Isät vastaan pojat

Pelicans-HPK 5-0 (2-0,3-0,0-0)

Ei tuonut Lahden reissu muutosta HPK:n kurssiin. Pelicans ratkaisi pelin toisen erän alussa ja loppupeli oli pelailua. Kerhon pelistä on vaikea löytää ilonaiheita.

HPK taisteli ottelun avauskympin tasaisesti Pelicansin kanssa. Ajassa 10.31 Kerholle tuomittiin jäähy vaihtovirheen seurauksena ja Pelicans iski ottelun avausmaalin.

Pelicans-puolustaja Joonas Järvinen toimitti kiekon maalille siniviivalta, eikä HPK:n maalissa torjunut Mika Järvinen ei pystynyt liimaamaan kiekkoa. Jatkohässäkästä Max Wärn väänsi kiekon väkisin reppuun.

Maalin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Pelicans iski toisen maalin neljä minuuttia myöhemmin. Vili Sopanen laukoi pienestä kulmasta ja kiekko valui inhottavasti juuri ja juuri maaliviivan yli Järvisen suojista.

Jyrän alla

Toisen erän alku oli HPK:lle painajaismainen. Pelicans pyöritti peliä hurmiossa, eikä Kerho pysynyt perässä. Ajassa 23.06 kiekko oli jälleen Kerhon pömpelissä.

Pelicansin Teemu Rinkinen syötti maalin takaa kimmonneen kiekon täysin yksin maalin edessä odottaneelle Tommi Paakkolanvaaralle, jolla oli helppo työ iskeä lahtelaiset kolmen maalin johtoon.

Reilu minuutti myöhemmin Max Wärn lisäsi johtoa illan toisellaan. Siirretyn jäähyn aikana syntyneen maalin alusti Joonas Järvinen oivaltavalla poikittaissyötöllään.

Myllytys jatkui ja Kerho oli täysin purjeessa. Marek Zagrapan ja Tuukka Mäkelä ottivat peräkkäiset jäähyt ja Pelicans pääsi pyörittämään viidellä kolmea vastaan vajaan minuutin.

Kerho selvitti Zagrapanin jäähyn, mutta viidellä neljää vastaan räpsyi. Amerikkalaishyökkääjä Ryan Lasch onnistui toimittamaan Mika Järvisen kakkoskiekon ilmasta sisään.

5-0 -maalin jälkeen Pelicansin suurin into laantui ja pelin loppu oli lähinnä kelloon katsomista. Viimeiseen erään HPK vaihtoi maaliin Mikko Tolvasen maaliin, joka pääsi melko helpolla.

Lauantaina nähdään kuinka hyvin HPK pystyy nollaamaan löylytyksen, kun Rinkelinmäellä vastaan asettuu Ilves.