Joulukalenteri #8: Ville Leino

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Kahdeksannesta luukusta löytyy Ville Leino.

Valkoiset luistimet & kevät 2006

On vain yhdet valkoiset luistimet ja yksi Ville Leino. Ilmiömäisessä liekeissä kauden 2005-06 pelannut Leino muistelee koko tuota kautta lämmöllä.

– Kyllä se oli hienoimpia aikoja uralla ja jotenkin kaikki natsas sillon. Meillä oli hyvä jengi, hyvä valmennus ja se oli todella hyvää aikaa uralla kaiken kaikkiaan.

Yksittäisenä hetkenä Leino nostaa esille HIFK:ta vastaan pelatun ottelusarjan. HPK voitti ottelusarjan voitoin 3-2.

– Isoja hetkiä ne kaikki pudotuspelit oli silloin, mutta kyllä se HIFK-sarja on jäänyt sillä tavalla mieleen. Se oli kovaa vääntöä ja lopulta raivattiin tie finaaliin, jota oli Hämeenlinnassa odotettu useita vuosia.

Oma vaatemerkki

Uran päättymisen jälkeen Leino on käynyt pelailemassa alumnipelejä, joissa on ollut mukavaa käydä ja nähdä vanhoja tuttuja. Muuten aika kuluu tällä hetkellä oman vaatemerkin parissa.

– Tällaisia pelejä olen käynyt pelaamassa, mutta muuten en ole sinänsä ollut jääkiekon kanssa tekemisissä. Tämä Hämeenlinnassa pelattu alumniottelu oli ehkä noin kahdestoista, jossa olen käynyt. Nämä ovat oikein mukavia tapahtumia.

Ensimmäinen runkosarjaottelu HPK:ssa

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus, tai haastateltavan paras muisto.

Ville Leino sai loistavan alun HPK-uralleen. Ensimmäisessä runkosarjaottelussa kaudella 2005-06 Leino syötti kaksi maalia, joista etenkin toisen maalin alustus on mahtavaa katsottavaa.

08.12.2019 11:58

Jaa artikkeli: