Jo vihdoin tulee!

HPK-Kärpät 2-1 JA
(1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

HPK tarjoili Kärpille kauden ensimmäisen tappion Rinkelinmäellä. Viihdyttävän, joskin vähämaalisen kamppailun HPK:lle ratkaisi Janne Laakkonen jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Jääkiekkonäytelmä perjantaina Ritari-areenalla alkoi Kärppien hienoisella otteella. Molemmat joukkueet pystyivät kuitenkin luomaan tekopaikkoja vastustajan päähän. Ottelun alkuhetkillä Mathias Porseland otti jäähyn kiinnipitämisestä, jonka aikana Kimmo Koskenkorvalla oli avopaikka maalin edessä lyödä lukemat yhteen nollaan. Myös HPK pääsi kokeilemaan ylivoimaa ensimmäisen erän alkupuoliskolla. Muun muassa Marek Zagrapanille siunaantui loistava maalipaikka Scott Barneyn järjestellessä kiekkoa takakulmille.

Kärpät aloitti maalinteon ajassa 8.59. HPK:sta oppia uralleen hakenut Joonas Kemppainen ohjasi Julius Junttilan syötön maaliin ohi Mikko Tolvasen. Ainakin katsomoon näytti siltä, että kiekko pomppasi HPK-pakin jalasta onnekkaasti sisään.

Hätä ei ollut tämän näköinen. HPK jatkoi aktiivista ilmettään eikä näyttänyt lannistumisen merkkejä takaiskun jälkeen. Ajassa 13.05 räpsähti Kärppä-päädyssä. Jukka Laamanen käynnisti hyökkäyksen hyvään vauhtiin Arsi Piispaselle. Arsi toi kiekon alueelle, tarjoili Kärppä-pakki Jan Snopekille kahvit sekä viinerit, jonka jälkeen siirsi kiekon Janne Kolehmaiselle. Kolehmaisen tarkka rannelaukaus livahti ohi Ville Hostikan.

Tasaisissa ja vauhdikasta

Etä-Kärpät olivat saapuneet runsaslukuisesti kannustamaan omiaan ylälipalle. Äänekäs kannustus sai myös HPK:n fanilauman syttymään ja ajoittain oli huomattavissa jopa kilpalaulantaa.

Toinen erä alkoi lennokkaasti, kun jo ensimmäisen minuutin aikana Janne Laakkosen ujutusta tarkasteltiin pitkään videolta. Kärppä-pakki ehti kuitenkin juuri ajoissa paikalle sutaisemaan kiekon maaliviivalta pois.
Kärppien maalintekopaikka oli luvassa heti vastahyökkäyksestä, mutta puolustaja Mikko Lehtosen kova laukaus päätyi vain tolppaan. Muutama minuutti myöhemmin myös Joonas Kemppainen pääsi nokikkain HPK-vahti Tolvasen kanssa, mutta joutui toteamaan Tolvasen olevan timanttisessa torjuntakunnossa.

-Meillä on maalivahtien osalta selkeä kilpailutilanne. Mikko oli tänään tosi hyvä. Nykytrendin mukaan hän on iso maalivahti ja peittopinta-alaa on enemmän kuin Sakke Lindforsilla konsanaan, veisteli HPK:n päävalmentaja Harri Rindell ottelun jälkeen.

HPK-riemua pimenevässä syysillassa

Kolmaskaan erä ei tilastomerkintöjä maalien muodossa tarjoillut. Tekopaikkoja kuitenkin oli ja etenkin Kärpillä oli kolmannen erän lopussa avaimet ratkaista ottelu itselleen. Josh MacNevinin kaksi rangaistusta miltei peräkkäin tarjosi Kärpille YV-mahdollisuuden, mutta koko ottelun äärettömän hyvää alivoimaa pelanneet oranssipaidat kestivät tämänkin.

Ratkaisu siis siirtyi jatkoajalle, joka ei ehtinyt edes kunnolla alkaa, kun Kuju Hyttisen maalilaulu jo hiveli kotiyleisön korvia. HPK katkaisi Kärppä-hyökkäyksen keskialueella, josta aukesi 2 vs 1 tilanne HPK:lle. Kultakypärä päässään pelaava Alex Leavitt tarjoili maukkaan lättysyötön Janne Laakkoselle, joka kauden ensimmäisellään ratkaisi kaksi pistettä hämeenlinnalaisille.

Kauden avausmaalinsa tehnyt Laakkonen kertasi ottelutapahtumia hallin portaikossa pelin jälkeen.
-Siinä oli jo aiemmin paikka tehdä maali, mutta Kärpät joutui ottamaan siitä jäähyn. Nyt saatiin ketjun peli toimimaan vaikka ylivoimalla pata olikin välillä jumissa. Tästä on hyvä lähteä lauantaina Poriin hakemaan pisteitä.

Sarja jatkuu jo lauantaina Porissa Ässiä vastaan, josta toivottavasti luvassa lisää pisteitä.

Niklas Heinonen

24.09.2011 07:12

Jaa artikkeli: