Joulukalenteri #3: Mikko Jokela

HPK:n 90-vuotisjuhlakauden kunniaksi tämän vuoden joulukalenterissa muistellaan menneitä!

Luvassa on niin pelaajien kuin kaukalon ulkopuolisten vaikuttajien haastatteluita.

Kolmantena vuorossa on Mikko Jokela.

Mestaruusjoukkueen kapteeni

Mikko Jokela pelasi kolme kautta Pohjois-Amerikassa ennen siirtymistään Kerhoon. NHL-pelejä kertyi vyölle yksi ja kun portit eivät tuntuneet aukeavan, oli edessä siirto Suomeen. Kolme kautta, joista kaksi kapteenia, toivat Jokelan palkintokaappiin kaksi pronssista ja yhden kultaisen mitalin. Kaudet 2005-06 sekä 2006-07 Jokela toimi joukkueen kapteenina.

– Olihan se mahtavaa aikaa. Tulin silloin Pohjois-Amerikasta takaisin Suomeen ja Kerhoon. Kaksi pronssia ja mestaruus, niin eihän se paremmin olis voinu mennä.

HPK:ssa vietetyn ajan jälkeen mitaleita seurajoukkuetasolla ei enää tullut.

– Monesti tullut mietittyäkin, että vaikka tuli pelattua isoissa organisaatioissa ja on ollut hyviä joukkueita, niin silti mitaleita tuli tuon jälkeen enää maajoukkueessa.

Kova HIFK-sarja

Keväällä 2006 HPK kohtasi välierissä HIFK:n, jota monet ovat pitäneet kenties tuon kauden kovimpana ottelusarjana.

– HIFK-sarja silloin mestaruusvuonna oli todella hieno sarja ja tiukkaa vääntöä. Vuorotellen voitettiin pelejä ja viimeinen peli päättyi sitten meille 1-0 Helsingissä. Oli kaiken kaikkiaan aivan huikea sarja.

Vaikka HIFK-sarja oli äärimmäisen kova, ei Jokelakaan ota mitään pois Ässiltä. Mestaruus irtosi voitoin 3-1, mutta helpolla sekään ei irronnut.

– Siitä sitten kun mentiin finaaliin monen vuoden odottamisen jälkeen, niin usko voittamiseen ja itseluottamus oli kyllä aivan tapissa. Ei tietenkään voi Ässiltä mitään pois ottaa, eihän sekään sarja missään nimessä helppo ollut, mutta kyllä se HIFK-sarja oli suurin haaste meille.

Anaheimin pelaajatarkkailija

Jokelan peliura päättyi kauden 2016-17 jälkeen. Jääkiekko ei ole jäänyt, sillä sattumien kautta mies päätyi tarkkailemaan varaamatomia pelaajia Euroopassa.

– Vähän sattumien kautta päädyin näihin hommiin. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja lähdin kokeilemaan, edelleen ollaan samalla tiellä. Euroopassa olen niin sanottu pro kykyjenetsijä, eli en etsi varattavia pelaajia vaan jo valmiiksi ammattilaisia, eli vapaita agentteja, joilla voisi mahdollisesti olla kykyjä pelata Pohjois-Amerikassa.

Välierät 2006 mieleenpainuvin ottelusarja

Jokaisen haastattelun ohessa julkaistaan myös yksi vanha klippi. Se voi olla tietty suoritus, tai haastateltavan paras muisto.

Keväällä 2006 HPK eteni pitkän odottamisen jälkeen finaaleihin, kun joukkue kaatoi HIFK:n otteluvoitoin 3-2. Välieräsarja eteni tasaiseste ja neljä ensimmäistä ottelua päättyi kotivoittoihin. Neljännessä ottelussa Hämeenlinnassa HIFK olisi voitolla edennyt finaaliin, mutta HPK voitti ottelun lukemin 4-0. Voittomaali kirjattiin Mikko Jokelan nimiin.

03.12.2019 07:11

Jaa artikkeli: