Juusen kuulumiset MM-kisojen alla

Niin kuin sanottua, HPK:n Juuse Saroksen kevät on ollut menestyksekäs ja kiireinen. Keskiviikkona alkaa matka kohti ensimmäistä miesten MM-turnausta.

HPK:n kevät oli täynnä hurmosta ja taikaa. Pitkään näytti siltä, että playoffeja ei Hämeenlinnassa pelata ollenkaan. Joukkue kuitenkin kirjoitti upean tarinan nousemalla pudotuspeleihin ja pudottamalla Helsingin Jokerit ensimmäisellä kierroksella. Tie nousi pystyyn vasta puolivälierissä Suomen mestaruuden napannutta Oulun Kärppiä vastaan. Oranssi sydän sanookin, että moraalinen finaali pelattiinkin jo HPK-Kärpät -sarjassa.

Joukkueen tukipilareihin koko kauden kuulunut Juuse Saros ei ehdi levätä lainkaan. Kuluneen kauden aikana nuorukainen ehti voittaa nuorten maailmanmestaruuden, kirjoittaa ylioppilaaksi ja pelata huipputasolla liigassa illasta toiseen. Lisäksi mies valittiin Liiga-gaalassa kauden tulokkaaksi ja keskiviikkona starttaa vielä matka kohti Minskin MM-kisoja.

Saroksen valinta Liigan tulokkaaksi ei ollut suuri yllätys, kun katsoo miehen otteita ja tilastoja. Saros sai palkinnon ensi kertaa käteensä kuitenkin vasta tiistaina Euro Hockey Tour-kiireiden takia. Jarmo Wasaman muistopokaali on täynnä supertähtien nimiä. Viime vuosina sen ovat voittaneet mm. Artturi Lehkonen, Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund. HPK:n tämän hetken organisaatiosta myös Joonas Vihko (2001-2002) ja Vesa Viitakoski (1989-1990) ovat saaneet vastaanottaa pystin. Viimeksi kerholainen on saanut tulokaspalkinnon vuonna 1998-1999 Timo Pärssisen toimesta.

Juuse_6568
Saros ja Jarmo Wasaman muistopalkinto

Matkalla Minskiin

Sunnuntaina Erkka Westerlundin julkaisemasta Minskin MM-ryhmästä löytyi kerholaisille mieleinen nimi, Juuse Saros. Saros on nimetty yhdeksi kolmesta maalivahdista yhdessä Pekka Rinteen ja Mikko Koskisen kanssa.
– Kolmosveskarin roolissa mä sinne lähden näin alustavasti. Tämä on sellainen oppireissu mulle, kertoi Saros.

Saros varattiin viime kesänä Nashville Predatorsin NHL-organisaatioon. Pekka Rinne torjuu myös Nashvillen paidassa. Saros onkin mielissään, kun pääsee seuraamaan Rinnettä läheltä.
– Rinne on tehnyt jo nyt minuun ison vaikutuksen. Hän on poikkeuksellisen kohtelias ja maanläheinen. Hieno huomata, ettei menestys ole noussut päähän.

Jos Leijonat yltävät mitalipeleihin Minskissä, pelit kestävät 25. päivään asti. Senkin jälkeen Saroksen kiireet vaan jatkuvat.
– Ylioppilasjuhlat ovat 31.5. ja sitten 2.6. vuorossa pitäisi lähteä armeijaan. Heinäkuun alussa menen vielä viikoksi Nashvilleen harjoittelemaan, koska he haluavat nähdä minut vielä ennen liigakauden alkua.

HPK Tiedotus 7.5.2014

07.05.2014 13:17

Jaa artikkeli: