Jänteen pitää kestää 60 minuuttia

HPK-Lukko 17.9. klo 18.30

Kerhon viikko käynnistyy kotiottelulla Rauman Lukkoa vastaan. Voittoisan Tampereen reissun jälkeen vastus on astetta kovempi, sillä Lukko on vahvistunut kokeneilla pelimiehillä.

Päivänpolttavat

HPK:n kaksi ensimmäistä ottelua on sujunut saman kaavan mukaan. Hyvän ensimmäisen erän jälkeen vastustaja on päästetty peliin mukaan. Avausottelussa Pelicans käytti tämän hyödykseen ja korjasi kolme pistettä. Tampereella Kerho nappasi jatkoaikavoiton Ilveksen kustannuksella. HPK:n valmennusjohto on penännyt joukkueeltaan ehjempää ottelusuoritusta.

– Jänteen pitää kestää täydet 60 minuuttia, mikäli meinataan pisteitä ottaa. Siinä on selvä parantamisen paikka, uumoili maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

Kerhon paras pistemies, Juha Kiilholma on samoilla linjoilla.

– Positiivista on, että ollaan pystytty hyvään suoritukseen otteluiden alussa. En tiedä mistä johtuu, että ote on hiipunut sen jälkeen. Tampereelta kaivettiin tärkeä voitto, ja toivottavasti meno jatkuu nousujohteisena.

Kiilholmalla on tällä hetkellä kiinnitys Veikkauksen kultaiseen kypärään HPK:ssa. Kultapäähineet tulevat käyttöön lauantain HPK-Tappara – ottelussa ja Kiilholma pyrkii saamaan sen päähänsä ensimmäisenä.

– Toivottavasti ei mene paketti sekaisin yhtä pahasti kuin Aarniolla SaiPassa pelatessaan. Se kuulemma kutsui kaikki mahdolliset kuvaajat paikalle, kun sai kultakypärän päähänsä, Kiilholma virnuili maanantain pressitilaisuudessa.

Joukkueen kokoonpanoa ei Lehtonen osannut kertoa.

– Ei kai taidemaalarikaan keskeneräistä työtä suostu paljastamaan. Pelaava maalivahti päätetään aamuharjoitusten jälkeen. Eiköhän se ykkösketju ainakin pysy ennallaan, suostui Lehtonen ennakoimaan.

Lukko on aloittanut kautensa tappiolla ja voitolla. Sarja-avauksessa raumalaiset jyrättiin Porin Isonmäen jäänrakoon, mutta kotikentällä Jokerit kaatui komeasti lukemin 2-1. Lukko oli aktiivinen kesän siirtomarkkinoilla ja hankki puolustukseensa Petteri Nummelinin ja Ilkka Mikkolan. Hyökkäykseen värvättiin mm. Toni Koivisto, Jamie Arniel, Ville Vahalahti ja Aki Uusikartano. Kokemuksen puutteeseen eivät raumalaiset tällä kaudella kaadu.

Vaakakupissa

HPK:n ykkösketju on ollut pienoisessa horroksessa kaksi ensimmäistä ottelua. Olisiko nyt Jere Sallisen, Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon vuoro kannatella joukkuetta tehopisteiden muodossa?

Pelicans-ottelussa kätensä loukannut Tuomas Vänttinen on käynyt tutkimuksissa ja hänen toipumisaikansa selviää lähiaikoina. Reservissä peliaikaa odottelee mm. Ville Järveläinen, jonka pirteät esitykset harjoitusotteluissa antoivat olettaa suurempaa vastuuta varsinaisella kaudella. Toisiko Järveläinen Kerhon hyökkäyspeliin kaivattua taitoa ja viekkautta?

On mielenkiintoista nähdä kumman maalivahdin Lehtonen päättää laittaa tolppien väliin. Juuse Saros on onnistunut molemmissa otteluissa hyvin, mutta Frans Tuohimaa kyttää nälkäisenä peliaikaa.

Lukon kokoonpanosta kannattaa bongata numero 87, Aleksi Saarela. Nuori laitahyökkääjä antoi viitteitä henkilökohtaisesta taidostaan jo viime kaudella. Harjoituskaudella Saarela mätti seitsemän maalia, ollen Lukon tehokkain maalintekijä.

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että Ville Järveläinen on Kerhon näkyvimpiä pelaajia, mikäli pääsee kokoonpanoon.

– Väitän, että HPK:n ykkösketju herää ja tekee vähintään kaksi maalia.

– Väitän, että pienten lasten fanipaidat menevät tänään kuumille kiville, kun HPK antaa Teemu Rautiaiselle #28-vauvafanipaidan uuden tulokkaan johdosta.

16.9.2013 Rysty

17.09.2013 06:30

Jaa artikkeli: