x-x (0-5, 1-1, 2-0)
23.42 Markus Nenonen 1-5 (Petteri Nurmi, Antti Pihlström)
43.03 Michael Joly 2-6 YV (Petteri Nikkilä, Matti Järvinen)
49.35 Ossi Ikonen 3-6 (Erkka Seppälä)

Tälle lauantaille olisi jo pitänyt asentaa turvavyöt jokaiseen penkkiin Pohjantähti areenalle, sillä vastakkain olivat HPK ja Jukurit, jotka taistelevat tiukasti paikasta aurinkoon tällä kaudella. HPK piti eilen peleistä vapaata ja edellinen ottelu pelattiin keskiviikkona kotona Lukkoa vastaan, tuloksena 4-1 voitto. Jukurit taasen kävivät eilen häviämässä Porissa niukasti 2-1 ja näin HPK:lla oli kuuluisa lepoetu. Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin Mikkelissä tammikuun lopulla ja sieltä HPK kairasi pisteet mukaansa lukemin 1-3. Sarjataulukossa Kerho oli ennen ottelua sijalla 10. Pisteitä oli kerättynä 74 kappaletta ja Jukurit sijalla 12. ja heillä pisteitä plakkarissa oli 71. Kerholla tosin tässä vaiheessa yksi ottelu vähemmän pelattu, joten voitto tänään oli kullan arvoinen. Kerhon maalille luisteli Daniel Lebedeff (92.13%, PMK 2.13) ja vierasjoukkueen rysään itsensä hilasi Markus Ruusu (90%, PMK 2.38). Kultaiset kypärät olivat nimillä Michael Joly tehoin 23+35 ja Jukureilta samaista pottaa kantoi päässään Patrik Puistola tehoin 15+21. Vaikka jokainen piste runkosarjassa on tärkeä, tänään niitä ei voinut vähätellä kukaan…

Kyllä sai mahdolliset turvavyöt kyytiä avauserässä. Jukurit lätki avauserään lukemiksi 0-5 ja erätauolle lähti HPK nuolemaan haavojaan, ilman selityksiä. Toisessa erässä Kerhon kuparisen rikkoi Markus Nenonen ja tämän erän HPK pelasikin jo tasan. Päätöserän HPK voitti 2-0 Michael Jolyn ja Ossi Ikosen maaleilla, mutta ottelu hävittiin lukemin 3-6.

Kuva: Teemu Hannula

Nolla viis, siitä viis

Jukurit aloitti pelin pitkällä kiekolla, mutta tämän aloituksen jälkeen nosti vieraat hyökkäyksiään ja kolmas laukaus ottelussa upposi Daniel Lebedeffin selän taakse 41 sekunnin jälkeen. Ondrej Kovarcik ohjasi Niclas Lundgrenin laukauksen sisään ja HPK oli heti tappiolla.

Seuraavat minuutit HPK puolusti ja Jukurit koitti väkisin painaa toisen maalin Leben taakse. Kerho ei saanut kiekkoa kontrolliin millään ja vieraat olivat kuljettajan paikalla. Ajassa 6.27 lähti Petteri Nurmi boksiin huidottuaan mailan pois Oskars Batnan käsistä ja Kerho joutui alivoiman kautta hakemaan liekkiä peliin. Alivoimasta selvittiin, mutta jäähyn jälkeen iski Jukurit toistamiseen tänään. Toisen osuman iski Michal Kovarcik ja lukemat olivat 0-2, ajassa 8.51.

Ja lisää tulee! Ajassa 10.33 tinttasi Jukurit kolmannen kerran Lebedeffin taakse, eikä tässä vaiheessa paljonkaan tekosyitä löytynyt tilanteeseen. Maalin iski Konsta Helenius noustuaan laidasta ja maalattuaan lämärillä Lebedeffin kainalosta kiekon sisään. Nyt kyseltiin kotijoukkueelta sitä kuuluisaa tahtoa, jotta tänään pisteitä ottelusta kairataan. Jarno Pikkarainen koitti herätellä joukkuetta aikalisällä tässä kohtaa.

Kun pelikello pysähtyi aikaan 15.29, johti Jukurit jo 0-4. Konsta Helenius teki illan toisensa ja HPK vaihtoi maalivahtia. Kyllä oli järkyttävä alku Jukureilta. Oli lepoetua ja edellisten otteluiden menestystä, mutta niin vain vieraat tulivat kylään kauhealla höyryllä ja yllätti kotijoukkueen housut kintuissa. Taistellessa näin tärkeistä pisteistä, ei moni varmasti odottanut pelin olevan vartin jälkeen 0-4.

Eikä päästy näilläkään vielä erätauolle. Jukurit pisti kiekon viidennen kerran Kerhon rysään ajassa 18.47 Jarkko Immosen toimesta ja nyt odoteltiin summerin soimista, jotta saadaan 18 minuuttia  kerätä voimia toiseen erään. Avauserässä HPK:n maalivahdit torjuivat yhteensä 14 kertaa ja Markus Ruusu toisessa päädyssä seitsemän kertaa.

Toinen erä tasoihin

Pahalta alkoi näyttämään toisenkin erän alkuminuuttien jälkeen. Jukurit painoi edelleen päälle rotan lailla ja sai hyökkäykset päätettyä laukauksiin, Kerhon hyökkäysten tyrehtyessä siniviivan jälkeen.

Julius Reini otti kipeää taklauksessa muutaman peliminuutin jälkeen poistuen koppiin ja tämän jälkeen osui HPK! Markus Nenonen räppäsi ranteella kavennuksen ajassa 23.42, syöttöpisteille Petteri Nurmi ja Antti Pihlström. Aikaa oli vielä vaikka mihin, takamatkaa neljä maalia.

Sitten puhallettiin peli kahdesti poikki mikkeliläisten makaillessa jäässä, ensimmäisestä ei jäähyä vihelletty, mutta toisessa kolahti maila Patrik Puistolan kasvoihin sillä seurauksella, että alivoimalla jatkettiin takaa-ajoa. 24.49 ja Rony Ahonen istunnolle parin minuutin ajaksi.

Alivoimasta selvittiin ilman isompia murheita, joten alivoima tänään kyllä toimi. Enää piti tässä vaiheessa iskeä muutama limppu Ruusun taakse, jotta oltaisiin pisteissä kiinni. Ikävä kyllä, tässä vaiheessa KooKoo oli myös ottamassa pisteitä Tampereelta, joten tuskaiseksi oli viimeiset kierrokset menossa monessakin leirissä. Mutta toinen erä oli kyllä tässä vaiheessa korvamerkitty Kerholle monellakin mittarilla.

Kun erää oli jäljellä seitsemisen minuuttia kilautti pistepörssin kärkimies (toim.huom. Michael Joly on kyseinen pelaaja) yläputkea Jukurit-maalissa, mutta maalia ei nähty ja tilanne oli edelleen 1-5 vieraille. Hetkeä myöhemmin, aloituksen jälkeen laukoi Eetu Liukas kiekon pystytolppaan, mutta kun ei mene niin ei mene ja Ruusun maali tuntui olevan noiduttuna.

HPK oli niskan päällä pidemmän aikaa. Tolpat kilisi ja Jukurit puolusti. Mutta mutta, kun et itse tee, kaveri tekee. Topias Hynninen vei Jukurit 1-6 johtoon ajassa 37.01. Taas oltiin viisi perässä ja rehellisesti oli jo alettava myöntää, että edes mahdollisuudet sarjapisteistä taistelemiseksi olisivat työn ja tuskan takana. Toisessa erässä Sami Rajaniemi torjui kahdeksan laukausta, Markus Ruusu kymmenen.

Päätöserä voitetaan mutta peliä ei

Päätöserän alkuun otti Joni Jurmo kakkosen ajassa 41.53 ja HPK sai kokeilla osua toistamiseen tänään, nyt ylivoimalla. Ja kyllähän se paikka käytettiin! Viime aikoina kuntoon saatu ylivoima iski ja Michael Joly kavensi lukemiksi 2-6 ajassa 43.03. Syöttöpisteet nappasivat itselleen Petteri Nikkilä ja Matti Järvinen.

Maalin jälkeen otti Kerho jälleen tahtipuikon haltuunsa ja vei peliä, mutta paikoista huolimatta ei lisää osumia erän avauskymppiin nähty, paitsi sitten juuri ennen päätöskympin käynnistymistä! Kello pysähtyi aikaan 49.36 ja seuraavan kavennuksen iski Ossi Ikonen! Syöttöpiste osumaan Erkka Seppälälle ja Veikko Loimarannalle.

Tähän väliin otti sitten Sami Rajaniemi yhden kauden hienoimmista torjunnoista ja antoi Kerholle vielä sen pienen sauman pysyä mukana pisteiden jaossa. Raju nappasi Niko Huuhtasen onetimerin räpylällään kiinni ja tylsytti Jukureiden maaliyritykset.

Konsta Helenius antoi vielä saumaa lisää 52.03 ottamalla kiinnipitämisestä boksia ja HPK lähti uuteen ylivoimaan hakemaan lisää kavennusosumia. Tällä kertaa kuitenkin ylivoima jäi piippuun ja Jukurit selvisi alivoimastaan. Aika alkoi valua tiimalasissa hukkaan. Lopulta, vaikka HPK voittikin päätöserän 2-0 ja oli isäntä myös toisessa erässä, voitti Jukurit ottelun avauserän ylivoimaisuudellaan pelin lopulta 3-6. Päätöserässä Markus Ruusu torjui 19 kutia, Sami Rajaniemi vain neljästi.