Joulukalenteri #13: Marko Palo

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Luukku numero 13 on luonnollisesti Marko Palon päivä!

Rinkelinmäen legendaarisin maali

Rinkelinmäen legendaarisimmasta maalista lienee turha edes kysyä mielipiteitä. HPK:ssa jo 80-luvulla kiekkouransa aloittanut Marko Palo ratkaisi kevään 1993 välieräsarjan tavalla, joka on jäänyt kaikkien mieleen.

– Paljon merkitsee HPK. Siellä on aloitettu ja tahkottu niin paljon, että ei muistakaan kaikkia tapahtumia. Hienoa, että HPK on päässyt miehen ikään.

– Onhan se välierämaali sieltä vuodelta 1993 sellainen hienoin hetki, joka on jäänyt vahvasti mieleen. Siitä hetkestä voi sanoa, että halli räjähti ja tunnelma oli aivan uskomaton.

Ylönen & Kuznetsov

Palo on uransa aikana päässyt pelaamaan lukuisten huippupelaajien kanssa, mutta ensimmäisenä mieleen HPK:sta nousee esille kaksi nimeä. Juha Ylönen sekä Igor Kuznetsov.

– Ylösen Juhan kanssa oli ihan loistavaa pelata ja siitä on hyvät muistot ja esimerkiksi sitten sekin, että on päässyt pelaamaan Igor Kuznetsovin kanssa, niin se on hieno muisto.

Peliuran jälkeen Palo on tehnyt kivihommia ja toimii yrittäjänä. Jääkiekkoa mies seuraa kuitenkin edelleen sen minkä aikataulu antaa myöden.

– Kivihommia kun tekee yrittäjänä, niin aikaa jää tietysti rajallisesti kaikkeen muuhun, mutta kyllä esimerkiksi aamut alkaa aina tekstitv:n sivulla 235 ja siitä se päivä lähtee sitten rullaamaan ja käydään myös Liigan tulokset ja tilanteet läpi.

– Tulee siis seurattua, että ei jääkiekkosydän ole mihinkään jäänyt ja itse käydään jäillä aina kun ehditään.

HPK:n tuoreimmasta mestaruudesta Palo nautti etenkin muiden puolesta.

– Osaa nauttia niiden kavereiden puolesta, että mitä ne pääsee kokemaan ja nauttimaan niistä hetkistä.

Kevät 1993

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus, tai haastateltavan paras muisto.

Kaudella 1992-93 HPK eteni finaaleihin, kun JYP HT kaatui välierissä voitoin 3-2.

13.12.2019 08:17

Jaa artikkeli: