Jokinen ratkaisi lopussa, hesalaiset kotiin tyhjin käsin

HPK ja HIFK tarjosivat viihdyttävän ja fyysisen ottelun, joka ratkesi kerholaisittain makoisasti ajassa 59:23, kun Jere Jokinen laukoi kiekon HIFK:n maaliin.

Kuva: Pekka Rautiainen

 

Fyysinen ja viihdyttävä avauserä

Ottelu alkoi rikkonaisesti, kun ensin HIFK:n Juha Jääskä sai kaksiminuuttisen kampituksesta ajassa 0:32 ja Kerhon Mathias Trettenes kaksiminuuttisen koukkaamisesta ajassa 1:28. Liekö syynä ottelun alku, mutta kummankaan joukkueen ylivoima ei ottanut toimiakseen.

Avauserä oli fyysinen ja Pohjantähti Areenalla nähtiin yleisön riemuksi useita kovia taklauksia, joissa useimmiten ottava osapuolena oli HIFK:n pelaaja.

Maalipaikoilla ei mässäilty, ei edes silloin kun HPK pääsi erässä toisen kerran ylivoimalle ajassa 13:51. Vaan ilman maaleja ei kuitenkaan jääty. Antti Pihlström pääsi laukomaan jokseenkin pienestä kulmasta, mutta niin vain HIFK-vahti Niilo Halonen oli jättänyt sen verran tyhjää tilaa, että Pihlströmin laukaus painui vastustamattomasti takanahkaan.

Kuva: Pekka Rautiainen

 

HIFK tasoihin, mutta kotiin tyhjin käsin

Toiseen erään HPK sai niin sanotun salama-alun, kun kiekko löysi tiensä Halosen taakse jo 41 sekunnin pelaamisen jälkeen. Eetu Liukas kiersi maalin ja haki maalinkulmalta Michael Jolya, mutta kiekko päätyikin keskelle Aleksi Mustoselle, joka tinttasi kiekon maaliin.

Jos avauserä tarjosi lukuisia taklauksia ja viihdyttävää peliä, oli toinen erä hieman vaisumpi eikä pelillisesti jäänyt juurikaan kerrottavaa. Maaleja erässä nähtiin kaksi, kun HIFK tuli maalin päähän ajassa 25:09. Kasper Kotkansalo laukoi viivalta ja sen verran maskia oli HPK-vahti Daniel Lebedeffen, että kiekko sujahti maaliin.

Toisessa erässä HIFK pääsi kahdesti ylivoimalle ja Kerho kerran, mutta eipä näistä juurikaan raportoitavaa jäänyt.

HIFK lähti kolmanteen erään yhden maalin takaa-ajoasemassa ja vierailijat onnistuivatkin tasoittamaan ottelun ajassa 45:36. Pitkän pyörityksen päätteeksi Otso Rantakari pääsi laukomaan loistavalta paikalta ja kiekko lopulta tolpan ja Lebedeffin selän kautta maaliin. Maalin jälkeen saunassa hieman tunteet kuumenivat ja lopulta joukkueiden kovaotteiset puolustajat, Ilari Melart sekä Ossi Ikonen löysivät itsensä jäähyaitiosta.

Tasoituksen jälkeen kummallakin oli omat paikkansa tehdä lisäosumia, mutta niitä saatiin odottaa aina viimeiselle minuutille asti.

Jere Jokinen pääsi leikkaamaan keskelle ja ohitti Halosen ajassa 59:23. Maalin jälkeen HIFK haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta enempää lisäosumia ei nähty ja näin ollen kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan!

 

Lehdistötilaisuus HPK-HIFK 30.9.2022

Huomenna lauantaina pelit jatkuvat Tampereella kun HPK matkustaa Ilveksen vieraaksi. Kotona pelataan seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, kun taistelu Hämeen Herruudesta alkaa tämän kauden osalta! Tämäniltainen tunnelma hallissa osoitti jälleen, miksi kiekko on parasta paikan päällä! Liput HPK-Pelicans otteluun Tästä!

30.09.2022 22:03

Jaa artikkeli: