Joulukalenteri #22: Marko Tuulola

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Numerolla 22 joulukalenterista löytyy Marko Tuulola.

Eniten otteluita HPK-paidassa

Marko Tuulola pelasi pudotuspelit mukaan lukien HPK:ssa tasan 700 ottelua. Tällä määrällä Tuuski on eniten otteluita Kerhon paidassa pelannut pelaaja. Toisena tilastossa on Jyrki Louhi (572) ja kolmantena Marko Palo (570) ottelua.

– HPK on jääkiekollinen koti, ei sitä oikein tämän paremmin pysty tiivistämään.

Tuulola muistaa edelleen ensimmäisen maalin, jonka teki edustusjoukkueessa.

– Se oli harjoitusottelussa Hannu Kamppurille Kouvolassa. Oli sellainen ripuliranne siniviivalta, kyseessä oli harjoitusottelu ja vuosi 1989.

Peltonen, Mäenpää…

Tuulola pelasi HPK:ssa kaikkieen kolmena eri aikakautena. Ensimmäiset Liigaottelut nähtiin kaudella 1989-90, kauden 1992-93 jälkeen oli edessä siirto Raumalle, josta tie vei Jokereiden ja Brynäsin kautta takaisin Kerhoon kaudeksi 2001-02. Tuolloin HPK:ssa vierähti kolme kautta. Tämän jälkeen vierähti kaksi kautta Sveitsissä ja kaksi kautta Jokereissa ja paluu “kotiin” koitti kaudeksi 2008-09. Kauden 2013-14 jälkeen Tuulola lopetti huiman uransa.

Muistoihin on jäänyt monia asioita ja pelikavereita.

– Jalosen aikaan hävittiin Jokereille yksi pudotuspelisarja, joka on jäänyt mieleen. Pelillisesti oltiin vahvoilla, mutta maalintekopelihän tämä on ja silloin jäätiin tyyliin ainoan kerran nollille koko kauden aikana. Olisiko ollut Lehtosen Kari silloin Jokereiden maalilla, joka otti kiinni aivan kaiken.

Kaudella 2001-02 pakkiparina oli Kimmo Peltonen.

– Peltosen Kimmon kanssa oli pirun kiva pelata.

Kolmannelta HPK-ajanjaksolta esiin nousee Mikko Mäenpään nimi.

– Vähän myöhemmältä ajalta, niin Mäenpään Mikon kanssa oli hieno pelata. Ajatukset meni hyvin yhteen eikä tarvinnut kauheasti miettiä, että missä toinen menee.

Uran jälkeen

Peliuran päättymisen jälkeen Tuulola nähtiin kauden 2015-16 loppupuoliskolla HPK:n valmennustiimissä, mutta valmentaminen muuten ei ole sytyttänyt riittävän suurta kipinää.

– Valmentaminen olisi kivaa, mutta en ole enää valmis pakkaamaan kasseja. Ei ole niin isoa kipinää kuitenkaan, että lähtisin taas matkalaukkuelämään.

Pojat Joni ja Eetu pelaavat tällä hetkellä molemmat Pohjois-Amerikassa. Joni on Chicagon sopimuspelaaja ja Eetu Calgaryn. Pelejä isä Marko seuraa mahdollisuuksien mukaan.

– Jonin peleissä on huonoa alkamisajat, kun sitten menee yöunet ja seuraava päivä vähän ohi. Eetun pelit länsirannikolla sopivat paremmin, kun voi viikollakin nousta ajoissa ja lähteä siitä suoraan töihin.

– Myös HPK:ta tulee myös seurattua paljon, joko television välityksellä tai sitten paikan päällä.

Mäenpää – Tuulola

 

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus tai haastateltavan paras muisto.

Pakkiparin Tuulola-Mäenpää viivapelaamista tarjolla tämän joulukalenteriluukun takana.

22.12.2019 10:55

Jaa artikkeli: