Jatkoaikavoitto Espoosta

Blues-HPK 1-2 (1-0,0-0,0-1)

Kerho saalisti tärkeän jatkoaikavoiton Bluesin vieraana. Yllätyksekkään voittomaalin laukoi Jesse Saarinen. 

HPK lähti otteluun uusituilla ketjukoostumuksilla. Jesse Saarinen nostettiin ykkösketjuun Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon viereen. Kakkosketju oli muodossa Jere Sallinen-Antti Kerälä-Teemu Rautiainen. Sentterit Otto Paajanen ja Juha Kiilholma vaihtoivat paikkoja keskenään ja Paajanen johti kolmosketjua, jossa laidoilla viilettivät tutut Teemu Rinkinen ja Tuomas Vänttinen.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen lievää hallintaa. HPK otti kaksi jäähyä putkeen erän puolivälissä, mutta selvitti alivoimat hienosti. Blues iski kuitenkin ajassa 10.30. Kerho oli juuri selvittänyt Jere Sallisen kaksiminuuttisen, mutta kuuluisa jäähyn jälkeinen vaihto koitui kohtaloksi. Eetu Pöysti syötti b-pisteiden väliin Siim Liiviikille, joka tinttasi suoraan syötöstä kiekon reppuun. “Märkä-Simo” oli unohtunut täysin vapaaksi, eikä Juuse Saros mahtanut tiukalle kudille mitään.

Kerho sai hyvän myllyn aikaan erän lopussa. Juha Kiilhoma pääsi yrittämään maalin kulmalta, mutta harmittavasti “Kilun” laukaus kilahti ylärimaan. Nopea tilanne tarkastettiin videolta. Jälkiseuraamuksena Bluesn Jere Seppälä passitettiin jäähyboksiin, mutta ylivoimasta ei jäänyt lapsille kerrottavaa.

Rautiainen toi Kerhon peliin

Toinen erä sujui HPK:lta hieman pirteämmin. Blues otti erän alkuun kaksi jäähyä putkeen, mutta Kerhon ylivoima oli jälleen kerran näpertelyä. Muutama hajainainen paikka syntyi puolihuolimattomasti, mutta tehot olivat kateissa. Toisaalta myöskään Blues ei pystynyt luomaan erikoisia paikkoja erässä, joten kolmanteen erään siirryttiin lukemissa 1-0.

Kolmas erä alkoi Bluesin hallinnalla ja pitkään näytti siltä, että espoolaiset pystyvät pitämään johtonsa loppuun asti. Kotijoukkue loi paremmat tilanteet erän alkupuoliskolla, mutta Kerho kesti paineen alla. Ajassa 50.30 hämeenlinnalaisten taivas aukesi, kun Teemu Rautiainen pääsi tuikkaamaan pelin tasoihin. Rautiainen oli väkkäränä maalin edustalla, jonne kiekko pomppasi erikoisella tavalla. Laitahyökkääjä osui hienosti mustaan ilmasta ja peliväline upposi Jani Niemisen pujuista sisään.

Jatkoajalla HPK:n sankariksi nousi Jesse Saarinen. Siniviivalta lähtenyt laukaus yllätti helponnäköisesti Blues-vahti Niemisen. Näin ollen tärkeät kaksi pistettä matkasi HPK:n bussin mukana Hämeenlinnaan.

HPK pelaa seuraavaksi kotiottelun KalPaa vastaan. Kiekko tippuu jäähän Rinkelinmäellä tiistaina klo 18.30. Tervetuloa lehtereille!

Rysty

30.11.2013 19:43

Jaa artikkeli: