Jalo niittasi kenraalin Kerholle

HPK-Pelicans 2-1 (1-1,0-0,1-0)

Kerhon harjoituskausi päättyi voittokkaasti. Tasaisen ottelun ratkaisi Toni Jalo läpiajosta. Tuore sentterivahvistus Zach Hamill väläytteli osaamistaan.

HPK hallitsi ottelun avauserää, mutta lahtelaiset onnistuivat siirtymään johtoon. Jesse Saarisen jäähyn umpeuduttua Pelicansin Jordan Smotherman pääsi ohjaamaan siniviivalaukauksen ohi Juuse Saroksen. 0-1-osuma syntyi ajassa 7.05.

HPK tuli tasoihin erän loppupuolella. Kolmosketju Juha Koivisto-Otto Paajanen-Nicolas Ritz pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka Koivisto päätti rebound-kiekosta. Syöttöpiste kirjattiin ranskalaislaituri Ritzille.

Pelicans oli siirtyä uudelleen johtoon erän lopussa, mutta Jesse Rohtlan laukaus kimposi Saroksen torjunnan kautta ylärimaan. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1.

Toisessa erässä Kerho pääsi harjoittelemaan ylivoimapeliä useaan otteeseen, mutta yv-kuviot hakivat vielä itseään. Debyyttinsä HPK-paidassa pelannut Zach Hamill sai vastuuta ja kanadalaishyökkääjä kunnostautuikin kiekon ylöstuojana.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä. Kerho oli kenttäpelissä niskanpäällä ja oli siirtyä johtoon Pelicansin Mikko Lahtelan jäähyn aikana. Lähimmäksi pääsi puolustaja Antti Bruun, jonka laukaus kilahti tolppaan.

Lopulta ratkaisu syntyi ajassa 52.51, kun sentteri Toni Jalo karkasi lahtelaispuolustukselta ja naulasi kiekon yläreppuun. Syöttöpisteet voittomaaliin kirjattiin Saku Salmiselle ja Ossi-Petteri Grönholmille.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli kohtuullisen tyytyväinen viimeiseen harjoitusotteluun.

– Jalkatyö oli tänään hyvällä tasolla. Puolustus kaipaa vielä terävyyttä. Joukkue on vielä uusi, se täytyy muistaa. Niin monta uutta äijää tärkeillä pelipaikoilla, että se ottaa vähän aikaa ennen kuin peli asettuu uomiinsa.

Hamill innokkaana kauteen

– Minut on otettu hienosti vastaan joukkueeseen ja uskon parantavani, kun saan enemmän harjoituksia ja pelejä alle. Tänään saimme luotua jonkun verran tekopaikkoja, mutta valitettavasti vielä ei uponnut. Yritän päästä mukaan joukkueen kuvioihin ja kun opin tuntemaan kavereita paremmin, niin varmasti tulostakin alkaa syntyä, Hamill kertoi pelin jälkeen.

Pasi Arvonen uskoo, että Hamill tuo HPK:n ylivoimapeliin uutta voimaa.

– Olosuhteisiin nähden ihan ok-esitys häneltä tänään. Annetaan miehelle aikaa, hän on ehtinyt olla joukkueen mukana vasta parit harjoitukset ja varmaan jetlag painaa päälle. Hänellä on juonikkaita ratkaisuja ja uskon, että siitä on apua meidän yv-peliin, Arvonen summasi.

HPK:n Liigakausi starttaa perjantaina 12.9. Pelicansin vieraana. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Rinkelinmäellä lauantaina 13.9., jolloin vastaan asettuu Tampereen Ilves.

Nähdään oranssilla alueella!

 

Rysty

04.09.2014 22:09

Jaa artikkeli: