Jalkapallolukemat Helsingissä – IFK voittoon 1-0

1-0 ( 0-0, 0-0, 1-0)

 

 

Kahdesti on tällä kaudella IFK ja Kerho iskenyt yhteen, molemmat Hämeenlinnassa. Ensimmäisen vei HPK 4-1 ja toisessa IFK oli parempi lukemin 2-5. Kerhon paras pistemies keskinäisissä on ollut Jere Innala tehoin 1+3. Molemmat joukkueet pelasivat eilen, joten lepoetua ei pitäisi olla. IFK kävi ottamassa käkättimeen Kuopiossa 4-0 ja Kerho hävisi Pelicansille Lahdessa 5-2. Kerholla luonnollisesti pakkovoiton paikka, mikäli sijoituksia halutaan vielä tällä kaudella parannella, JYPiin on matkaa kolme pistettä ja IFK löytyy ennen illan ottelua sarjataulukosta sijalta seitsemän.

Illan ottelun taso ei päätä huimannut kummankaan leirin osalta. Maalittomassa tilanteessa edettiin melkein viimeisellä kympille asti, kunnes IFK:n Juha Jääskä ratkaisi ottelun ainoalla maalilla voiton kotijoukkueelle. Laurikaiselle merkattiin ottelussa 22 torjuntaa, virkaveli Frans Tuohimaa selvisi illasta 12 torjunnalla. Ottelu oli kokonaisuudessaan vähän nihkeä molemmilta, eikä timanttisilla maalipaikoilla juhlittu oikein kunnolla koko pelin aikana. Toki Kerhollakin paikkansa oli ja tämä(kin) peli olisi voinut paremmalla tuurilla kääntyä toiseen suuntaan. Revanssi tästä saadaan heti tiistaina kun IFK kohdataan Helsingissä uudestaan, klo 18.30

 

 

Maaliton avauserä

 

Hirveän paljon ei joukkueet jättänyt raportoitavaa ensimmäisestä erästä. Molemmat puolustivat tarkasti ja oikeastaan vasta viimeisellä parilla minuutilla pakka vähän aukesi ja pari paikkaa tuli. Kerhon paras paikka siunaantui Miro Ruokoselle joka pelattiin puolittain läpi, mutta IFK:n Mikko Kousa oli etevämpi ja sai vielä takakarvattua niin, ettei Miro saanut laukausta lähtemään kunnolla. Muuten erän alkupuolisko oli enemmän harhasyöttöjä ja tästä syystä nähtiin monia pitkiä kiekkoja.

Mainittakoon myös se, että Kerhon kapteeni, Markus Nenonen pelasi tänään uransa 400. Liigaottelun. Nenosen lisäksi seurannassa luonnollisesti oli Jere Innalan viiden ottelun pisteputki, viidessä edellisessä ottelussa Innala on tehnyt tehot 5+2, ja lisää tietenkin odotetaan. Ehkä sitten jo toisessa erässä…

Jäähyjä ei erässä myöskään puhallettu yhtäkään, torjunnat menivät myöskin tasan, Frans Tuohimaa IFK, viisi ja Laurikainen HPK, viisi.

 

Vain maalit puuttuu

 

Toisessa erässä saatiin jo vähän sähinääkin kaukaloon ja jäähyjäkin nähtiin. Tätä kautta myös maalipaikkoja alkoi löytyä mutta ruuti oli märkää molemmilla edelleen. Heti erän alkuun kotijoukkue sai väärästä vaihdosta jäähyn ja Kerholla oli paikka ylivoimalla tehdä avausmaali. Ylivoima oli kuitenkin vielä tehotonta ja IFK sai pidettyä Kerhon poissa vetosektoreilta. Vasta ihan jäähyn lopulla sai Kontiola heitettyä Innalalle poikkisyötön, mutta tähän laukaukseen ehti Tuohimaa eteen.

Nelsien minuuttia kun oli pelattu, sai IFK loistopaikan Laurikaisen maalilla. IFK:n Juha Jääskällä pelattiin käytännössä tyhjä maali eteen, josta Jääskä laukaus suhahti ohi. Ajassa 25.41 lähti Tommi Tikka laitataklauksesta 2+10 minuutin istunnolle. IFK pyöritti ylivoimaansa alueella, kuitenkin turhaan. Kerho paranteli alivoimaprosenttiaan ja piti pelin maalittomana. Ennen ottelun puolta väliä nähtiin vielä yksi jäähy, Miro Karjalainen kampitti Jere Innalan ja Kerholla oli toinen mahdollisuus ylivoimalla mennä johtoon.

IFK:n alivoima oli kuitenkin hereillä, eikä Kerho päässyt kunnolla kuvion kautta peliä rakentamaan vaikka molemmat ylivoimakentälliset ehti kaukalossa käydä. Jäähyn päätyttyä oli kotijoukkueella vaarallinen pitkä pyöritys HPK:n alueella ja kävi kiekko lopulta Laurikaisen takana tolpassa. Tämän lähemmäkis ei maalia kuitenkaan päästy ja maalittomana jatkettiin viimeiseenkin erään.

Toisessa erässä IFK oli hallitsevampi osapuoli ja sai luotua paremmat maalipaikat. Laurikaiselle merkattiin erään 10 torjuntaa, Tuohimaan selvittyä kolmella toisessa päässä.

 

Yhden maalin ilta

 

Kolmannen erän alkuun sai Lukka koukkaamisesta boksia ja iFK pääsi vuorostaan ylivoimalle. Tämän ylivoiman komein suoritus tuli Miro Ruokoselta joka alivoimalla nousi laidasta, heitti jalkakynät ja nousi röyhkeästi maalille, kuitenkin ilman tulosta. 42.33 jatkettiin peliä tasavajaalla kun IFK:n Anton Lundell kampitti Joona montoa keskialueella.

Kerhon päästessä ylivoimalle, oli ylivoimakuvio näyttävää ja kiekko liikui tehokkaan oloisesti. Mutta toisinaan sekään ei riitä, kuten ei tälläkään kertaa ja maalittomana jatkettiin. Ja sitten ajassa 48.49 rävähti ottelun avausmaali. Kerhon epäonneksi sen teki kotijoukkueen Juha Jääskä. Mikko Kousa oli kiekon mennessä maaliin Laurikaisen “niskassa” ja Tiilikainen haastoi maalin. Tuomarit kävi tilanteen läpi ja lopulta päättivät ettei rikettä ollut ja 1-0 jäi voimaan. Heti maalin jälkeen oli IFK:lla paikka mennä 2-0 johtoon, kun Jesse Saarinen ja Lundell pääsivät kahdella yhtä vastaan-hyökkäykseen. Tämän Laurikainen otti loistavalla poikittaisliikkeellä kiinni ja Kerhon toivo oli elossa.

Lisää toivoa saatiin oranssiin leiriin ajassa 52.50 Miro Väänäsen lähdettyä kampituksesta boksiin. Tällä ylvioimalla ei Kerho saanut oikein mitään aikaiseksi ja hiekka tiimalasissa valui kotijoukkueen pussiin. Kerhon haastettua IFK:n maalin, ei aikalisää enää ollut käytössä ja kun peliä oli vajaa kaksi minuuttia jäljellä, lähti Laurikainen aitioon. Kerho lähti hakemaan kuudella tasoitusta. Tämä haku päättyi lopulta ajassa 58.49 Innalan saamaan jäähyyn korkeasta mailasta. IFK piti johdon loppuun asti ja Kerhon osa oli tyytyä tiukimpaan mahdolliseen tappioon Helsingissä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06.02.2021 19:23

Jaa artikkeli: