu HPK:hon yhden vuoden sopimuksella. Useita Liiga-seuroja aiemmin edustanut 32-vuotias Järvinen on pelannut myös Sveitsissä ja Saksassa DEL-liigaa. HPK:hon Järvinen saapuu KalPasta.

– Matti on todella luotettava ja kurinalainen keskushyökkääjä, joka tasapainottaa omalla osaamisellaan ja pelikyvyllään meidän hyökkäysketjuja. Hän kykenee tekemään tärkeitä pisteitä ja maaleja pelin ratkaisuhetkillä. Matti pystyy kantamaan vastuun, kun pelejä ratkotaan.

Järvinen halusi HPK:hon, sillä hän näkee HPK:n tehneen pitkään hyvää työtä ja haluaa mukaan projektiin.

– Lähdetään haastamaan isoja ja tuomaan pitkää kevättä ja menestystä Kerholle. Itse tuon mukanani luotettavaa kahden suunnan sentteripeliä ja osaamista erikoistilanteisiin sekä aloitusympyrään. Toivottavasti kokemuksellani pystyn auttamaan myös joukkueen nuorempia pelaajia.

Puolustaja Rony Ahonen allekirjoitti myös kahden vuoden sopimuksen HPK:n kanssa.

– Valmennukselle tuttu pelaaja, jonka yleistaidot ja kokemus auttavat joukkuetta menestymään. Hänellä on kyky tehdä joukkueesta voittava laadukkaan yleispelaamisen ja kokemuksen kautta.

35-vuotias Ahonen ei lupaa olla joukkueen isähahmo, mutta luo rauhallisuutta koppielämään ja kentälle kokemuksellaan.

– Hyvillä fiiliksillä uuteen haasteeseen HPK:ssa! Sain pelattua hyvän kauden ja siitä on hyvä jatkaa! Nyt vaan kova kesä alle ja ollaan jälleen mintissä, kun kausi alkaa. Repussa tulee mukana rauhallisuutta peliin. En ole mikään isähahmo, mutta varmasti tuon koppiinkin rauhallisuutta. Luvassa on takuuvarmaa puolustuspeliä ja kovaa oman pään luutimista.

HPK:n junioripelaaja Roope Vesterinen on solminut kolmivuotisen juniorisopimuksen Kerhoon. Mika Toivolan mukaan 16-vuotias Vesterinen on osa Kerhon tulevaisuutta.

– Roopen hyvä ja oikeanlainen kehityskaari on tuottanut juniorimaajoukkueissakin kärkiketjujen paikan. Maltilla rakentaen Roope tulee olemaan osa HPK:n tulevaisuutta.

 

HPK jatkaa joukkueen kokoamista kesän aikana. Toivola kertoo pelaajamarkkinan muuttuneen kevään aikana maailmantilanteen vuoksi.

– Ensi kauden joukkue uudistuu hallitusti. Tavoitteet ovat kovemmat kuin viime kaudella ja siihen tavoitteeseen päästäksemme rakennamme tasapainoisen, monipuolisen ja pelillisesti vahvan joukkueen. Tällä hetkellä olemme oikein tyytyväisiä siihen, että nämä nyt julkaistut pelaajat saimme Kerhoon ja he istuvat suunnitelmaamme. Joukkue ei ole vielä valmis, tulemme tekemään vielä sopimuksia 3-4 pelaajan kanssa, päättää Toivola.

 

HPK:n sopimustilanne 22.4.2022

Maalivahdit Sopimus
30 Sami Rajaniemi 2024
60 Daniel Lebedeff 2023
Puolustajat
3 Arttu Pelli 2023
14 Rony Ahonen 2024
17 Juuso Hietanen 2024+1
37 Ossi Ikonen 2023
38 Miro Karjalainen 2024
40 Petteri Nurmi 2024
Hyökkääjät
6 Antti Pihlström 2023
16 Jere Jokinen 2023
28 Markus Nenonen 2024
51 Philippe Cornet 2023
53 Joel Janatuinen 2023
70 Oliver Kiljunen 2023
71 Matti Järvinen 2023
77 Daniel Mäkiaho 2023
88 Michael Joly 2023
91 Aleksi Mustonen 2024
95 Artturi Toivola 2023
Juniorisopimukset
Juho Lukkari 2024
Kalle Juvonen 2025
Roope Vesterinen 2025
Niklas Talvikunnas 2025+1

 

 

 

 

 

22.04.2022 19:49

Jaa artikkeli: