Johan pomppas!

Kärpät-HPK 1-2 (0-1,0-0,1-1)

HPK nappasi riemukkaan vierasvoiton Jan-Mikael Juutilaisen viime hetken osumalla.

Kerho pelasi ensimmäisen erän järkevästi ja jopa hallitsi kenttätapahtumia. Jo minuutin jälkeen HPK pääsi ylivoimalle Miikka Salomäen otettua kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Kerho ei kuitenkaan saanut ylivoimaansa kulkemaan.

Ajassa 5.06 räpsyi Kärppä-vahti Ville Hostikan selän takana. Ville Hämäläinen voitti hyökkäyspään aloituksen Lauri Kärmeniemelle, joka lähetti siniviivalta oivallisen päätykiekon. Kiekko kimposi maaliraudan kautta suoraan Makrko Luomalalle, joka iski välittömästi Kärppä-puolustajan estelyistä huolimatta.

Heti perään kaksikko Scott Barney-Ossi-Petteri Grönholm oli pahanteossa oululaisten maalilla, mutta tällä kertaa viimeistely ontui. Ensimmäisen erän loppuun Kärpät otti vielä kaksi jäähyä. Varsinkin jälkimmäisen aikana HPK sai luotua useita tekopaikkoja, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Sähäkkä loppuhuipennus

Toinen erä oli tasaista taistelua. Kärpät hallitsi hienokseltaan, mutta todellisiin huippupaikkoihin ei kotijoukkue päässyt. HPK pääsi ajoittain väläyttämään vastaikuista, mutta kummankin joukkueen viimeistely oli tehotonta.

Kolmas erä jatkui samalla sykkeellä. Kärpät painoi päälle, mutta HPK:n puolustusasenne oli erinomainen ja Mikko Tolvanen maalissa oli itse varmuus.HPK tappoi minuutteja kellosta ja Kärppien tuska kasvoi.

Loppuun asti Tolvasen nolla ei kuitenkaan kestänyt. Kärppien Ivan Huml tasoitti ottelun, kun peliaikaa oli jäljellä ainoastaan reilut kolme minuuttia. Huml seurasi oman laukauksensa, joka kimposi Santeri Alatalosta maalin edustalle. Tsekki-vahvistus lakaisi kiekon maaliin Tolvasen jalkojen välistä.

Tasoituksen jälkeen varmasti koko Raksilan yleisö odotti Kärppien ratkaisevan ottelun viimeisen kolmen minuutin aikana. Toisin kuitenkin kävi. Kerho yllätti oululaiset housut kintuissa kun peliaikaa oli jäljellä minuutti ja 43 sekuntia.

Mathias Porseland ampui siniviivalta lörppykiekon maalille, jossa Jan-Mikael Juutilainen oli “kärppänä Ähtärissä”. Juutilainen kuoletti kiekon upeasti ilmasta ja veivasti kauniin osuman. Juuri loppukauden sopimuksen tehneen Juutilaisen maali oli miehen tämän kauden ensimmäinen SM-liigassa.

– Kyllä maistuu. Näistä lähtökohdista, että kaksi ketjullista hyökkääjiä puuttui, tämä oli erinomainen suoritus. Uskottiin omaan tekemiseen loppuun asti. Hyökkääjille ja koko joukkueelle hatunnosto puolustusasenteesta, päävalmentaja Harri Rindell hekumoi ottelun jälkeen.

 

Karri Salo

05.11.2011 18:07

Jaa artikkeli: