Jukureiden pisteputki poikki – Kerholle 3-1 voitto

3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

35.42 Sean Collins 1-0 (Ryan Johnston, Miro Ruokonen)

41.16 Arttu Pelli 2-0 (Jere Jokinen, Joel Janatuinen)

59.59 Markus Nenonen 3-1 (Antti Pihlström)

Valmentajien kommentit videolla artikkelin lopussa.

Kerho kohtasi tiistai-illassa huippuvireisen Mikkelin Jukurit, joka tuli Hämeenlinnaan peräti 11 peräkkäisen ottelun pisteputkessa joista voittojakin oli yhdeksän. Kerholla oli takanaan lauantain jatkoaikatappio Tapparaa vastaan Tampereelta. Vastakkain HPK ja Jukurit oli tällä kaudella pelanneet kahdesti, Hämeenlinnassa Kerho vei pisteet maalein 4-0 ja Mikkelissä taas Jukurit oli selkeästi parempi luvuin 6-0. Pohjantähti areena oli tänään ohjeistuksia noudattaen “loppuunmyyty” ja kaikki kymmenen sallittua katsojaakin paikalle oli saapunut. Tampereen reissun jälkeen kokoonpanoa oli vähän viilattu Daniel Lebedeffin huilatessa tänään, antaen torjuntavastuun välillä Eetu Laurikaiselle ja Tapparasta oli saapunut lainalle Topi Rönni nelosketjun keskelle. Ennen illan kamppailua löytyi Jukurit sarjataulukosta sijalta kuusi, ja Kerho miehitti sijaa yhdeksän.

Lähellä oli tänäänkin että olisi jatkettu kotijoukkueiden nollapelisarjaa Jukureiden kanssa. Jukurit kavensi tilanteeksi 2-1 vasta ajassa 57.47 ja pilasi näin Laurikaisen nollapelin. Maalittoman avauserän jälkeen Kerhosta onnistui toisessa erässä Sean Collins tekemään ottelun avausmaalin. Päätöserässä Kerhosta onnistui ylivoimalla Arttu Pelli vieden kotijoukkueen kahden maalin johtoon ja loppulukemat 3-1 viimeisteli Markus Nenonen tyhjään maaliin sekuntia ennen päätössummerin soimista. Näin Kerho katkaisi Jukureiden hurjan pisteputken ja nappasi itselleen täydet kolme pistettä!

Yleisöä 10 ja kaikki irti siitä! Ottelun jälkeen tuuletettiin kausikorttilaisten arvonnan voittajien kanssa!

Ei räjähtele galaksit avauserässä

Kuten odotettavissa olikin, nähtiin avauserässä tiukkaakin tiukempaa ja tasaista vääntöä kahden hyvävireisen joukkueen taistellessa sarjapisteistä. Ja vaikka vauhtia kiekolle annettiinkin, ei kuitenkaan niillä parhaimmilla maalipaikoilla päästy hirveästi herkuttelemaan. Avausvitosen paras maalipaikka kerholaisittain siunaantui Markus Nenoselle joka pääsi noustuaan terävästi laidasta laukomaan kohti Oskari Salmisen vartioimaa maalia, mutta Nessun jalkoväliä kohti ampuman kudin Salminen sai torjuttua.

Kokonaisuudessa oli erän ensimmäisen puolikkaan Jukurit vähän terävämpi ja sai luotua hitusen paremmat maalipaikat Laurikaisen maalille, näistä Edi kuitenkin selvisi ja avauserä päättyi lopulta maalittomana. Kerho sai erän ainoan ylivoiman ajassa 10.43, kun vieraiden Patrik Puistola rikkoi Nenosta ja lähti tästä istumaan kampitusjäähyään. Ylivoimalla Michael Joly kilautti ulkotolppaa Salmisen selän takana ja toisen maalipaikan sai Joel Janatuinen lauottuaan pisteiden välistä suoraan syötöstä, mutta tämänkin jukurivahti torjui.

Kerhon ylivoiman päätyttyä peli siirtyi taas vähän enemmän Eetu Laurikaisen maalille, mutta koko erän paras maalipaikka tuli reilu minuutti ennen erätaukoa Markus Nenoselle. Juuso Ikonen sai pelattua kiekon Nessulle maalin eteen avopaikkaan, mutta Oskari Salminen ehti tehdä itsestään kivitalon kokoisen ja torjui tämäkin tontin eleettömästi. Avauserässä Salminen torjui viisi laukausta ja Eetu Laurikainen seitsemän kohti tullutta vetoa.

Collins siirtää Kerhon johtoon

Pelitapahtumiin nähden oli Jukurit vielä yhden napsun Kerhoa edellä enemmän toisessa erässä kun ensimmäisessä erässä, mutta ottelun avausmaalin teki kuitenkin kotijoukkue erän loppupuoliskolla. Toisen erän avausminuutit mentiin jälleen tasaisesti, Jukureiden hallitessa enemmän kiekkoa. Patrik Puistola karkasi neljän peliminuutin jälkeen läpiajoon ja Patrick Harperille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kampittaa heittäytymällä Puistola nurin. Rankkaria tilanteesta ei vihelletty, vaan Harper boksiin ja Kerho alivoimalle.

Jukurit sai heti ylivoimansa kuntoon ja kiekko pyöri heti vaarallisesti monta kertaa Laurikaisen ristikon edessä. Ei ollut Edi kuitenkaan yllätettävissä tällä ylivoimalla ja kaikki hässäkät maalin edessä saatiin siivottua. Alivoiman jälkeen jäi hallinta vieraille ja Kerho sai erässä ensimmäisen laukauksen kohti Oskari Salmista vasta kun erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia.

Tillilihamainen Kerho kuitenkin puolusti määrätietoisesti ja tästä sitkeydestä parhaan esimerkin antoi Patrick Harper blokillaan erän saavutettua puolivälinsä. Harperilla teki blokki niin kipeää, että mies jäi jäähän makaamaan pelikatkoon asti jonka jälkeen joukkuekaverit auttoivat miehen vaihtoon. Erän viimeisen vitosen käynnistyttyä oli sama mies järjestelemässä Markus Nenoselle maalipaikkaa kahdella yhtä vastaan hyökkäyksestä. Vähän jäi kuitenkin Harperin syöttö jalkoihin ja Nenonen ei saanut ohjattua kiekkoa verkkoon.

Heti perään vastahyökkäyksestä iski vastaan Jukurit ja Simon Stransky. Stransky pääsi laukomaan ranteella kohti takanurkkaa, tämän Eetu Laurikainen kuitenkin koppasi näyttävästi kiinni ja piti lukemat nollilla. Seuraavasta hyökkäyksestä iski sitten kotijoukkue illan avausmaalinsa. Miro Ruokonen avasi Ryan Johnstonille joka löysi maalin edestä Sean Collinsin. Collins napautti kiekon kohti maalia ja jostain se löysi tiensä maalin alanurkkaan ja Kerho siirtyi 1-0 johtoon!

Maalin jälkeen ottelun tempo nousi hetkellisesti ja lisämaalitkin olisi ollut mahdollisia, mutta molempien puolustus ja maalivahdit olivat edelleen loistavasti pelissä mukana ja erätauolle lähdettiin Kerhon johtaessa. Toisessa erässä Eetu Laurikainen torjui peräti 15 kertaa, Oskari Salmisen joutuessa torjuntatöihin vain kolmesti.

Kerho katkaisee Jukureiden pisteputken

Päätöserän alkuun otti vieraiden Aatu Räty kakkosen korkeasta mailasta ja Kerho pääsi heti pyörittämään ylivoimaansa. Tällä kertaa Kerho saikin myllynsä pyörimään ja palkinto tuli ajassa 41.16 maalin muodossa. Jere Jokinen ja Arttu Pelli kiekottelivat vetopaikan Pellille viivaan jonka laukaus sujahti Salmisen selän taakse ja kotijoukkue karkasi kahden maalin johtoon! Maaliin toinen syöttöpiste merkattiin Joel Janatuiselle.

Maalin jälkeen Jukurit syttyi pelaamaan ja pyörittikin seuraavat minuutit kuin ylivoimaa vaikka peliä viidellä viittä vastaan pelattiinkin. Kun erää oli pelattu viitisen minuuttia nousi jukurihyökkääjän laukaus ikävästi Otto Latvalaa suoraan suuhun ja Otto joutui jättämään pelin kesken. Kun Latvalan veret oli saatu jäästä lanattua irti, otti Ryan Johnston poikittaisesta mailasta kakkosen ja Jukureilla oli mahdollisuus tulla mukaan peliin. Ylivoima Jukureilla pyöri kyllä mallikkaasti mutta Kerhon tiivis nelikko oli lähes ohittamaton ja vieraat saivat ainoastaan yhden laukauksen ylivoimansa aikana kohti Laurikaista.

Viimeisen kympin pyörähdettyä käyntiin pelasivat Miro Ruokonen ja Sean Collins maalipaikan Juuso Ikoselle mutta vielä ei Ikonen pystynyt ottelua ratkaisemaan. Hetkeä myöhemmin toi Michael Joly kiekon ylös ja Oliver Kiljunen kilautti kiekon ylärimaan Oskari Salmisen selän takana.

Ajassa 54.15 sai Arto Laatikainen kampituksesta jäähyn ja vielä oli Jukureille tarjolla se viimeinen oljenkorsi roikkua mukana pisteissä. Kotijoukkueen timanttinen alivoima ei tänään ollut taaskaan yllätettävissä ja aika tiimalasissa valuikin tämän kaksi minuuttia Kerhon laariin. Mutta alivoiman päätyttyä kavensi Jukurit viidellä viittä vastaan ajassa 57.47. Libor Zabranskyn viivalaukauksen ohjasi sisään maalin edestä Jarkko Immonen ja peli oli 2-1.

Kavennuksen jälkeen Kerho oli aktiivinen eikä Jukurit meinannut saada otettua Salmista sisään ollenkaan. Vasta kun oli puolisen minuuttia enää peliä jäljellä pääsi Jukurit hakemaan tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Mutta tässäkin tilanteessa Kerhon puolustus oli rautaa ja Jukurit ei päässyt lopulta edes koittamaan laukoa kohti Laurikaista. Kun pelikellossa oli enää sekunti jäljellä, tinttasi Markus Nenonen puolesta kentästä illan loppulukemat, 3-1 tyhjään nuottaan ja näin Jukureiden pisteputki oli poikki ja Kerho kaapi kaikki pisteet tänään itselleen Laurikaisen johdolla. Nenosen maaliin syöttöpisteen itselleen merkkautti Antti Pihlström. Eetu Laurikainen torjui tänään 33 laukausta ja takasi näillä Kerholle täyden pistepotin, toisessa päässä Oskari Salminen pääsi vähemmällä ja summerin soidessa näytti Salmisen torjuntalukema numeroa 11.

Perjantaina jatketaan kautta jälleen kotona Pohjantähti areenassa, silloin vastaan asettuu Rauman Lukko! Myös Lukkoa vastaan pelattava ottelu alkaa arkipäiväksi epätavalliseen aikaan klo 17.00.

11.01.2022 19:58

Jaa artikkeli: