Jahti käynnissä, nyt kaatui Jukurit

HPK-Jukurit 3-2 (0-0, 2-0, 1-2)

HPK:n armoton jahti kohti playoff-viivaa jatkui tiistaina Jukureita vastaan Rinkelinmäellä. HPK karkasi ja kolmen maalin johtoon mutta vieraat tulivat päätöserässä vielä maalin päähän. Tasoihin HPK ei Jukureita päästänyt ja täydet pisteet jäi Hämeenlinnaan.

HPK sai mahdollisuuden lentävään lähtöön tiistain ottelussa, kun Jukureiden Zach Budish sai hieman erikoisen jäähyn mailan heittämisestä jo 14 sekunnin pelin jälkeen. HPK ei pystynyt kuitenkaan käyttämään aikaista ylivoimaansa hyväkseen.

Myös Jukurit pääsi ennen erän puoltaväliä yrittämään ylivoimalla ja olikin lähellä johto-osumaa mutta kiekko siivottiin väljemmille vesille aivan maaliviivalta.

Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina toisen erän alkuun asti, kunnes heilahti. HPK pelasi alivoimalla, kun Miro Ruokonen karvasi kiekon itselleen ja porhalsi läpiajoon. Ruokonen sijoitti kiekon tarkasti maalin etuyläkulmaan ja sai tuulettaa kauden neljättä maaliaan.

HPK ei pystynyt tiistaina aivan parhaimpaansa ja peliä leimasi ajoittain huolimattomuus, mikä näkyi heikkoina syöttöinä ja syötön vastaanottamisena. Jukurit myllyttikin peliä toisessa erässä pitkiä pätkiä HPK:n päädyssä mutta mainiossa iskussa ollut Emil Larmi koppasi kiekon kerta toisensa jälkeen. Yhteensä Larmi torjui erässä 16 kertaa.

Vieraiden painostuksesta huolimatta ottelun toisenkin maalin iski HPK. Minuutti Antti Pennasen aikalisän jälkeen Kristian Vesalainen pujotteli itsensä parhaalle maalintekopaikalle ja laukoi ranteella Kerhon 2-0 -johtoon.

Toisen erän loppuun HPK pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle mutta  kolmanteen erään lähdettiin HPK:n kahden maalin johdossa.

Jukurit lähentelee, HPK kestää

HPK pääsi neljännen kerran ylivoimalle ottelussa, kun kolmatta erää oli vanhentunut reilut kaksi minuuttia. Oula Palve löysi hienolla poikkikentän syötöllä Kristian Vesalaisen, joka puolestaan laukauksen sijaan tarjoili avopaikan Eetu Tuulolalle, eikä “pikku-tuuski” erehtynyt tyhjästä maalista.

Jukurit tuli peliin mukaan kaksi minuuttia Tuulolan osuman jälkeen. Kiekko pyöri pitkään vaarallisesti HPK:n maalilla ja Larmi teki kaiken voitavansa mutta lopulta Teemu Suhonen sai lauottua kiekon maaliin, eikä HPK:n puolustuskaan pystynyt laukausta blokkaamaan.

Jukurit oli lähellä toista maalia Oula Palveen rangaistuksen aikana mutta kuten pitkä videotarkistelu osoitti, vain lähellä.

Hetki tästä Jukurit kuitenkin sai tehtyä toisen maalin. Kuten ensimmäisen, niin myös toisen maalin viimeisteli Teemu Suhonen. Suhonen pääsi lataamaan kiekon yläriman kautta Larmin selän taakse paluukiekosta.

Jukurit otti maalivahti Juhana Ahon pois maaliltaan vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria ja saikin luotua painostuksen HPK:n maalille mutta HPK ja Larmi kestivät lähentelyt ja HPK piti Hämeenlinnassa kolme tärkeää sarjapistettä.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi:

HPK:n pelit jatkuvat perjantaina, jolloin Hämeenlinnaan saapuu Tampereen Tappara. Ottelu pelataan Spengler cup -teemassa, joten tunnelmaa ei hallista tule puuttumaan.