Ilvestä pataan jatkoajalla

Ilves-HPK 1-2 JA. (0-1,1-0,0-0,0-1)

Tiukille se meni, mutta Liigan pisteputki on nyt avattu HPK:n osalta. Tampereen Ilves kaatui Hakametsässä lauantai-iltana Juha Kiilholman jatkoaikaosumalla.


Tampereen Ilves menetti liigakauden avauskamppailussa Tapparaa vastaan jopa kolme pelaajaa sairastuvalle. Tämän seurauksena Ilveksen puolustuksessa nähtiin yleensä sentterinä hyökkäävä Antti Kangasniemi.
Kerholta sivussa oli Pelicans-pelissä lämärin käteensä saanut Tuomas Vänttinen. Paluun kokoonpanoon teki liiga-avauksen väliin jättänyt tuore isä, Teemu Rautiainen.

HPK tuli otteluun hyvällä sykkeellä. Hämeenlinnalaiset hallitsivat koko ensimmäisen erän kenttätapahtumia ja HPK-maalia vartioinut Juuse Saros ei joutunut kovin työllistetyksi.

Maalihanat avattiin ajassa 4.55. Kerhon kakkosketjua johtanut Robert Leino nosti kiekon sekavan tilanteen jälkeen ylämummoon Ilveksen maalin edestä.
– Se putosi jostain kattopalkista siihen nenän eteen se kiekko. Oli tyhjä maali edessä. Tosi hyvä fiilis. Oli tärkeä että saatiin pistetili auki. Helpottaa, kertasi nuori Leino kauden avausosumaansa.

Kiilholma pysäytti kellot

Toisessa erässä Ilves sai paremmin pelin juonesta kiinni ja ote siirtyi ajoittain tamperelaisille. Itse pelaaminen ei kummallakaan joukkueella kovin valmiilta vielä näytä, mutta kukaan sitä ei varmaan tässä vaiheessa kautta odotakaan.

Ilves löi pelin tasoihin ylivoimalla Juuso Vainion istuessa rangaistustaan. Saros torjui kahdesti, mutta Daniel Corso pääsi lyömään lopulta irtokiekon HPK:n verkkoon.

Kolmannessa erässä lähimmäksi maalintekoa pääsivät Juha Kiilholma ja Tuomas Santavuori, joiden vedot kilahtivat ylärimaan ja tolppaan. Jatkoaika häämötti edessä ja Hakametsään saapuneille tarjoiltiin kiekkoviihdettä koko lipunhinnan edestä.

Jatkoaika ehti kuitenkin vanhentua vain 31 sekuntia, kun Juha Kiilholma löi Juha Koiviston loistavan esityön jälkeen pelikellot seis ja Kerho pääsi kotimatkalle kaksi pistettä rikkaampana.

HPK:n Kai Raution mielestä liigakauden avaus oli pelillisesti hyvä.
– Toivottavasti nuo saadut kaksi pistettä vapauttaa meidän tekemistä jatkossa.

Homma jatkuu tiistaina, kun tänään Jokerit kaatanut Rauman Lukko saapuu Ritari-areenalle.

14.9.2013 Niklas Heinonen

14.09.2013 17:38

Jaa artikkeli: