Joulukalenteri #10: Kai Rautio

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Kymmenennestä luukusta kurkistaa Kai Rautio.

Pitkä ura pelaajana ja valmentajana

Kai Rautio pelasi HPK:ssa kolmen kauden aikana yhteensä 162 ottelua. Rautio siirtyi HPK:hon kaudeksi 1995-96 KalPasta. Liigatasolla tutuksi tulivat myös Oulun Kärpät, jossa ensimmäiset pelit Rautio pelasi jo kaudella 1985-86 sekä Helsingin IFK.

Parhaimpana kautena HPK:n ajoilta mieleen on jäänyt keväällä 1999 pronssia voittanut joukkue.

– Onhan muistoja tietenkin paljon ja sekaan mahtuu niin hyviä kuin sitten hieman hankalampiakin asioita. Mahtavana kautena on jäänyt mieleen kevään 1999 pronssijoukkue, josta saatiin silloin irti kaikki mitä oli otettavissa.

Pelikavereista suurimman vaikutuksen teki heti ensisilmäyksellä Niko Kapanen.

– Kapasen Nikon kypsyys, peliäly ja kaikki muu kun se tuli joukkueeseen, niin se hämmästytti jo silloin. Oli nähtävissä heti se, että tästä tulee kova pelimies.

Pelaajauran jälkeen Rautio siirtyi valmentamaan ja kokemusta kertyi niin nuorten SM-liigasta, Mestiksestä, Liigasta kuin myös KHL:stä.

– Kyllä mä valmentamista pidän vahvuutenani ja tällä hetkellä valmennan myyntiryhmää Adeccolla. Kyllähän sitä kiva jääkiekon parissa olisi olla ja vähän toinen jalka on menossa siihen suuntaan.

Pronssijoukkue 1998-99

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus, tai haastateltavan paras muisto.

Vuonna 1999 pronssia voittanut joukkue kohtasi puolivälierissä Ilveksen. HPK eteni jatkoon voitoin 3-1 ja toisinaan Rautio toimi hieman myös maalivahdin apuna.

10.12.2019 08:03

Jaa artikkeli: