Joulukalenteri #4: Kimmo Peltonen

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Neljäntenä vuorossa on puolustaja Kimmo Peltonen.

Divarikiekkoilijan statuksella Kerhoon

2000-luvun taitteessa HPK oli tunnettu siitä, että seura kykeni haalimaan divarista laadukkaita palasia joukkueeseensa. Kimmo Peltonen oli yksi heistä, kun mies siirtyi vielä silloin divaria pelanneesta Pelicansista Kerhoon kaudeksi 1999-00. Peltonen pelasi HPK:ssa kaikkiaan kolme kautta, joista kaksi viimeistä hän toimi joukkueen kapteenina.

– Lahdesta tulin silloin tänne divarikiekkoilijana, niin eihän oikein kukaan tuntenut tai tiennyt kuka mä oon. Hyvin sopeuduin kuvioihin ja olin kapteenikin pari vuotta ja hiljattain juuri vaimon kanssa muisteltiin sitä aikaa Hämeenlinnassa ja eritäin lämpimät muistot on kyllä jäänyt molemmille.

Kahden pronssin mies

HPK:n paidassa Peltonen voitti kahdesti pronssia, joiden voittaminen tuntui toki hyvältä, vaikka hävityt välieräsarjat tulevatkin vielä mieleen.

– Yksi kausi oli hieman heikompi, mutta muuten pärjättiin hyvin. Kahdesti voitetiin pronssia, mutta kyllä ne välieräsarjat Jokereita vastaan jäi vähän kaivelemaan, mutta kyllä se pronssin voittaminenkin hienoa toki oli.

Erityisen suurella lämmöllä Peltosen perheessä muistellaan HPK:n yhteisöllisyyttä.

– Paljon henkilöitä on tietenkin jäänyt mieleen, mutta Hämeenlinna oli siitä erittäin hyvä, että toimiston porukka oli sellaista mahtavan lämminhenkistä. Perhe tunsi heti itsensä tervetulleeksi, varsinkin toi henkilökuntapuoli on jäänyt mieleen.

Jääkiekko ei ole jäänyt

Peltosen ura päättyi loukkaantumisten myötä kauden 2006-07 päätteeksi, mutta jääkiekko ja urheilu on ollut läsnä arjessa jatkuvasti. Myös HPK:n kanssa mies on edelleen tekemisissä.

– Junioreita valmennan Lahdessa, kun omat pojat pelaa siellä ja alumnitoiminnassa oon ollut mukana yli kymmenen vuotta. Nykyään teen urheilumarkkinointia vanhan pakkikaverin Sebastian Sulun kanssa ja muun muassa HPK:lle tehdään töitä, kultaklubi on meidän yrityksen hommia. Eli kyllä urheilu yleensäkin on lähellä tänä päivänä ja sitä kautta tulee nykypäivänä leipä.

Uran tehokkain kausi

Peltosen tehokkain kausi pisteiden valossa oli kausi 2001-02, jolloin 54 ottelussa Peltonen teki 24 (9+15) tehopistettä. Kausi alkoi hyvin, sillä Peltonen viimeisteli ensimmäisessä kotiottelussa ensimmäisen maalin. Syöttöpisteet maalin Vladimir Vujtekille ja Antti Miettiselle!

04.12.2019 07:16

Jaa artikkeli: