Joulukalenteri #21: Jukka Laamanen

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Luukku 21 paljastaa Jukka Laamasen parhaat muistot HPK:sta

Hyviä muistoja

Jukka Laamanen siirtyi HPK:hon ensimmäisen kerran kaudeksi 2004-05 Tampereen Ilveksestä. Ensimmäinen periodi kesti kaksi kautta, joista toisella HPK voitti mestaruuden. Tämän jälkeen tie vei kahdeksi vuodeksi Oulun Kärppiin, josta koitti paluu Kerhoon kaudeksi 2008-09. Laamanen lopetti uransa HPK:n paidassa kauden 2011-12 päätteeksi.

– Oikeastaan pelkästään positiivisia muistoja on jäänyt. Esimerkiksi kun ensimmäisen kerran tulin HPK:hon, niin aina kun lähdettiin pelimatkalle, matkat oli aina tunti sinne tai tänne ja me oltiin kuin luokkaretkelle menossa, mutta kun peli alkoi niin kaikki oli valmiina ja tiesi että voittaminen on tän bisneksen ydin.

Mestaruus ja hopea

Laamanen kuuluu siihen pieneen porukkaan, joka voitti HPK:ssa mestaruuden keväällä 2006 ja oli häviämässä finaaleja keväällä 2010.

– Mestaruus tietenkin päällimmäisenä muistona, mutta myös kausi 2009-10, kun meillä oli hyvä joukkue sekä laadukas valmentaja. Kuten HPK:n edellinen mestaruus, niin sekin joukkue oli kasvutarina.

Kausi ei ollut ruusuilla tanssimista ja olipa Jukka Rautakorven potkutkin lähellä.

– Tammikuussa oli yksi viikonloppu, niin tiesin, että jos me ei voiteta, Rautakorpi saa kenkää. Mutta siitä suosta noustiin ja sitten kun pudotettiin HIFK puolivälierissä niin mietin, että onkohan tämä porukka tarpeeksi kypsä menemään vielä eteenpäin. Seuraavana päivänä kun nähtiin reeneissä ja bussi lähti kohti Kuopioo, niin takaraivoon jäi sellainen tunne, että tämä joukkue oli kasvanut niin hienosti, että ei ollut sinänsä väliä miten loput tulisi päättymään. Se oli upea joukkue ja tarina.

Mestaruuskaudella pakkiparina toimi Yhdysvaltalainen David Schneider, jonka kanssa Laamanen on edelleen yhteyksissä.

– David Schneider työskentelee nykyään pankkisektorilla New Yorkissa, eikä siitä ole kauaakaan kun kyseltiin toisiltamme kuulumisia. Hän on hyvä ystävä ja meillä kemiat synkkasi erittäin hyvin ja kaukalossa kulki.

Toimistohommia ja rauhallinen joulu

Peliuran päätyttyä Laamanen työskenteli HPK:n toimistolla. Peliurasta on ollut suuresti apua myös työelämässä.

– Sain mahdollisuuden mennä toimistolle ja päivitettyä tutkinnot, joka oli myös hieno juttu.

– Kaikki se mitä on jääkiekossa ja pukukoppielämässä on kokenut, niin kyllä niistä suuresti on apua näissä niin sanotuissa oikeissakin töissä. Pukukopissa on kuitenkin niin paljon erilaisia persoonia, että oppii tulemaan toimeen kaikkien kanssa.

Joulu Laamasen perheessä on tavallisen rauhallinen.

– Se on rauhallinen, käydään hautuumaalla ja perheen kesken vain ollaan ja nautitaan.

Mestaruus

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus tai haastateltavan paras muisto.

Jukka Laamanen muistelee erittäin suurella lämmöllä kevään 2006 mestaruutta ja pakkipariaan David Schneideria!

21.12.2019 08:42

Jaa artikkeli: