Jäähyrikas ja tasainen preseason matsi

HPK-Ässät 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

HPK jatkoi tänään harjoituskauttaan kotona Pohjantähti-areenalla. Vastustajaksi illan otteluun saapui Porin Ässät.

Isäntäjoukkue lähti illan otteluun ensimmäistä kertaa harjoituskaudellaan lähes kuuluisalla parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, ainakin hyökkäysketjujen osalta. Pakistossa näytöpaikkoja oli tänään tarjolla nuoriso-osastolle, kun Ville Koistinen ja Santeri Lukka miehittivät sairastupaa. Suurin mielenkiinto kiinnittyi varmasti katsomossa ja ruutujen äärellä pelinumeron #27 otteisiin kentällä, kun Petri Kontiola pelasi ensimmäisen ottelunsa oranssissa paidassa.

Molemmat joukkueet viihtyvät jäähypenkillä

Ottelun alkupuoliskolla eivät kummankaan joukkueen seuraajat päässeet arvioimaan joukkueidensa pelaamista tasakentällisin tässä vaiheessa kautta. Ensimmäisessä erässä molemmille joukkueille vihellettiin kolme pikkukakkosta ja sama linja jatkui myös toisessa erässä. Ennen puolivälin krouvia isännät ehtivät istua kertaalleen ja vierasjoukkue kulutti jäähypenkkiä kolmen kaksiminuuttisen verran. Ottelussa tuomittiin yhteensä 44 jäähyminuuttia.

Molempien joukkueiden erikoistilannepelaaminen oli ylivoiman osalta melkoisen kesäterässä kun syötöt hakivat vastaanottajaansa. Tästä johtuen tai tästä huolimatta alivoima toimi molemmilla joukkeilla puolestaan kohtalaisesti.

Tasakentällisin Kerhon kärkiketjut Jere Innala-Juuso Ikonen-Valtteri Puustinen ja Jesse Mankinen-Petri Kontiola-Markus Nenonen pyörittivät ajoittain hyökkäyspeliä näyttävästi, joskin valitettavan tehottomasti. Tehottomuuteen vaikuttivat kuitenkin myös maalivahdit Joona Voutilainen ja Linus Söderström, jotka pelasivat varmaotteisesti napsien muutamat tärkeät torjunnat mieheen.

Ilta kuumeni toden teolla, kun 12 minuuttia on ottelua pelaamatta. HPK:n Tommi Tikka ja Miro Ruokonen ottivat torstai-illan painit Ässien Markus Niemeläisesn ja Peter Tiivolan kanssa. Tuomaristo muisti heitä tilanteesta kahden minuutin rangaistuksilla.

Ottelun ainoa maali ja ratkaisu nähtiin reilun 54 peliminuutin jälkeen. Ässien hyökkäys teki piinaavaa maskia Voutilaisen maalille ja Roni Hirvosen veto upposi Kerhon maaliin. Syöttöpisteen korjasi taltee Juuso Valli.

HPK:n kiri ei ottanut tuulta purjeisiin ja harjoitusottelun voiton vei Ässät lukemin 0-1.