Joni Tuulolan paluu virtuaaliseen Kerho-paitaan

HPK-kasvatti Joni Tuulola tekeen paluun Kerhon riveihin, kun hän kantaa yksin vastuun HPK:n menestyksestä tämän kauden playoffseissa. E-Playoffsit pelataan NHL 20 -konsolipelillä. Liiga-kauden pelaamatta jääneitä playoffseja on kutsuttu pelaamaan joukko NHL 20 -pelaamista harrastavia suomalaisia jääkiekkoilijoita sekä joukkueiden kannattajia. ePlayoffsit näytetään Telia Esports Seriesin toimesta.

– Vaikka paita onkin virtuaalinen, se on parempi kuin ei mitään. Lähden innoissani pelaamaan Kerhon puolesta, HPK on minulle iso seura! kommentoi Tuulola viime viikon e-Playoffs julkistuksessa.

Maineikkaan Tuulolan jääkiekkosuvun 24-vuotias vesa pelasi HPK:n liigajoukkueessa junioriputken jälkeen yhteensä kolmen kauden ajan. Tämän jälkeen Tuulola pelasi Sportissa yhden kauden ja siirtyi sieltä AHL-seura Rockford Icehogsiin. Rockford sijaitsee Yhdysvaltojen Illinoisissa, puolentoista tunnin ajomatkan päässä Chicagosta, jonka NHL-seura Blackhawks on tehnyt puolustajan kanssa sopimuksen.

Tuulola pelasi tällä kaudella 56 AHL-ottelua tehden niissä pisteet 2+6.

– Oma kauteni oli ihan hyvä. Ainoa, mikä tietysti hieman harmittaa on se, että en vieläkään onnistunut ottamaan askelta NHL:ään. Jahti on siis edelleen käynnissä.

Tuulola palasi Yhdysvalloista Suomeen reilut kaksi viikkoa sitten. Koronakaranteeni kesti Tuulolankin osalta kaksi viikkoa.

– Eipä tässä mitään, elämä hymyilee muutoin. Perheen kanssa kaikki on hyvin ja nyt on päästy taas normaalimpaan elämään kiinni karanteenin jälkeen.

20160220, HÄMEENLINNA, HPK vs. HIFK, HPK:N JONI TUULOLA (36) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Ensimmäisenä vastassa KalPa

e-Playoffsit alkavat siitä, mihin runkosarjassa jäätiin. HPK:n sarjasijoitus oli seitsemäs ja vastaan asettuvan KalPan sijoitus oli kymmenes. Kuopiolaisten joukkuetta ohjaa Eetu Sopanen. Nuorten MM-kultaa vuonna 2016 yhdessä Tuulolan kanssa voittanut Sopanen onkin tuttu niin normaaleista kuin virtuaalikaukaloista Tuulolalle.

– Olen kyllä pelannut Eetua vastaan sillon U20 MM-kisojen aikaan, joten tiedän mihin häntä vastaan pitää keskittyä.

Omaa virtuaalista peliään Tuulola kuvailee hyökkäysvoittoiseksi.

– Olen sitä mieltä, että puolustajan juhlapäivä voi olla vain silloin, kun vastustajan maalivahdilla ei ole hyvä päivä. Luotan siihen, että hyökkäämällä nämä pelit viedään, ei peruuttelemalla, pohtii puolustaja omaa pelikirjaansa huhtikuun osalta.

Ei paineita

HPK on hallitseva Suomen mestari. Tuulolan pikkuveli Eetu nosteli viime vuonna oikeaa Poikaa, mutta isoveli ei ota tästä paineita virtuaalisen pojan nostamiseen.

– Tämä asetelma sopii mulle. Puolustavalla mestarilla on aina tietty paine uusia voittonsa ja sitähän tässä tietysti jahdataan. Koen, että se on enemmänkin mahdollisuus kuin uhka.

Kokoopanoista ja mahdollisesta päättyneen kauden valmentajien antamasta paineesta Tuulola ei kanna huolta.

– Luotan siihen, mitä kone ja virtuaali-Pendo kokoonpanon osalta antavat. En usko, että sillä on vaikutusta virtuaaliseen peliin, kuka kentällä on, naurahtaa kevään HPK-päätähti.

20170107, HÄMEENLINNA, HPK vs.KALPA, HPK:N JONI TUULOLA (36) TUULETTAA 1-1 TASOITUSMAALIA. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Lähetykset Telia TV:ssä, MTV-palvelussa ja C Morella

Pelaajat mittelevät kotoaan käsin ja pelit koostetaan ottelulähetyksiksi, joita voi seurata mtv-palvelussa, C Morella ja Telia TV:n extra-kanavalla keskiviikkoisin ja lauantaisin 8. huhtikuuta alkaen. Noin kahden tunnin mittaiset, selostetut ottelulähetykset alkavat klo 18. Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut kasvot Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Vauhdikkaalla selostustyylillään väriä lähetyksiin tuo Jani Alkio.

Finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta ja on kokonaisuutena katsottavissa edellä mainittujen kanavien lisäksi MTV:n Sub-kanavalla kello 16.

ePlayoffsien pääkumppanina toimii OnePlus.

Otteluaikataulu

8.4. Playoffsien ensimmäinen kierros (HPK – KalPa, JYP – Ässät)
11.4. Neljännesfinaalit (Tappara – HIFK, Ilves – KooKoo)
15.4. Neljännesfinaalit
18.4. Semifinaalit
22.4. Semifinaalit
25.4. Finaali ja pronssiottelu

Joukkueiden edustajat

HIFK: Tuukka Ritokoski
HPK: Joni Tuulola
Ilves: Sami Hintsanen
JYP: Harri Pesonen
KalPa: Eetu Sopanen
KooKoo: Sasu Toikka
Kärpät: Miikka Kolehmainen
Lukko: Teemu Laurell
Tappara: Joona Luoto
Ässät: Iiro Vehmanen

Liigan koko tiedotteen voit lukea täältä.

Linkki Telia Esport Series -tapahtumasivulle: www.telia.fi/eplayoffs

07.04.2020 07:02

Jaa artikkeli: