Jokerit kaatui – kyllä maistuu!

HPK-Jokerit 3-2 vl. (0-0,1-0,1-2,0-0)

Huh huh! Jännitystä, tunnelmaa, taitoa, tahtoa ja hienoja maaleja. Kerho kampesi Jokerit jäänrakoon voittolaukauskilpailun jälkeen. Jere Sallinen iski varsinaisella peliajalla kahdesti ja Eric Fehr niittasi rankkarin pussiin. Mika Järvinen oli maalillaan maaginen.


– Olisin halunnut onnistua myös varsinaisella peliajalla, mutta aina ei uppoa. Onneksi “Sally” (Jere Sallinen) pelasi upean pelin, myhäili ottelun ratkaissut Eric Fehr.

Kaksi maalia iskenyt Jere Sallinen oli yhtä hymyä ottelun jälkeen.

– Jokainen piste on tärkeä kun niitä kauden päätteeks lasketaan, joten onhan nämä jatkoaika- ja rankkarivoitot erittäin tärkeitä. Kyllähän se tietenkin vaikuttaa myös joukkuehenkeen tuolla kopissa.

Sallinen on vakiinnuttamassa paikkaansa HPK:n ykköketjussa, jossa hänen rinnallaan hyökkäävät Ville Viitaluoma ja Eric Fehr. Sallinen jatkaisi erittäin mielellään ketjussa.

– Fehr on tosi kova tekeen töitä ja menee hyvin maalille. On hienoa seurata kuinka ammattimies harjoittelee ja tekee asioita. Itse yritän tehdä parhaani ja auttaa ketjukavereita, olisihan näiden herrojen vierellä hienoa jatkaa.

Toinen erä kauden parasta kiekkoa

Maalittoman avauserän jälkeen HPK luisteli hurmioituneena toiseen erään. Hyökkäykset velloivat jatkuvasti Jokeri-päätyyn, jossa Frans Tuohimaa piti vieraita pystyssä.

Kerhon avausmaali syntyi ylivoimalla aivan erän alussa. Sallinen sai keskialueella hyvän poikittaissyötön siniviivan tuntumaan ja laitahyökkääjä porhalsi keskeltä vetopaikkaan. Napakka laukaus upposi Tuohimaan kilpikäden yläkulmaan ja lähes viisituhatpäinen kotiyleisö sai aihetta juhlaan.

HPK:lla oli loistavia paikkoja lisätä johtoaan, mutta ruuti oli märkää ratkaisevilla hetkillä. Toisaalta Tuohimaa oli Jokeri-maalissa loistavassa vireessä. Tämän sai todeta mm. Jesse Saarinen, jonka läpiajon Tuohimaa torjui. Kaikenkaikkiaan Tuohimaa torjui erässä peräti 16 kertaa.

Aivan erän lopussa myös Jokerit sai pelijuonesta kiinni. Tiukoilla hetkillä Mika Järvinen venyi uskomattomiin torjuntoihin, pysäyttäen mm. Joonas Raskin läpiajon ja tukun muita tekopaikkoja.

Vauhti vain kiihtyi loppua kohden

Jokerit tuli tasoihin kolmannen erän alussa. Syntymäpäiväänsä viettänyt Riku Hahl oli kärppänä maalin edessä, jonne Filppulan veljekset Ilari ja Valtteri toimittivat kiekon. “Riksa” ei epäröinyt vaan latoi kiekon vastustamattomasti yläpeltiin.

Kerho takaiskusta lannistunut vaan jatkoi luistelu aktiivisella otteella. Ajassa 44.10. työnteko palkittiin. Jere Sallinen ajautui vapaaseen tekopaikkaan Jokeri-puolustuksen hölmöiltyä ja 21-vuotias laitahyökkääjä iski toistamiseen kiekon pömpeliin. Syöttöpisteet merkattiin Fehrille ja Viitaluomalle.

Jokerit tuli tasoihin kolme minuuttia ennen päätössummeria. Ylivoimalla syntynyt maali pomppi harmittavasti oman pelaajan ja Nichlas Hardtin kautta ohi Järvisen.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua hyvistä tekopaikoista huolimatta, joten lisäpisteen kohtalo selvitettiin voittolaukauskilpailussa. Rankkareiden sankari oli Mika Järvinen, joka pysäytti Valtteri Filppulan, Jarkko Ruudun ja Steve Mosesin yritykset. Kun kerholaisilta onnistui Eric Fehr, sai Rinkelinmäen kotiyleisö huutaa Pallokerhoa sydämensä kyllyydestä.

Vaatimaton sankari antoi tunnustusta koko joukkueelle.

– Voitto vaatii aina koko joukueelta venymistä. Henkilökohtaisesti koko kausi on tuntunut hyvältä, meillä on hyvä kilpailutilanne “Tolkin” (Mikko Tolvanen) kanssa. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen on tuonut omaan pelaamiseen muutamia uusia juttuja ja vaikkei kaikista asioista oltaisikaan aina samaa mieltä, on mielestäni oma pelaamiseni kehittynyt, Mika Järvinen kommentoi taiston tauottua.

 

Karri Salo 1.11.2012

 01.11.2012 20:49

Jaa artikkeli: