Isoja pisteitä tarjolla viikon päätteeksi

Saipa-HPK 5.10. klo 18.30

HPK-Kärpät 6.10. klo 17.00

HPK päättää viikon kahteen kovaan mittariin. Perjantaina kerholaisten matka käy Lappeenrantaan, jossa vastassa on sarjakolmonen SaiPa. SaiPa-ottelun jälkeen onkin syytä ajella kiireen vilkkaa kotiin, jotta lauantaisessa Kärpät-ottelussa oltaisiin täydessä terässä.

Päivän puntarit

SaiPa majailee liigan kärkikolmikossa ja on aloittanut kautensa uuden valmentajan Pekka Tirkkosen alaisuudessa vähintäänkin mallikkaasti. Lappeenrantalaiset ovat kauden kahdeksasta ottelusta poistuneet pisteittä vain kaksi kertaa. Viimeksi tiistaina SaiPa taisteli Ilvekseltä yhden pisteen häviten lopulta jatkoajalla.

Lauantain vastus Kärpät on aloittanut kautensa ailahdellen. Sarjasijoitus kahdeksan pelatun ottelun jälkeen on vasta 11., eikä pelaamisen taso ole ollut sitä, mitä on odotettu. Ei kuitenkaan sovi unohtaa oululaisten saamia NHL-apuja Jussi Jokista ja Jason Demersia, joiden kokemus taalakaukaloista on näkynyt viime otteluissa.

HPK kärsi tiistaina Jyrki Louhen juhlaottelussa niukan tappion JYPiä vastaan. Lopun kirin pilasivat viimeistään tuomarit, jotka tuomitsivat lopussa HPK:lle rangaistuksen katkaisten rynnistyksen. Taisteluilme oransseilla on ollut kuitenkin uudenlaista ja muun muassa tiistain ottelussa Aarnio-Kiilholma-Sallinen –vitja näytti esimerkkiä siitä, millä asenteella pitää pelata.

Näillä mennään

SaiPan ykkösketjuna jatkanee hyviä otteita esittäneet Tommi Jokinen-Jaakko Rissanen-Roberts Jekimovs. Rissanen kantaa kultäkypärää tehoin 3+5. Maalissa aloittanee Jani Nieminen.

Kärppien ykkösketjua Huml-Jokinen-Haataja tuskin kannattaa sen enempää hehkuttaa. Tässä nivaskassa piilee valtava potentiaali ja herrat voivat tarvittaessa ratkaista pelejä yksinään. HPK:lla on edessään myös lauantaina täysi työ, kun muistetaan esim. Jason Demersin, Tomas Plihalin ja Joonas Donskoin kaltaiset pelimiehet. Tolppien välissä torjuu todennäköisesti Johan Backlund.

HPK:n kokoonpano on elänyt viime aikoina hieman johtuen loukkaantumisista. Tiistaisesta ottelusta olivat poissa nippu pelaajia mukaan lukien sentterit Viitaluoma ja Piispanen.

Otteluiden kokooonpanot selviävät pelipäivinä:
SaiPa-HPK
HPK-Kärpät

Suurennuslasin alla

Jaakko Rissanen, SaiPa
KalPasta Lappeenrantaan siirtynyt 22-vuotias sentteri on piste per peli tahdissa johtanut ykkösketjua. Jatkuuko tahti samana?

Dan Spang, HPK
JYP-pelissä yli 26 minuuttia pelannut puolustaja avasi maalitilinsä tiistaina. Tehot 1+1 ja jopa 10 laukausta maalia kohti, antaa viitteitä ketsuppipullo-efektistä.

Ivan Huml, Kärpät
Tämän taitavan ja vahvan tsekin kanssa on syytä olla tarkkana. Kahdeksaan peliin on syntynyt jo 12 pistettä eikä tahti tunnu olevan ainakaan hiipumaan päin.

Niklas Heinonen 5.10.2012

05.10.2012 06:21

Jaa artikkeli: