Jesse Mankinen: “Tiedostan, että odotuksia on.”

HPK ja Jesse Mankinen solmivat keväällä 2020 kaksi kautta kestävän pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on pykälä, joka mahdollistaa Mankisen siirtymisen ulkomaille toisena vuonna. KalPassa ja Pelicansissa Liigaa pelannut Mankinen kuuluu HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan Kerhon tulosyksikköön, kahteen ensimmäiseen kenttään. Tämän tiedostaa myös hyökkääjä itse.

– Haluan olla mukana tuloksenteossa. Se ei aseta paineita, että odotetaan tällaista, tiedostan sen, että odotuksia on. Haluan palata takaisin, sille tasolle, millä olen pystynyt pelaamaan ja ehkä vielä paremmalle tasolle. Paras fiilis on ollut Kuopiossa, kun pääsimme finaaleihin. Haluan jälleen päästä nauttimaan pelaamisesta ja sitä kautta tulos tulee kanssa, kertoo parhaimmalla Liigakaudellaan 39 pistettä nakuttanut Mankinen.

Myös kokemuksen puolesta Mankiseen kohdistuu tiettyjä odotuksia. Hän tiedostaa ne myös itse.

– Tiedän, että vastuuta on myös kokemuksen puolesta tarjolla. Myös Pelicansissa kuuluin kokeneisiin pelaajien pelien määrällä mitattuna, se ei ole uutta. Haluankin toimia esimerkkinä nuoremmille peleissä ja harjoituksissa. Se on oikeastaan kunnia-asia, jos joku saa hyviä malleja omaan tekemiseen.

HPK-sopimuksen syntyyn vaikutti se, että Mankinen on aina nähnyt HPK:n vaikeana vastustajana.

– Koen, että itsellä on annettavaa ja oon tykänny tavasta, jolla HPK pelaa, aina ollut hankala vastustaja. Sovin mielestäni hyvin Kerhon tyyliin. Monipuolisuus on valttini, tilanteessa kuin tilanteessa minuun voi luottaa, vinkkaa kokenut laituri.

Haasteita ja koronaa

Päättynyt kausi oli Mankiselle haastava. Alkukauden loukkaantumisen jälkeen tie oli raskas omalle tasolla pääsemiseksi.

– Päädyin ehkä enemmän puolustavammaksi hyökkääjäksi. Roolia oli kyllä tarjolla, mutta alkukauden kuukauden poissaolo loukkaantumisen takia, eikä sen jälkeen ollut helppoa päästä omalle tasolle.

Tie vei Sveitsiin, HC Davosiin, kauden siirtorajan kynnyksellä. Mankisen mukaan reissu oli hauska, vaikka se päättyikin koronaviruspandemian vuoksi liian aikaisin.

– Loppuvaiheessa Pelicans-aikaa alkoi tuntua paremmalta, mutta sitten tuli siirtoraja ja matka Sveitsiin. Peli Sveitsissä oli sellaista, mistä pidin ja muutoinkin nautin koko reissusta. Runkosarjan jälkeen treenattiin pari viikkoa ja odoteltiin, mutta sitten tuli ilmoitus, että kausi ei jatku enää. Ilmoitus kotiinlähdöstä tarkoitti sitä, että kamat kasaan ja kotiin. Seura kyllä hoiti asiat tosi hyvin siellä päässä, kiittelee Mankinen.

Koronavirus muuttaa joukkueiden normaaleja harjoituksia ja HPK:ssa nojataan vahvasti yksilöharjoitteluun.

– Onhan se tietysti erilaista ja olisi kiva tavata uusi joukkue ja päästä tutustumaan, mutta se siirtyy nyt vaan vähän myöhemmäksi. Pitää vaan yrittää parhaansa mukaan sopeutua.

 

20.04.2020 09:00

Jaa artikkeli: