Joulukalenteri #12: Risto Jalo

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Luukku 12 tarjoaa monivuotisen kapteenin ja Ilveksen nykyisen toimitusjohtajan, Risto Jalon, kuulumiset!

Kapteeni neljän kauden ajan

Risto Jalo pelasi uransa viimeiset vuodet HPK:ssa toimien joukkueen kapteenina yhteensä neljän kauden ajan.

– Paljonkin muistan, oli kivat vuodet täällä. Siinä oli esimerkiksi halliremonttia ja siitä saatiin uutta säpinää touhuun. Se yksi voitettu pronssi oli sellainen huippukohta, joka on jäänyt mieleen. Se oli meidän materiaalilla silloin kova suoritus.

Jalo muodosti oivan tutkaparin Aleksandr Andrijevskin kanssa. Molemmat pelasivat HPK:ssa kaudesta 1994-95 aina kauteen 1997-98 asti.

– Andrijevskin kanssa oli kiva pelata, kaverilla oli hieman (196/96) kokoa ja hän hoiti sen tilan tekemisen meidän kentässä. Sittenhän siinä meidän kanssa oli myös Hassisen Jani, joka sopi hyökkäyskolmikkoon loistavasti.

Parhaimpana muistona pronssi

Kauden 1996-97 päätteeksi voitettu pronssi nousee esille, kun kysytään parhainta muistoa. Pronssiottelussa kaatui tuolloin Tampereen Ilves lukemin 5-1. Jalon kanssa samaan aikaan pelasi useita värikkäitä persoonia, joista yksi on jäänyt erityisesti mieleen.

– Kyllä se pronssi on sellainen kohokohta. Silloin pelattiin hyviä pelejä ja peli kehittyi jatkuvasti, niin se oli hieno palkinto.

– Haapishan oli tietysti joukkueen parhaimpia hauskuuttajia. Oli loistava tyyppi. Monta muutakin tietysti on jäänyt mieleen, kuten Tinke Peltomaa, jonka kanssa kuljettiin yhdessä Tampereelta tänne yhden kauden ajan.

Tällä hetkellä Ilveksen toimitusjohtajana työskentelevä Jalo on tyytyväinen tamperelaisporukan nykyiseen tilaan.

– Kokonaisuutta kun itse katsoo, niin parissa vuodessa ollaan saatu talous hyvin tasapainoon ja sitä kautta voidaan sitten pikkuhiljaa rakentaa, kun on sokkeli valettu. Tällä kaudella on esimerkiksi leveytt ihan eritavalla kuin mitä aiemmin.

– Hyvä joukkue on meillä kasassa. Tasapainoinen porukka ja ei se sinänsä yllätä, että tällä hetkellä kulkee, mutta keväällähän ne pelit tietenkin vasta pelataan.

Pronssia 1997

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus, tai haastateltavan paras muisto.

Keväällä 1997 HPK voitti pronssia, kun joukkue kaatoi Ilveksen lukemin 5-1.

12.12.2019 08:03

Jaa artikkeli: