Jukurit SSAB-turnauksen voittoon

HPK-Jukurit 1-3 (0-2, 1-1, 0-0)

SSAB-turnaus päättyi Mikkelin Jukureiden voitonjuhliin. Päätösottelussa HPK:n ainokaisen iski Juhani Jasu.

Kerho lähti otteluun muokatulla kokoonpanolla. Hyökkääjistä huilivuorossa olivat Vojtech Polak, Joona Karevaara ja Juha Koivisto. Heidän tilalleen nostettiin nuorta voimaa (Santeri Vuoti, Eetu-Ville Arkiomaa, Miro Ruokonen ja Julius Valtonen). Puolustajista Markus Haapanen otti Teemu Kaislehdon paikan. Torjuntavuorossa oli Kristian Järvinen.

Kakkosketjun laitahyökkääjä Peter LeBlanc jätti ottelun kesken lievän vamman vuoksi toisessa erässä. Kyseessä oli lähinnä varotoimenpide. LeBlacin paikan otti loppupelin ajaksi Waltteri Hopponen.

Jukurit karkasi kahden maalin johtoon ensimmäisessä erässä. Ajassa 6:16 Joonas Sammalmaa viimeisteli päätylaidan kautta kimmoneen kiekon varmasti maaliin. 0-2-osuma syntyi Oula Palven siniviivalaukauksella. Järvinen oli tilanteessa maskissa.

Jäähyt sotkivat päätöserän

Kerho tuli peliin mukaan toisen erän alkupuoliskolla. Kaivattu kavennus syntyi ajassa 27:47. Kolmosketju Santeri Vuoti-Juhani Jasu-Eetu-Ville Arkiomaa sai hyvän pyörityksen aikaan ja lopulta Jasu iski irtokiekon reppuun lähietäisyydeltä. Syöttöpisteet Arkiomaalle ja Joonas Lehtivuorelle. Tilanne käynnistyi Vuotin vapauttavalla poikkisyötöllä.

Kerhon hyvä hetki ei poikinut kuitenkaan lisäosumia. Sen sijaan vieraat rokottivat vielä kerran ennen toista erätaukoa. Teemu Henritius laukoi 1-3-maalin komeasti yläsektoriin ylivoimalla.

Päätöserässä Kerho yritti puskea peliin mukaan, mutta Jukurit piti pintansa. Viimeisellä kympillä tuomarit vihelsivät molemmille tasaisesti rangaistuksia. Joonas Lehtivuoren ja Petteri Nikkilän jäähyt tulivat pahaan saumaan ja Kerhon kiri jäi vaisuksi.

Turnauksen yllätysvoittaja Jukurit pelasi aktiivista ja taistelevaa kiekkoa. Maalivahti Juhana Aho oli itse rauhallisuus ja voiton takuumies.