Jättipotti Raksilasta!

Kärpät-HPK 1-2 (0-0,0-0,1-2)

Torstaina Ilveksen kaatanut HPK joutui kovan paikan eteen Oulussa, jossa vastaan asettui hallitseva suomenmestari Oulun Kärpät. Kerho pelasi todella viisaan vierasottelun, jonka seurauksena kolme pistettä lähtivät riemastuttavasti Hämeenlinnaan.

Kärpät painostaa – Kerho puolustaa

Kärpät aloitti ottelun vahvasti ja painosti ensimäisen kympin varsin väkevästi Kerho-päädyssä. HPK-puolustus piti kuitenkin kotijoukkueen pois parhailta maalipaikoilta, ja maalilla Jere Myllyniemi aloitti ottelun varmasti. Ekalla kympillä Kerhon parasta antia oli nelosketjun laiturina viilettäneen Henri Auvisen kaksi mojovaa taklausta.

Kerho pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Mika Niemi joutui kaatamaan Kärppien puolustusalueella Juha Koiviston. Kerhon ylivoima oli kuitenkin todella ponnetonta, sillä pakkopeli ei lähtenyt pyörimään koko ylivoiman aikana.

Erä jatkui edelleen Kärppien hallinnassa, mutta Kerho pystyi puolustamaan parhaan maalintekosektorin kiitettävästi. Paras HPK-paikka siunaantui vastahyökkäyksestä, kun Waltteri Hopponen pääsi laukomaan Eetu-Ville Arkiomaan tarjoilusta. Myös Kärpille avautui erän loppuhetkillä yksi avopaikka, mutta Myllyniemi jatkoi hyviä torjuntojaan.

Tasaista vääntöä

Varsin rikkonainen toinen erä eteni tasatahtia päästä päähän, mutta tuhannen taalan maalipaikat odottivat edelleen itseään. Kärpät jatkoi ottelun hienoista hallintaa, vaikka myös HPK sai aika-ajoin vastahyökkäyksistä luotua puolittaisia maalipaikkoja.

HPK pääsi erän puolivälin tienoilla toista kertaa ylivoimalle, kun Kärpille tuomittiin jäähy väärästä vaihdosta. Tällä kertaa ylivoimassa oli jo yritystä, mutta Sami Aittokallio oli maalillaan edelleen ohittamaton. Välittömästi jäähyn päättymisen jälkeen oululaiset olivat lähellä avausmaalia, mutta Kärppä-laukaus osui Kerhon onneksi tolppaan. Kärpät pääsi vielä erän lopussa pelaamaan ylivoimaa, mutta Kerhon alivoimaneliö Myllyniemen johdolla piti numerot 0-0-tilanteessa.

Sikaryöstö toteutui

Kolmanteen erään molemmat joukkueet lähtivät rinta rottingilla ja voitto mielessä. Kärpät pääsi pelaamaan vielä 48 sekuntia ylivoimaa erän alussa, mutta Kerhon alivoima kesti edelleen. Ajassa 41:20 nähtiin ottelun avausmaali, kun Petteri Nikkilän päädystä kimmonneen laukauksen viimeisteli verkon perukoille Sakari Manninen.

HPK jatkoi maalin jälkeen hyvää painostusta, ja vain hetki avausmaalin jälkeen soi jälleen Aittokallion takana. Vojtech Polak laukoi kiekon maalille, jossa Juha Koivisto ohjasi sen jalallaan hieman onnekkaasti maalin perukoille. Maali oli Koivistolle kauden ensimmäinen.

Myös Kärpät pääsi ensimmäisen kympin aikana maalien makuun. Ajassa 48:45 syntynyt kavennusmaali oli varsin harmittava hyvin puolustaneen Kerhon kannalta. Jere Myllyniemi seikkaili maalin takana, jonka seurauksena kiekko kimpoili Kerho-maalin eteen Mika Niemelle, jolla oli helppo työ kaventaa ottelu 1-2-lukemiin.

Kärpät haki ottelun loppuhetket vimmatusti tasoitusta ja vyörytti jatkuvasti vaarallisia hyökkäyksiä kohti Kerho-päätyä. Ajassa 58:45 kotijoukkue otti aikalisän ja samalla myös maalivahti Aittokallion pois maalin suulta. HPK taisteli kuitenkin viimeisen minuutin raivoisasti ja nappasi Raksilasta riemastuttavasti 3 pistettä.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta. Kerhon kausi jatkuu sunnuntaina Hämeenlinnassa, jossa vastaan asettuu Perhepelissä JYP.

Kirjoittanut: Mikael Ketonen, jonka voittoprosentti on yhä 100%

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta!

16.10.2015 20:58