Jatkaako Kerho Jokereiden tappioputkea?

Jokerit-HPK 24.9.2013 klo 18.30, Helsinki

HPK lähtee metsästämään kauden toista vierasvoittoa. Jokerit lähtee otteluun kolme tappiota niskassaan.

Kuntokäyrät

Kerho pelasi lauantaina Tapparaa vastaan hurmiossa ja peli-ilo välittyi katsomoon saakka. Ville Viitaluoma viimeisteli kauden ensimmäisen ylivoimamaalin. Kapteeni myönsi haastattelussa, että onnistuminen erikoistilanteessa teki varmasti itseluottamukselle hyvää. Positiivista oli myös, että onnistumisia saatiin laajalta rintamalta. Antti Aarnio, Ville Järveläinen, Borna Rendulic sekä Juuso Vainio avasivat kauden maalitilinsä.

Jokerit on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Reilun viikon takaisessa paikallisottelussa HIFK kaatui selvästi, mutta sen jälkeen joukkue hävisi niukasti Pelicansille, Kärpille ja JYPille. Näistä otteluista tosin kaksi venyi voittolaukauskilpailuun saakka.

Vaakakupissa

Mikäli HPK liikkuu kutenTapparaa vastaan, on Kerholla iso mahdollisuus hakea pisteitä. SaiPa-pelin kaltaiseen koomailuun ei ole varaa. Laitahyökkääjillä on iso rooli pitää pelin virtaus Kerholle suotuisana.

Jokereiden kohuhankinta Jere Karalahti on poissa kokoonpanosta pelikieltonsa vuoksi. Kerhokasvatit Janne Lahti ja Riku Hahl ovat olleet näkyvässä roolissa alkukaudesta ja molemmat ovat onnistuneet maalinteossa kaksi kertaa. Heidän, sekä Steve Mosesin pysäyttäminen on ensiarvoisen tärkeää.

On mielenkiintoista nähdä laittaako HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen Frans Tuohimaan tolppien väliin. “Fränä” edusti viime kaudella Jokereita, mutta jäi vähälle peliajalle Eero Kilpeläisen kantaessa ykkösveskarin vastuun. Mikäli Tuohimaa saa mahdollisuuden, on hänellä maistuva näytönpaikka entistä seuraansa vastaan.

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että Tuomas Santavuori jatkaa hyviä otteitaan ja se näkyy myös tulostaululla.

– Väitän, että Hartwall areenan taika on murrettu. Viime kauden runkosarjan päätösottelun voitto kantaa Kerhon jälleen pisteille.

 

Rysty, 23.9.2013

23.09.2013 20:36

Jaa artikkeli: