Joulukalenteri #11: Harri Ojanperä

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Seuraavana vuorossa on Harri Ojanperä!

HPK kuin toinen elämä

Harri Ojanperä pelasi HPK:ssa yli 100 ottelua, joista suurin osa 1. divarissa, mutta Ojanperä oli mukana myös HPK:n ensimmäisellä SM-liigakaudella 1983-84.

Kerholaiseksi Oikka kasvoi jo pienestä pitäen ja peliuran jälkeen hän toimi pitkään valmennuspuolen hommissa.

– Kyllähän HPK on hieman kuin toinen elämä. Pienestä pojasta lähtien olen ollut HPK:lainen. Ensin junnuna, sitten pääsin edustusjoukkueeseen, joka oli iso juttu mulle ja pääsin kokemaan sen matkalla huipulle -projektin.

– Peliuran jälkeen hyppäsin sitten A-nuorten valmennushommiin ja valmentamisen parissa viihdyin aina vuoteen 2010 asti. Pitkä rupeama ja kyllä seura merkitsee todella paljon.

Kanta-Hämeen hegemoniaottelut

80-luvulla Hämeenlinnan ja Forssan välillä pelattiin erittäin kovia otteluita, joissa sattui ja tapahtui. Näitä kohtaamisia Ojanperä muistelee edelleen suurella lämmöllä.

– Mieleen on jääny vanhat kunnon Kanta-Hämeen hegemoniaottelut Forssaa vastaan. Ne oli aina suurempia kuin vain yksi runkosarjaottelu, joissa sattui ja tapahtui ja kyllä siellä vanhassa kuplassa meteli oli aivan älytön. Siellä ei armoa annettu ja välillä tuli hieman myllyjäkin, mutta se oli hienoa, että pelien jälkeen oltiin kuitenkin kavereita, vaikka kaukalossa annettiin kaikkemme.

– Divari oli silloin kova sarja, ovet oli auki ja kaikki haki sitä nousua Liigaan.

Pelikavereista mieleen ovat jääneet etenkin HPK:n nykyinen hieroja Juha Sulin sekä Mika Lartama.

– Sulinin Jullin kanssa ollaan taniaiesta asti tunnettu toisemme, pelattu junnuissa ja noustiin samaan aikaan edustukseen. Laru on myös jäänyt mieleen, vaikka olikin hieman nuorempi. Näiden kanssa ollaan edelleen kavereita ja totta kai siellä on monia muitakin hyviä jätkiä pelannut samaan aikaan.

Kun jääkiekko ei ollut niin vakavaa…

80-luvulla jääkiekkoilijan arki oli hieman toisenlaista kuin nykypäivänä.

– Töljäilyjä ja hauskoja kommelluksia löytyy kyllä vaikka kuinka paljon. Eräänkin kerran oltiin leirillä joukkueen kanssa ja meni hieman yö siinä sitten pitkäksi. Oltiin yhden kaverin kanssa ennen aamujäitä vähän niin ja näin, että pystyykö, mutta vedettiin kuitenkin luistimet jalkaan ja kuinka ollakkaan valmentaja sanoi heti jäillä, että pojat perhana on vielä vähän hutikassa, että koppiin siitä! Mutta kyllä niistä sitten aina kerrasta opittiin. Hieman oli kiekkoilijan elämä erilaista silloin.

Alumnia ja musiikkia

Nykyään Ojanperä on mukana HPK:n alumnitoiminnassa, joka on antanut paljon.

– Alumnihomma oli hyvä jatkumo valmentamiselle ja pelaamiselle. Savijoen Teijo silloin soitti, että lähdetkö mukaan ja aivan mahtavaa on ollut. Esimerkiksi viime vuoden Tenhusen peli ja tämä homma kun saatiin pelaajia hyvin mukaan. Tää on hieno juttu, kun porukka pääsee tapaamaan vanhoja pelikavereita.

Lisäksi mies tekee vuodessa keikkaa bändinsä kanssa, joka on tuttu myös Pohjantähti Areenalta.

– Musahommaa tulee tehtyä Speedy Gonzalesin kanssa. Sellainen 15 keikkaa tulee tehtyä vuodessa ja se on kyllä sellainen hyvä henkireikä myös.

Ensimmäinen Liigakausi

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus, tai haastateltavan paras muisto.

Kaudella 1983-84 HPK pelasi ensimmäisen kerran pääsarjassa. Yleisön kannustuksesta homma ei tuolloin jäänyt kiinni, vaan rytmikkäät Kerho! -huudot raikuivat äänekkäästi.

11.12.2019 07:58

Jaa artikkeli: