Jokerit tyly vieras Hämeenlinnassa

HPK-Jokerit 1-4 (0-1,1-1,0-2)

HPK isännöi perjantai-illassa Jokereita, joille vierailu Hämeenlinnassa oli ainakin viimeinen runkosarjassa. 4557 katsojaa näki vauhdikkaan ja fyysisen jääkiekko-ottelun.

Ensimmäiseen erään jäälle luisteli pirteä HPK, jonka otteista näkyi selvästi voitontahto. Viime viikolla Jokereita vastaan kärsitty niukka tappio oli jäänyt hampaankoloon.

Jokerit avasi maalihanat ajassa 16.01. Riku Hahlin rystysyöttö tavoitti Jokeri-pakki Oskari Mannisen, jonka tulinen veto ohitti HPK:n Frans Tuohimaan.

Ensimmäinen erä tarjosi muutaman maukkaan taklauksenkin, joista ehkä komeimman esitti HPK:n pikkujätti Teemu Rautiainen niitaten Aleksi Rekosen päätypleksiin.

DSC_4039

Kärmeniemi huudattaa

Toisen erän alkupuoliskolla parhaat paikat siunaantuivat HPK:lle. Jokeri-vahti Miika Wiikmania pääsivät testaamaan ainakin Antti Kerälä ja Teemu Rinkinen, mutta viimeistelyssä oli havaittavissa tehottomuutta.

Ajassa 33.35 Wiikman joutui kuitenkin antautumaan. Ossi-Petteri Grönholm ja Teemu Rautiainen järjestivät paikan ja Lauri Kärmeniemi kiskaisi kivikovan ranteen maalin perukoille.

Kärmeniemen kauden avausmaalin alustanut Rautiainen tiesi kenelle syöttää.
– ”Late” sanoi, että jos tohon kohtaan syöttää, niin on varma maali.

DSC_4145

Karalahti naulasi ratkaisun

HPK loi vaarallisia maalipaikkoja läpi ottelun. Pikkuisen parempien pomppujen ansioista peli olisi voinut hyvin kääntyä Kerhollekin.

Toisen erän loppuun Jokereiden Henrik Koivisto vei Jokerit jälleen maalin johtoon. Jokereiden kolmas maali syntyi hieman heppoisesti kolmannen erän puoolivälin jälkeen Ladislav Nagyn lavasta ja Jere Karalahti teki neljännen tyhjiin, kun HPK yritti kavennusta ilman maalivahtia.

Nettitoimituksen Pakkipari ei kiireiltään kerinnyt kuulemaan vähäsanaisen Jokeri-luotsi Tomek Valtosen kommentteja. Kommentit olivat ohi noin 15 sekunnissa.

HPK:n Pasi Arvosella oli selkeä näkemys pelin kulusta.
– Jokerit rankaisi tänään kovalla kädellä. Kun ei itse tee paikoista maalia, niin tulos on tuollainen.

DSC_4017

HPK:n ainokaisen syöttänyt Teemu Rautiainen oli samoilla linjoilla.
– Pelattiin ihan hyvä peli ja jalka liikkui. Paikkoja oli tosi paljon mutta ne taisi tulla väärille äijille, kun itsellänikin oli varmaan 15 vetoa.

Kerholaisten palautumisaika jää lyhyeksi, sillä jo aamulla lentokone lennättää joukkueen Ouluun, jossa vastassa on Kärpät.

Teemu Rautiainen vakuutti joukkueen olevan valmis vääntöön sarjapisteistä.
– Aamulla tosiaan lennetään sinne taistelemaan. Viime viikolla nähtiin, että meillä on hyvät mahdollisuudet haastaa Kärpät ja ottaa pisteet heiltä.

Kämmen

04.01.2014 01:13

Jaa artikkeli: