Juhlaottelulle juhlallinen päätös – HPK otti toisen peräkkäisen voittonsa

HPK-KalPa 3-1(1-0, 1-0, 1-1)

HPK nappasi Arto Laatikaisen juhlaviikonlopun toisessakin ottelussa kolmen pisteen voiton. Illan seremonioissa ottelun alla HPK:n kotiyleisö oli silkkaa timanttia!

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa.

Kova tempoinen erä

Vierailija KalPa tuli ottelun avauserään hyvällä energialla ja hallitsikin kenttätapahtumia lähes koko ensimmäisen viisi minuuttisen ajan.

Tuon viisi minuuttisen paras tekopaikka tuli kuitenkin kotijoukkue HPK:lle, kun ajassa 4.40 Miro Ruokonen sai kiekon itselleen hyökkäyspään kulmauksessa, lähti kiertämään maalia ja hakeutui maalin etupuolelle keskustaan tekopaikalle. Ruokonen ampui kohti takakulmaa, mutta KalPan maalilla Juha Jatkola torjui tilanteen melko helpohkosti.

Seuraavaa maalipaikkaa ei tarvinut kauaa odottaa sillä ajassa 6.40, KalPa päätti hyökkäyksensä upeaan kiekotteluun jossa Juuso Mäenpää tarjosi avonaisen tekopaikan HPK – maalin takatolapalle, jossa odotti Sami Tavernier. Tavernierin ohjauksen eteen venytti kuitenkin ilmiömäisesti Daniel Lebedeff, joka näytti heti pelin alkuminuuteista lähtien, että ei ole helposti ohitettavissa.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 10.34. Michael Joly liikutti kiekkoa poikittain siniviivan tuntumassa ja löysi vastakkaiselta puolelta Otto Latvalan. Latvala antoi ranteessa puhua ja laukauksen irtokiekon lapio upeasti tyhjään rysään Philippe Cornet. 1-0 kotijoukkueelle.

HPK sai erän lopussa vielä muutaman hyvän maalipaikan, joista kenties parhain osui kanadalaiskentälle Collins, Joly sekä Cornet.

Kanadalaiset pääsivät 3vs1 hyökkäykseen, jonka päätti Michael Joly kentän oikealta laidalta. Joly harhautti rystylle ja yritti syöttää maalin eteen Sean Collinsille, mutta syötössä hieman kesti, joten KalPa puolustus ennätti väliin tilanteessa.

Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Kliininen HPK

Ottelun toinen erä alkoi hyvin staattisesti. Kumpikaan joukkue ei meinannut saada kontroloituja hyökkäyksiä aikaiseksi.

KalPa kuitenkin pääsi kokeilemaan omaa ylivoimaansa, kun ajassa 25.46 HPK:n Henri Kanninen kampitti hyökkäyspäässä Jesper Mattilan.

Vierailijoiden ylivoima ei kuitenkaan ollut iskussa ja HPK:n nelikolla oli helppohko työ blokata KalPan yritykset kulmiin.

Kun vierailijoille ei maistunut, niin isännillä maitti oli kohdillaan. Ajassa 28.09, Arttu Pelli sekä Michael Joly katkoivat KalPan avauksen keskialueella, Joly sai kiekon itselleen ja lähti polkemaan kohti hyökkäyspäätä. Joly rytmitti peliä heti siniviivan jälkeen ja löysikin syötöllään takatolpalle nousseen Sean Collinsin, joka ohjasi kiekon muutaman pompun kautta KalPa -maalin. Osumaa tarkasteltiin vielä videoilta, mutta koska rikettä ei ollut, niin osoitettiin aloitusta keskelle. 2-0 isännille.

Hetki isäntien toisen osuman jälkeen pääsi KalPa jälleen ylivoimalle. KalPan illan toinen ylivoima mukaili isosti sen ensimmäistä, kun HPK sumputti keskustaa ja piti oman siniviivan tukossa, niin ei vierailijoille siunaantunut paikan paikkaa.

Aivan erän loppuun HPK sai paikan viimeistellä jo illan kolmannen osuman. Arttu Pelli kuskasi kiekko liukkaasti päädyssä ja löysi syötöllään b-pisteiden väliin jääneen Joel Janatuisen. Janatuisen rannelaukaus kuitenkin viuhui ohi KalPa -maalin, joten viimeiseen erään siirryttiin isäntien 2-0 johdossa.

Erikoistilanteiden erä

HPK tuli ottelun päätöserään ryminällä, kun vajaan minuutin pelin jälkeen kotijoukkue iskee. Arto Laatikainen tuo kiekon hyökkäysalueelle, jakaa kiekon laitaan Joel Janatuiselle, joka spurttasi ohi KalPa-puolustaja Hugo Galletin. Janatuinen löysi syötöllään keskustaan nousseen Antti Pihlströmin, joka siirsi HPK:n 3-0 johtoon.

Vajaa kolme minuuttia HPK:n osumasta rikkoo vierailija KalPa myös kuparisen. Se pelasi jälleen ylivoimaa ja hetken jo näytti siltä, että sekin kuivuu kasaan kuten aikaisemmatkin, mutta mitä vielä. HPK:n puolustus peruuttaa hieman liian alas ja kiekko löysi KalPan hyökkäyksen päätteeksi Kim Nousiaisen lavan, joka sijoitti kiekon aivan HPK -maalin yläkulmaan.

Tämän jälkeen alkoi erikoinen kymmenminuuttinen, jonka aikana ottelun tuomaristo otti roolia viheltäen HPK:lle peräti kolme rangaistusta aivan peräkkäin ja tämä antoikin KalPalle oivan mahdollisuuden nousta ottelussa tasoihin.

Kovasta prässistä huolimatta eivät vierailijat onnistuneet ohittamaan HPK:n maalilla ilmiömäisesti esiintynyttä Daniel Lebedeffiä.

HPK taisteli alivoimansa pois ja kunnioitti parhaalla mahdollisella tavalla illan juhlakalua Arto Laatikaisen ottamalla täyden pistepotin.

30.10.2021 20:27