Innala tehoili Jukurit kumoon

4-3 (0-0, 2-1, 2-2)

 

Lauantainen Oktoberfest-yleisö joutui odottelemaan happy houria tänään toiseen erään asti, mutta Jere Innala päästi yleisön piinasta heti toisen erän alussa. Tämän jälkeen ei Kerho johdostaan luopunut vaan otti komean 4-3 voiton Jukureista. Innala (2+1) osui kahdesti ja muista maaleista vastasivat Henri Kanninen sekä Markus Nenonen (1+1) kauden avausosumallaan. Mikäli et jostain syystä hallille päässyt, kannattaa “Nessun” häkkiä selailla netin syövereistä pariinkin kertaan! Kerho oli kiekollisesti kuskin paikalla lähes koko pelin ja lukemat olisi voinut olla rumemmatkin mutta kaikki kunnia myös vieraille, Jukurit nousi kolmen maalin takaa maalin päähän ja järjesti ottelun loppuun vielä jännitysnäytelmän. Yhtä maalia lähemmäksi ei Kerho vieraitaan päästänyt ja kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan.

 

Hermostunut avauserä

 

Avauserän alku oli molemmilta hermostuneen oloista, ensimmäisen viiden minuutin aikana nähtiin seitsemän pitkää kiekkoa. Alun hermoilun jälkeen saatiin kiekollistakin peliä aikaiseksi ja ottelu siirtyi Kerhon hallintaan. Maaleja erässä ei nähty, paikkoja kylläkin. Kerhon parhaimmat maalipaikat oli Puustisella ja Tikalla ihan maalin edestä mutta Sami Rajaniemi venyi eteen molemmissa. Erän loppupuoliskolla Jukurit pääsi paremmin otteluun mukaan ja sai pari hyökkäystä Kerhon päätyyn. Kerhon puolustus kuitenkin pakotti Jukurit laukomaan kaukaa, eikä Voutilaisella ollut näissä minkäänlaista ongelmaa.

Avauserä oli myöskin siisti, eikä kumpikaan joukkueista ottanut jäähyjä. Jukureiden maalissa Rajaniemi venyi kiekon eteen seitsemän kertaa ja Voutilainen neljästi.

 

Tilastomiehillekin töitä

 

Toista erää ehdittiin pelata vain 1.11 kunnes ottelun avausmaali näki päivänvalon. Innala pysäytti Jukureiden hyökkäyksen keskialueella karvaten kiekon itselleen. Innala nousi alueelle, syötti Kunykille joka veivasi pari mikkeliläistä sivuun ja laukoi yhden käden rystyllä Rajaniemen patjaan. Tästä “irtokarkin” pääsi Innala laittamaan Rajaniemen selän taakse, lukemat 1-0.

Reilun kuuden minuutin jälkeen sai kotiyleisö jälleen haukkoa henkeään kun Tommi Tikka ja Henri Kanninen pääsi 2vs1-hyökkäykseen. Tikka nousi alueelle kiekollisena ja syötti Kannisen avopaikkaan, Kanninen otti kiekon haltuun ja nosti Rajaniemen yli mutta epäonnekseen myös yli koko maalista.

Ja kun itse et tee, niin kaveri tekee. Kerho hallitsi edelleen peliä ja oli vaarallisempi hyökkäyspäässä. Kuitenkin, ajassa 29.49 oli lukemat 1-1. Voutilainen oli pahassa maskissa ja vieraiden Axel Rindell laukoi ranteella viivasta kiekon maaliin.

Kerho ei lamaantunut vaan jatkoi vyöryttämistään kohti Jukureiden maalia. Ajassa 34.27 teki Markus Nenonen kauden avausosumansa ja tätä maalia herkutellaan illan Tulosruudussa! Nenonen sai Innalalta kiekon keskialueella, nousi sinisen yli ja kärkimiinalla valutti vettä Samuli Piipposen korvasta, käänsi kämmenelle ja napakka ranne Rajaniemen etuyläkulmaan. Jälleen valot vilkkui Kerhon johtomaalin muodossa. Toinen syöttö maaliin kirjattiin Nikkilälle.

Erän loppuminuuteilla Kerholla oli todella pitkä pyöritys Jukureiden päädyssä. Kerho sai pelaajia vaihdettua ja Jukureiden pelaajat oli aivan loppu. Niin loppu, että kiekon alueelta pois saatuaan, oli Jukureilla kuusi kenttäpelaajaa ja ajassa 38.46 tuli illan ensimmäinen jäähy. Ylivoimalla sai Nenonen vielä toisen maalipaikan Luceniuksen oivallisesta tarjoilusta mutta veto jäi Rajaniemen syliin. Kolmanteen erään jäi ylivoimaa jäljelle 46 sekuntia.

 

Lopun trilleristä kolme pistettä

 

Kerho jatkoi kolmannessakin erässä vielä kovaa liikettä ja Jukurit tuntui jäävän jalkoihin. Erän alussa oli Roope Laavainen lähellä maalintekoa 2vs1-hyökkäyksen päätteeksi mutta veto pomppasi Rajaniemen räpylästä maaliviivan tuntumaan, josta sen Jukuripakki sai siivottua pois.

Helpotusta saatiin ajassa 44.16. Laavainen veti viivasta ja Rajaniemi sylki eteensä, paikalla oli Kanninen joka sai nostaa kiekon tyhjään häkkiin ja lukemat taululla 3-1. Laavaisen lisäksi syöttöpisteen sai Lucenius.

Seuraavaksi maaliverkkoja pöllytti Innala illan toisellaan ajassa 49.08. Nenonen syötti Innalan läpiajoon, joka ujutti lätyn Rajaniemen jalkovälistä maaliin! Toinen syöttöpiste Laatikaiselle ja peli tuntui ratkenneen. Jukurit oli eri mieltä, ja seuraavasta vaihdosta kolisi Voutilaisen selän takana. Vieraiden Alexandr Yakovenko pääsi nousemaan viivasta hyvälle paikalle ja laukoi kiekon maaliin, Jukurit oli jälleen kahden maalin päässä.

50.52 otti Jukureiden Heikki Huttunen korkeasta mailasta kakkosen ja Kerho sai sauman paketoida pelin ylivoimalla. Kerho piti kiekkoa lähes koko ylivoiman ja vasta viimeisellä sekunnilla järjesti Kunyk Puustiselle poikkisyötöllä maalipaikan. Puustinen vastasi huutoon onetimerilla, mutta Rajaniemi ehti poikittaisliikkeellä kiekon eteen ja kahden maalin ero säilyi.

Ylivoiman jälkeen Kerho alkoi puolustaa johtoaan ja koitti pitää Jukurit pois maalipaikoilta. Ajassa 58.17 sai Jukurit käytettyä aikalisänsä ja Rajaniemi luisteli vaihtoon. 11 sekuntia tästä ja Miika Roine toi Jukurit maalin päähän. Sen suurempaa paniikkia ei tästä kuitenkaan syntynyt, Jukurit sai vielä maalin jälkeen kiekon tuotua Kerhon alueelle kuudella pelaajalla, mutta Voutilainen ja puolustus kesti. Kolme pistettä jäi Hämeenlinnaan!

 

 

Seuraavan kerran Kerho pelaa keskiviikkona 23. lokakuuta Kuopiossa KalPa:n vieraana. Kotona pelataan taas viikon päästä lauantaina ja vastaan luistelee Kärpät.

19.10.2019 19:51

Jaa artikkeli: