Joly ja Lebedeff IFK-voiton takuumiehinä

1-2 ja. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

39.59 Tommi Tikka 1-1 (Michael Joly, Ossi Ikonen)

65.00 Ryan Johnston

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa!

Tähän tiistai-iltaan lähdettiin alla jatkoaikatappio Tapparalle lauantailta, kotijoukkue IFK taasen pelasi eilen kotona TPS:aa vastaan ja kärsi kotitappion lukemin 2-4. Edellisen kerran IFK kohdattiin Hämeenlinnassa lokakuussa ja silloin kaukalosta voittajan poistui Kerho, lukemin 5-2.

Tiukka ottelu oli tiedossa tänäänkin ja sellaiseksi se myös muodostui alusta asti. Lopulta voittajaa jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta asti jossa Kerholta maalin tekivät Michael Joly ja Ryan Johnston. IFK:lta onnistui ainoastaan Jere Innala ja näin Kerho nappasi illan ottelusta kaksi pistettä. Varsinaisella peliajalla Kerhon maalin iski Michael Jolyn loistavasta esityöstä Tommi Tikka toisen erän viimeisellä sekunnilla. Voiton takuumiehenä maalintekijöiden lisäksi toimi totutusti Daniel Lebedeff napsien ottelussa yhteensä 34 koppia.

Åsten vie IFK:n johtoon

Kerho lähti otteluun kovalla vauhdilla ja ensimmäisestä hyökkäyksestä pelasi Michael Joly itselleen vetopaikan. Ruuti oli vielä vähän märkää ja b-pisteen kaarelta lähtenyt veto kilisi Nordiksen laseihin. Sen verran hyvällä jalalla oli HPK liikkeellä, että ajassa 2.24 joutui Otto Paajanen istunnolle kiinnipitämisestä ja Kerho pääsi heti alkuun ylivoimalle.

Kotijoukkueen alivoima oli edellisissä peleissä ollut sanalla snaoen surkeaa ja tähän koitti Kerho iskeäkin. Mutta kotijoukkueen alivoima oli ainakin tällä ensimmäisellä yrittämällä niin aggressiivista, että kiirehän siinä tuli eikä kiekkoa saatu rauhoitettua kunnolla oikein missään vaiheessa. Vasta ihan ylivoiman lopussa Jere Jokiselle saatiin pelattua kunnollinen vetopaikka mutta Michael Garteig sai tämän torjuttua, eikä irtokiekkoa saanut Philippe Cornet kauhottua sisään.

Paajasen jäähyn jälkeen mentiin päästä päähän tasaisissa merkeissä, eikä pitkiä hyökkäysralleja saanut kumpikaan aikaiseksi. Kunnes erän ohitettua puolivälin, rouhi Micke-Max Åsten Kerhon kulmauksessa kiekon itselleen ja pääsi nousemaan maalille. Kerhon maalilla Daniel Lebedeff joutui sivuttaisliikkeeseen ja kun Lebedeff potkaisi vauhtia, sijoitti Åsten kiekon jalkovälistä maaliin ja IFK johti 1-0. Syöttöpisteille Yohann Auvitu ja Otto Karvinen.

Myös Kerho pääsi kokeilemaan avauserässä alivoimaansa. Ensimmäinen jäähy vihellettiin Valtteri Jeskaselle ajassa 13.04 kiinnipitämisestä Innalan ollessa liukkaalla päällä. IFK pyöritti ylivoimaa lähes koko kaksi minuuttia ja uuvutti Kerhon nelikkoa mutta tästä selvittiin, eikä lisämaaleja kotijoukkue saanut tehtyä.

Kun erää oli jäljellä viitisen minuuttia, tuli Lebedeffin maalilla pieni nokkapokka. Otto Paajanen huseerasi maalilla ja tänään C-kirjainta rinnassa kantanut Tommi Tikka saapui paikalle. Entiset joukkuetoverit kohtasivat ja lopulta Paajanen painoi Tikan jäihin kiukulla, satutettuaan nenäänsä rytäkässä. Asetelmia haettiin vielä vaihtopenkiltäkin kolistellessa sanallisia sapeleita hetken aikaa.

Toisen kerhojäähyn sai Petteri Nurmi ajassa 17.00 koukkaamisesta. Tämän alivoiman Kerho hoiteli mallikkaasti eikä kotijoukkue saanut juuri mitään aikaiseksi joten erätauolle lähdettiin IFK:n maalin johdossa. Avauserässä Michael Garteig torjui seitsemän kertaa ja Daniel Lebedeff 13 kertaa.

Kerho tulee viimeisellä sekunnilla tasoihin

Toisessa erässä rakenneltiin maalipaikkoja jo paljon kovemmalla prosentilla kun ensimmäisessä erässä. Heti avausminuutilla pääsi onnekaasti kotijoukkueen Eetu Koivistoinen puolittain läpiajoon mutta Lebedeff ei ollut yllätettävissä. Daniel Lebedeffin työskentelyä helpotti myös Koivistoista hyvin tilanteessa häirinnyt Otto Latvala. Kerho hätyytteli Garteigia sitten taas ensimmäisestä aloituksesta hyökkäyspäässä kun Sean Collinsin aloitusvoiton jälkeen Ryan Johnston vippasi ranteella kiekon viivasta maalille. Michael Garteig sai vaivoin kuitenkin tilanteen torjuttua, eikä Kerho saanut tästä tasoitusta aikaiseksi.

Ajassa 23.53 lähti IFK:n Åsten boksiin estettyään Juuso Ikosta keskialueella, jälleen oli Kerholla mahdollisuus ylivoimalla. Nyt peli saatiin heti rauhoitettua ja kolmikko Harper-Joly-Johnston kiekottelivat kotijoukkueen nelikkoa sekaisin mutta lopulta ylivoiman ainoaksi laukaukseksi jäi Johnstonin veto viivasta ylivoiman alussa eikä kiekkoa saatu pelattua sellaiseen paikkaan, josta sen joku olisi sisään saanut.

Kun toista erää oli pelattu reilu seitsemän minuuttia napsahti Miro Ruokoselle nappisyöttö vaihtoaition eteen ja Miro näki Jolyn vapaana maalilla mutta Ruokosesta vaihtoon mennyt pelaaja ei ollut ehtinyt vielä penkille asti ja Kerholle tuomittiin tästä kakkonen liian monesta pelaajasta kentällä. Alivoima selvitettiin, mutta koko ajan lähemmäksi IFK ylivoimallaan tuli, joten kovin montaa kertaa ei enää samana iltana ollut syytä istuskella jäähyaitiossa. Alivoiman loputtua kuitenkin kaksikko Joly-Ruokonen sai kiekon pelattua siihen laukauispaikkaankin asti, josta jäähy oli vihelletty. Nyt Joly pelasi kiekon vauhtiin Ruokoselle mutta Ruokosen lämärin Garteig nappasi kiinni.

Viitisen minuuttia ennen erän loppua pyöritti IFK pitkää pyöritystä Kerhon päädyssä hapottaen hämäläispakkeja mutta Kerhon viisikkopuolustus kesti. Ja kun vaihdolle päästiin oli pitkä pyöritys sitten toisessa päässä ja IFK joutui roiskimaan pitkää kiekkoa pariinkin otteeseen. Kummankin pyöritys kuitenkin jäi vain pyöritykseen, eikä johtanut todelliseen maalipaikkaan.

Pari minuuttia ennen loppua nousi Daniel Lebedeff isoon rooliin sammuttamalla Teemu Tallbergin liekin maalin edessä. Otto Paajanen sai pelattua kiekon Tallbergille maalin eteen, joka oli siihen unohdettu. Tallberg sai kahdesti koittaa onneaan, mutta nämä molemmat Lebedeff torjui.

Sitten kun alettiin jo odotella erätaukoa, otti johtajan valtikan hanskoihinsa Michael Joly. Joly niputti koko IFK-viisikon ja sai pelattua Garteigin oltua jo rähmällään kiekon maalin eteen, tästä viimeisellä sekunnilla tasoituksen iski Tommi Tikka! Toinen syöttöpiste maaliin merkittiin Ossi Ikoselle. Toisessa erässä Michael Garteig torjui kahdeksan laukausta ja Daniel Lebedeff yhdeksän kutia.

Jälleen ratkaisu jatkojen kautta

Tasaisesti kun oli pelattu, oli selvää että kolmannessa erässä molemmat ottaa tilanteet tarkkaillen ja odottaen virhettä, johon kiinni iskeä. Kolmannen erän ensimmäisellä kympillä Kerho oli ehkä hitusen enemmän vastaanottaja ja IFK sai painettua laukauksia kohti Lebedeffiä. Laukaukset kuitenkin saatiin pakotettua lähtemään sen verran kaukaa, ettei niistä ongelmia koitunut.

Reilun kuuden peliminuutin jälkeen sekoitti Joly jälleen pakkaa IFK-päädyssä ja koitti pelata kiekkoa maalipaikkaan, tällä kertaa tila kuitenkin loppui kesken ja kiekko karkasi keskialueelle. Otto Paajanen meinasi päästä karkuun mutta Joly paikkasi virheensä ja sai puolustettua sen verran ettei Patti päässyt kunnolla laukomaan. Jatkotilanteesta sitten tuli jälleen Kerholle boksia, nyt jäähylle komennettiin Otto Latvala kampituksesta, ajassa 47.06. Ja vaikka manattua jo alivoiman kestävyyttä tulikin, ei ollut ongelmia Kerholla tässä alivoimassa ja IFK:n yritykset tylsytettiin kerta toisensa jälkeen.

Kerhon paras paikka siunaantui kun ottelu oli jo kääntynyt viimeiselle kympille. Patrick Harper piti punanuttuja pujottelukeppeinään ja pujotteli itsensä maalille. Oltuaan jo käytännössä nokikkain Garteigin kanssa, näki Harper Sean Collinsin maalin toisella tolpalla mutta Collins ei kiekkoon osunut ja maali jäi näkemättä. Liekö Harperin pujottelut olivat niin hienoja, että jopa Kerhon vaihtopenkki näistä sekosi, sillä heti perään Kerholla oli jälleen väärä vaihto ja edessä alivoima.

Tämä alivoima oli pakko selvittää ja näin tehtiinkin. Ei saanut IFK illan viimeiselläkään ylivoimallaan maalia aikaiseksi ja Liigan paras alivoima vain vankisti otettaan. Jäähyn jälkeen kotijoukkue kuitenkin piti paineen Kerhon päädyssä pitkään ja Eetu Koivistoiselle pelasi erän parhaan maalipaikan Jere Innala, toki vähän myös kerhopuolustuksen avustuksella. Koivistoisen laukaus kuitenkin sujahti yläkulmasta ohi ja pleksien kautta keskialueelle.

Ei tuonut tänäänkään varsinainen peliaika ratkaisua ja jatkoajalle lähdettiin lukemista 1-1. Kolmannessa erässä Daniel Lebedeff torjui 10 laukausta ja Michael Garteig toisessa päässä kuusi vetoa.

Jatkoajalla hierottiin ja haettiin varmaa maalia molempien joukkueiden toimesta lähes koko viisi minuuttia. Lopulta jatkoajalla ei Lebedeffille kertynyt kuin kaksi torjuntaa ja Garteig ei joutunut töihin ollenkaan, näin ratkaisu siirtyi voittomaalikilpailuun asti. Rankkareihin löi Jarno Pikkarainen sitten käsiä oikein kunnolla Kerhon puolelta ja maalin kävivät tekemässä Michael Joly sekä Ryan Johnston, Patrick Harperin yrityksen Garteig torjui mailallaan huitaisten. IFK:lta onnistui maalinteossa Innala, Koivistoisen ja Roni Hirvosen yritykset Lebedeff torjui ja näin lisäpiste lähti oranssien matkaan Hämeenlinnaan!

Parin huilipäivän jälkeen pelataan jälleen kuluvan viikon perjantaina, silloin ollaan Nokia Arenalla Ilveksen vieraana. Viikko huipentuu lauantaina Porissa Ässien kotiluolassa ja ensi viikolla mitataan kotona, Pohjantähti areenassa Pelicansin ja IFK:n terävyys.

Ensi viikon kotiotteluiden liput ovat myynnissä lippu.fissä!
Vain 50% kapasiteetista käytössä, joten osta lippusi jo tänään!!

08.02.2022 22:21