Jäähyt koituivat kohtaloksi

HPK-SaiPa 2-3 (0-2,1-0,1-0,0-1)

Kerho nousi loppuminuuteilla jatkoajalle, mutta SaiPa korjasi kaksi pistettä Jesper Piitulaisen osumalla. HPK:n maaleista vastasivat Antti Kerälä ja Antti Bruun.

Ensimmäinen erä oli HPK:lle vaikea. SaiPa ampui kiekon tolppaan heti alkuminuuteilla ja lisää oli tulossa. Kerho selvitti Joonas Vihkon kaksiminuuttisen, mutta seuraava jäähy oli liikaa.

SaiPa iski Antti Bruunin jäähyn aikana ajassa 9.08. Juuse Saros torjui Per Savilahti-Naganderin tulisen siniviivakudin, mutta vieraiden Janne Tavi oli ensimmäisenä paluukiekossa ja hyökkääjä iski kiekon reppuun.

Keltapaitojen 0-2-osuma syntyi niinikään ylivoimalla ajassa 18.10. Patrick Davis syötti kiekon maalille ja kiekko kimpoili Kerho-maalin yläkulmaan. Osuma merkattiin aluksi maalin edessä päivystäneelle David Spinalle, mutta ilmeisesti kiekko meni oman pelaajan kautta sisään.

Maalivahtien torjunnat (Juuse Saros 9 ja Andreas Bernard 4) kertovat SaiPan hallinnasta ensimmäisessä erässä.

DSC_6534

Kerälä nosti Kerhon peliin

HPK keräsi erätauolla uskoa pelaamiseensa ja peliin tuli uutta ryhtiä. SaiPa otti kaksi jäähyä putkeen heti erän alkuun, mutta Kerho ei pystynyt erikoistilanteita hyödyntämään.

Jäähyjen jälkeenkin HPK pystyi luomaan maukkaita tekopaikkoja, mutta Bernard oli mies paikallaan SaiPan maalilla.

Odotettu kavennus syntyi kuitenkin ajassa 34.09. Joonas Vihko syötti oivallisesti poikkikentän Antti Kerälälle, joka laittoi kiekon varmasti reppuun. Osuma oli sentterille kauden kolmas.

Toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

DSC_6590

Kuuma loppu

Kolmas erä jatkui tasaisissa merkeissä. HPK kiristi ruuvia ottelun loppua kohden mentäessä ja sai luotua hyviä pyöritysjaksoja vieraiden maalille.

Ottelun puhutuin tilanne tapahtui juuri ennen HPK:n tasoitusmaalia. Marko Tuulola taklasi puhtaasti SaiPan Ville Hämäläistä avojäällä ja Hämäläinen jäi makaamaan kädet ja jalat levällään jään pintaan. Peli kuitenkin jatkui ja Tuomas Vänttinen syötti hienosti poikkikentän Antti Bruunille, joka latoi lukemat tasoihin. Peliaikaa oli jäljellä vain minuutti ja kuusi sekuntia. Maali oli Bruunille kauden kolmas.

SaiPan pelaajat ja päävalmentaja Pekka Tirkkonen kävivät erittäin kuumana tuomarikaksikolle (Tom Laaksonen-Mikko Kaukokari), mutta maali hyväksyttiin ja pelissä mentiin jatkoajalle.

HPK joutui aloittamaan jatkoajan alivoimalla, sillä Ossi-Petteri Grönholm otti kaksiminuuttisen heti tasoitusmaalin jälkeen. Tämän alivoiman Kerho vielä kesti, mutta juuri Grönholmin jäähyn umpeutuessa Marko Tuulolalle tuomittiin kyseenalainen jäähy koukkaamisesta.

DSC_6672

SaiPa iski voittomaalin ylivoimalla ajassa 61.31. Ville Koho syötti tarkasti Jesper Piitulaiselle, joka laukoi terävästi päätöslukemiksi 2-3.

HPK pelaa seuraavan kerran 25.2. KalPan vieraana Kuopiossa. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 1.3., kun Tampereen Ilves saapuu Hämeenlinnaan.

14.02.2014 22:15