Johto piti loppuun asti

SaiPa-HPK 3-5 (0-2,0-2,3-1)

Kerho kuittasi täydet kolme pistettä Lappeenrannasta. HPK loisti varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa SaiPa kiri parhaimmillaan maalin päähän, mutta Kerho piti pintansa. Yhdeksäs peräkkäinen voitto nosti HPK:n liigassa toiseksi.

Kisapuiston kotiyleisö sai jääkylmää vettä niskaansa kahdessa ensimmäisessä erässä. HPK karkasi ensimmäisessä erässä varkain 0-2-johtoon. Toisessa erässä SaiPa oli pelkkä vastaantulija ja erä päättyi samoin 0-2-lukemin ja peli oli täysin Kerhon hallussa.

Miettinen käynnisti maalitehtailun

0-1-osuman alusti Joni Tuominen tarkalla pystysyötöllä. Kiekon lapaansa saanut Antti Miettinen porhalsi vauhdilla SaiPa-alueelle ja kiekko ajautui Tuomas Santavuorelle. SaiPa-vahti Jani Nieminen torjui Santavuoren laukauksen epävarmasti ja Miettinen oli ensimmäisenä irtokiekossa.

HPK:n toinen maali syntyi ylivoimalla alle kaksi minuuttia edellisestä. Puolustaja Johan Larsson yritti syöttää Ville Viitaluomalle, mutta ruotsalainen sipaisi vain lumet kiekon päältä. Lopulta Larsson päätti ampua itse ja kiekko upposi helpohkosti ohi huonossa asennossa olleen Niemisen.

Kerho jatkoi vakuuttavasti toisessa erässä. Eric Fehr vei HPK:n kolmen maalin johtoon ajassa 21.03. Fehr oli SaiPa-puolustajia vahvempi maalin edustalla ja runttasi kauden neljännen osumansa. Samalla SaiPa vaihtoi maaliin Richard Ullbergin.

Teemu Rautiaisen 0-4-maalissa oli jo ratkaisun makua. Tämäkin maali syntyi lähietäisyydeltä. Juha Kiilholma teki vahvasti töitä Ullbergin nokan alla ja kiekko ajautui Rautiaiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä.

SaiPa ei luovuttanut

Kolmannesta erästä muodostui vaikea HPK:lle. Peli oli mielissä jo ratkennut ja Juhani Tammisen sanoin “95 prosentin keskittyminen tietää 50 prosentin suoritusta”. Ilmeisesti kerholaiset eivät ole Tamin viisaita sanoja kuulleet, sillä SaiPa kiri maali maalita tilanteeksi 3-4. HPK ehti välissä hukata miltei pariminuuttisen 5-3-ylivoiman.

Lopulta Aleksi Laakso päätti kotijoukkueen pyristelyt iskemällä kiekon tyhjään reppuun. Laakso ylsi näin tehoihin 1+1, ollen illan tehokkain kerholainen yhdessä Eric Fehrin kanssa.

– Kärsivällisyys ei ollut sillä tasolla mitä olisi pitänyt kolmannessa erässä. Näinkin selvä vierasjohto oli joukkueelle uusi tilanne ja mä uskon et tää meni sen piikkiin. “Atu” (Ari-Pekka Selin) piti joukkueelle pienen puhuttelun pelin jälkeen, eiköhän se mennyt kaikille kupoliin.

– Täytyy kuitenkin olla tosi tyytyväinen. Pitkästä aikaa kolmen pisteen voitto. Kaksi ensimmäistä erää oltiin selkeästi parempia ja ansaittiin voitto, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen kommentoi ottelun jälkeen.

Borna Rendulic pelasi ensimmäisen ottelunsa HPK:n paidassa kahteen kuukauteen ja kroatialaisen suoritus oli lupauksia herättävä. Avauserässä Rendulic säväytti komealla yksilösuorituksella, eikä maalintekokaan ollut kaukana. Rikkonaisessa ottelussa Rendulicin peliminuutit jäivät vähiin, mutta mies saanee lisää peliaikaa näillä esityksillä.

HPK pelaa seuraavaksi Kärppiä ja JYPiä vastaan vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä perjantaina 23.11., jolloin vastaan luistelee Tappara.