Joulukalenteri #19: Tuomas Vänttinen

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Seuraavana vuorossa on Tuomas Vänttinen!

Hämeenlinnalaistunut

Savonlinnasta kotoisin oleva Tuomas Vänttinen siirtyi HPK:hon kaudeksi 2012-13 ja pelasi seurassa kolmen kauden ajan. Otteluita kertyi kaiken kaikkiaan 153. Vänttinen viihtyi Hämeenlinnassa siinä määrin, että koti on yhä täällä.

– Koti on edelleen täällä, joten kyllä täällä on viihdytty. Hienoja muistoja on jäänyt jätkien kanssa. Mieleen on jäänyt JYP-sarja, jossa itsekin pelasin kylkiluita murtuneena. Hienoja pelejä oli, kun JYPissä oli silloin paljon kavereita ja seuraan oli vahvoja siteitä.

– Viime vuoden mestaruus oli upea juttu, että tuli tänne. Varmasti on ollut pitkä odotus tällä yhteisöllä täällä, niin hienoa että saivat pitkän odotuksen jälkeen palkinnon.

Marraskuussa Vänttinen kävi pelaamassa alumniottelussa Hämeenlinnassa. Pelikavereina oli niin vanhoja joukkuekavereita, kuin myös nuoruuden suosikkipelaajia.

– Alumnipelissä oli hieno pelata, kun itse olin nuorimpia poikia kentällä. Pääsi pelaamaan niiden kanssa, joita on pikkupoikana ihaillut.

Ulkomaille ja valmentamisen pariin

HPK:sta Vänttinen siirtyi Vaasaan, jossa kului seuraavat kaksi kautta. Liigassa pelaamien oli alkanut hieman maistumaan puulta, joten suuntana oli seuraavaksi ulkomaat.

– Liiga meni hieman hieromiseksi ja kun olin melkein 700 peliä pelannut, niin oli aika lähteä katsomaan hieman ulkomaita.

Ensinmmäisenä Vänttinen siirtyi Saksaan, josta käteen jäi… Ei mitään. Seuraavaksi suuntana oli upeista maisemista tunnettu Italia, josta tie vei Unkariin.

– Sehän alkoi sitten loukkaantumisella ja koko kausi meni hieman ohi eikä käteen jäänyt mieleen. Italiasta käteen jäi ainoastaan maisemat, mutta Unkarissa oli sitten muitakin suomalaisia (Arttu Luttinen, Harri Tikkanen, Tero Koskiranta), niin siellä oli hienoa kun se toiminta oli kaiken kaikkiaan hyvin ammattimaista. Italiahan oli ihan päinvastainen siihen nähden.

Peliura päättyi kauden 2018-19 päätteeksi. Kaukalosta Vänttinen siirtyi nopealla aikataululla penkin taakse.

– Kokkolan Hermeksen kakkosvalmentajana olen ja siellä olen yrittänyt poikia auttaa. Se ura kiehtoo paljon ja luulen, että voisi olla jotain annettavaakin. Toki koulujakin täytyy alkaa nyt käymään sen tiimoilta, joten opittavaa on vielä paljon.

Järvisen Mika

Vänttisen kämppäkaverina Hämeenlinnassa oli Mika Järvinen.

– Järvisen Mikan kanssa kun oli kämppiksenä, niin se elämä oli yhtä toljailua ja kaikenlaista tapahtui eikä ne kaikki jutut varmaan edes kestäisi päivän valoa.

– Varmaan yksi legendaarisimmista jutuista on varmaankin tämä meidän pasta, jossa oli loppukaudesta kaloreita, noh, riittävästi!

Kaksikko pelasi samaan aikaan myös Vaasassa ja Järä tietenkin halusi jatkaa siitä mihin Hämeenlinnassa jäätiin, mutta Vänä vihelsi pelin poikki.

– Sehän yritti vielä Vaasassakin päästä samaan kämppään, mutta sanoin, että eiköhän tämä kuvio ole nähty!

Lopuksi Vänttinen lähettää terveisiä kannattajille ja haaveilee pääsevänsä seuraamaan maan parhaita valmentajia läheltä.

– Toivottavasti Kerho menestyy myös tänä vuonna. Kyllä Pendolla melkoiset käärmekeitokset on aina ja näin kun on valmentajaksi itse päätynyt, olisi kyllä äärimmäisen hienoa päästä seuraamaan hänen toimintaa läheltä.

Puolivälierät 2013

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus tai haastateltavan paras muisto.

Vänttisen yksi parhaista muistoista liittyy kevään 2013 puolivälieriin, jossa vastassa oli JYP.

19.12.2019 10:05

Jaa artikkeli: