Innala hirmuisessa kunnossa – Kerho voittoputkessa

3-4 ja. (3-2, 0-1, 0-0, 0-1)

Helmikuu, härkäviikko. Kuukausi ja viikon vieraskiertue aloitettiin Turusta. Kahdesti tällä kaudella oli Tepsi kohdattu tätä ennen. Lokakuussa vähemmän yllättäen Kerho niisti turkulaisia voittomaalikilpailussa lukemin 3-4, ja vastaavasti marraskuun lopulla haki TPS voiton Hämeenlinnasta voittolaukauksilla 2-3. Tepsiä vastaan parhaat tehot ennen tätä iltaa oli iskenyt Petri Kontiola (0+3) ja voiton Turussa torjui Daniel Lebedeff. Kerholla oli voitolla mahdollisuus rakentaa voittoputkea viime viikon KalPa-voiton perään, Tepsin hävitessä edellisen kamppailunsa IFK:lle.

Tänään ratkaisun iski jatkoajalla Markus Nenonen, nostaen Kerhon voittoputkeen! Varsinaisella peliajalla Kerhon kaikki kolme maalia iski Jere Innala ja syöttöpisteitä keräsivät J. Ikonen tehoin 0+3 sekä Kontiola ja Laatikainen, 0+2 mieheen.

Innala, Pajuniemi, Pajuniemi, Innala

Ei lähtenyt Kerho Turkuun kumartelemaan ja jarruttelemaan. Kontiolan aloitusvoitosta lähtien oli vierasjoukkueen jalka raikas ja sitä kuuluisaa oikeanlaista kiimaa oli aistittavissa Gatorade Centerissä. Ensimmäisen kerran oli TPS:n puolustus helisemässä kunnolla jo toisella minuutilla. Puustinen sai kiekon hyvään vauhtiin sinisen päälle ja oli karata kotijoukkueen Johan Ivarssonilta. Ivarssonin oli pakko rikkoa ja Kerho sai mahdollisuutensa ylivoimalla.

Kerho sai paineen turkulaisten päätyyn heti aloituksesta mutta Tepsin puolustus pääsi purkamaan. Purku painui kuitenkin suoraan siniviivalla odotelleen Elmeri Erosen lapaan joka jatkoi kiekon heti kohti maalia. Tommi Tikka sai lapaansa väliin ja kiekko ponnahti Juuso Ikoselle maalin eteen, Ikonen jatkoi kiekon liikerataa vapaana olleelle Innalalle, joka pussitti kauden kymmenennen kaappinsa ylivoimalla, ajassa 1.55.

Ylivoimallakin oli osuutensa, mutta alkuminuutit mentiin Kerhon määrätessä tahdit. Tepsin ensimmäinen laukaus (mutta ei viimeinen) kohti Eetu Laurikaista lähti “vasta” kolmen ja puolen minuutin kohdalla. Ajassa 5.38 kaiveltiinkin kiekkoa ensimmäistä kertaa Laurikaisen selän takaa Lauri Pajuniemen toimesta. Tasoituksen jälkeen oli Kerholla taas etsikkoaikansa johtomaalille turkulaisten joutuessa roiskimaan pari pitkääkin. Rikkonaisuudesta huolimatta/johtuen ei Kerho saanut mitään mainittavaa kuitenkaan aikaan ja tasatilanteessa jatkettiin.

Erän komein taklaus nähtiin erän puolessa välissä. Kotijoukkueen Josh Kestner nousi vasenta laitaa sinisen yli ja vastaan tuli Otto Latvala. Otto oli vahvasti sitä mieltä ettei mene jenkkipoika tästä ja naulasi Kestnerin nätillä taklauksella laseihin. Kauaa ei ehtinyt Latvala niitistään nauttia, kun herraa vietiin estämisestä boksiin ajassa 13.22. TPS sai myllynsä kuntoon ja ylivoima haki tonttia Pajuniemelle p-pisteen kaarelle. Ajassa 14.19 se paikka tulikin ja TPS meni ylivoimalla 2-1 johtoon.

Seuraava jäähy tuli Kerholle heti jo ajassa 14.58. Tepsin Ibragimov harhautti Kontiolaa sen verran, että Konna joutui koukkimaan vauhdit pois ja oranssi alivoima pääsi uudestaan testiin. Tämä alivoima selvitettiin kunnialla ilman takaiskua, kauaa ei kuitenkaan pelattu viidellä kun Tepsi karkasi kahden maalin karkumatkalle. Markus Nurmi pääsi nousemaan vahvasti Laurikaisen maalille ja parin pompun kautta kiekko löysi tiensä verkkoon ajassa 17.34.

Vielä kuitenkin Tepsi päästi Kerhon peliin ja erään mukaan ottamalla boksia väärästä vaihdosta ajassa 18.25. Innala halusi tasoittaa puntit Pajuniemen kanssa ja pääsikin samasta paikasta iskemään illan toisensa kuin ensimmäisenkin maalinsa. Ajassa 19.34 tulleen kavennuksen syöttöpisteet korjasi J. Ikonen (0+2) ja Kontiola kauniin kuvion päätteeksi. Laurikainen torjui erässä yhdeksän, ja Tepsin Andrey Kareev neljä kertaa.

Jere nappaa porukan reppuselkään

Toinen erä lähti käyntiin edellistä vähän verkkaisemmin, eikä samanlaista viiden maalin erää ollut odotettavissakaan. Yksi pelaaja ei kuitenkaan tunne sanaa verkkainen, Jere Innala oli esillä joka puolella. Ajassa 23.56 joutui Tepsin Joel Janatuinen kampittamaan Innalaa jäähyn arvoisesti ja Kerho pääsi ylivoimalla hakemaan tasoitusta. Ylivoimalla paikkoja olikin, ensin koitti Kainulainen vanhanaikaisella mutta kuti nousi muikkuverkkoihin. Huippupaikat oli myös Innalalla ja Kontiolalla mutta ylivoima ei tuonut odotettua tasoitusta.

Ennen kuin kahdeksas minuutti toisesta erästä ehti täyttyä, pääsi Kontiola ja J.Ikonen kahdella yhtä vastaan. Konna pelasi Juusolle vetopaikan, mutta ikävä kyllä Ikosen veto nousi puolustajan luistimesta yläilmoihin. 29.26 lähti vuorostaan Juhani Jasu Tepsistä boksiin, syynä kampitus. Haluatko arvata ketä Jasu joutui rikkomaan kun ei kyydissä pysynyt? Kyllä, Jere Innalaa. Tällä ylivoimalla sitten paukahti! Innala tinttasi hattutemppunsa täyteen “omalta paikaltaan”, maalin oikealta kulmalta ja Kerho tuli tasoihin. Syöttöpisteet tähän maaliin Kontiolalle (0+2) ja Laatikaiselle.

Ei ollut kuitenkaan vastapuolen hunajanmussuttajat vielä lyöty, päinvastoin, näytti Tepsi saaneen virtaa maalista ja painoi hyökkäyksiä Kerhon päätyyn vimmatusti. Ajassa 32.05 otti Latvala illan toisen jäähynsä ja taas oli kaksi minuuttia kestettävää vajaalla miehityksellä. TPS piti kiekkoa Kerhon alueella ja haki kuviota Pajuniemen kautta. HPK-lasit päässä kun alivoimaa katsoi, jäi mieleen ainoastaan Joona Monton blokki. Monto syöksyi “kuolemaa uhmaten” Ruben Rafkinin kovan lämärin eteen ja pelasti Kerhon mahdolliselta takaiskulta tässä vaiheessa. Jäähyn jälkeen Tepsi jatkoi lievää painettaan ja rakenteli paikkoja, saamatta kiekkoa kuitenkaan Laurikaisen taakse.

Vajaa kolme minuuttia ennen erän päätöstä nosti Innala hyökkäystä keskialueelta. Ini löysi Kontiolan siniviivan jälkeen joka viivytti laukaustaan ja lopulta käänsikin sen syötöksi J. Ikoselle maalin eteen. Juuso tempaisi suoraan syötöstä mutta Kareev sai patjaansa eteen ja tästä kiekko pomppi tolpan kautta ulos. Turkulaisista Ibragimov aiheutti vielä harmaita hiuksia Kerhon leiriin harhauttelemalla Erosta sillä seurauksella, ettei Eronen voinut kun koukkia Ibragimovilta kiekon pois. Tästä Eronen boksiin ja Tepsi ylivoimalle ajassa 38.37. Ylivoimallaan ei turkulaiset toiseen erään maalia saanut ja erätauolle lähdettiin tasalukemista 3-3. Toisessa erässä Laurikainen oli kiekon tiellä 14 kertaa ja Kareev kuudesti.

Ratkaisu välillä jatkojen kautta

Kolmas erä meni Kerholta puolustustaisteluksi, joka lopulta tänään kannatti ja toi lisäpisteen jatkoajalta. Viimeinen erä oli kyllä suht mustavalkoinen ja Tepsi jauhoi myllyään Kerhon päädyssä. Erää kuvastaa hyvin se, että HPK sai erän ensimmisen laukauksensa kohti Tepsin rysää vasta viimeisellä vitosella.

Kerho kesti kolmannessa erässä kaksi Ossi Ikosen kampituksesta saamaa jäähyä. Ylivoimat oli täysin kotijoukkueen hallussa mutta sortui osittain siihen, Kerhon onneksi, että maalia haettiin lähes pelkästään Pajuniemelle eikä tähän päivään mahtunut kuin yksi hattutempun tekijä. Toisen ylivoimansa jälkeen turkulaisilla oli todella vaaralliset paikat laittaa peli selväksi. Ensin Nurmi harhautteli koko oranssin viisikon solmuun ja laukoi tolppaan, heti perään Tepsin Eemil Viro laukoi ylärimaan ja yritti siinä Ruslan Iskhakov vielä samassa vaihdossa ilmaveivilläkin ratkaista.

Näistäkin Kerho selvisi ja Laurikaisen 36 torjuntaa vei pellin jatkoajalle. Jatkoaika, kuten aina, aaltoili päästä päähän ja sitä varmaakin varmempaa paikkaa haettiin. Lopulta ratkaisun nosti rystylaukauksellaan joskus ennenkin pelejä jatkoilla ratkonut Markus Nenonen, ajassa 61.37. Syöttöpisteet tähän nappasivat J. Ikonen (0+3) ja Laatikainen (0+2)

Perjantaina urakka jatkuu Lahdessa Pelicansin vieraana, kiekko jäähän klo 18.30!

02.02.2021 21:13