Ilves voittaa jatkoajalla – piste ei riittänyt kauden jatkumiseen

Ilves – HPK 3-2 JA

On pelattu ottelu Tampereen Ilves vastaan Hämeenlinnan Pallokerho.

Ottelun voitti jatkoajan päätteeksi kotijoukkue Ilves erälukemin 2-0, 0-1, 0-1, 1-0.

HPK:n nettitoimitus toivottaa lukijoille mukavaa kesän sekä ennen kaikkea ensi kauden odotusta!

Kuva: Timo Koistinen

Ilves murahti kahdesti

Ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta kovin montaa minuuttia ei täytynyt avausosumaa odottaa. Kerholaisten harmiksi maalin teki Ilveksen Eetu Tuulola, joka oli HPK:n puolustajia nälkäisempi maalinedustalla. Maalintekoajaksi kirjattiin 4:49.

HPK:lla oli pari minuuttia myöhemmin loistava mahdollisuus tulla tasoihin, kun Michael Joly ja Eetu Liukas pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Tällä kertaa Liukas laukoi kuitenkin roimasti yli Ilves-maalin.

Pelin tempo ei avauserässä liiemmin silmiä hivellyt, eikä maalipaikkojen laskemiseenkaan tarvinnut yliopistotason matematiikkaa, vaikka Ilveksen maalilla pelanneelle Jakub Malekille merkittiinkin avauserässä 13 torjuntaa. Virkaveli Daniel Lebdeff puolestaan torjui kolme laukausta.

Edellä mainituista asioista huolimatta Ilves onnistui tekemään erässä myös toisen maalin. Tommi Tikka kauhoi aloitusvoiton ja Filip Westerlund laukoi kiekon “sinne päin” ja tällä kertaa varsin tuloksekkaasti. Peli 2-0 ajassa 14:59.

Loppukiriä virittelemässä

HPK lähti kirimään kahden maalin takamatkaa. Toinen erä oli pitkään sen näköistä, että siitä ei oikeastaan voi paljoa tarinoida, mutta erän loppupuolella ajassa 37:43 Tikka joutui jäähyaitioon kiinnipitämisestä. Eikä vierailija HPK jättänyt tilaisuutta käyttämättä!

Kiekko pomppi hieman onnekkaastikin maaliin Markus Nenosen reiden kautta, mutta kaikki lasketaan. Tilanne 2-1 ajassa 38:29 ja kolmanteen erään lähdettiin näin ollen erittäin jännittävästä tilanteesta.

Pukukoppimaalista piristynyt HPK pääsi hakemaan tasoitusta heti kolmannen erän alussa ylivoimalla, mutta tällä kertaa jäimme ilman tulosta.

Jäähyn jälkeen ote säilyi sitkeästi HPK:lla, vaikka varsinaisia huippupaikkoja se ei kyennyt luomaan. Sairion Miehen kaltainen maltti kuitenkin palkittiin lopulta ajassa 47:54, kun Antti Pihlström ohjasi Arttu Pellin tarjoaman syötön Ilveksen maaliin.

Varsinaisen peliajan loppu oli todella jännittävä, sillä HPK:n oli pakko hakea voittoa ilman maalivahtia, vaikka peli oli tasatilanteessa.

Kotijoukkue Ilves koetti sekin auttaa HPK:ta ottamalla jäähyn, mutta HPK ei onnistunut saamaan kiekkoa maaliin.

Jatkoajalla Ilves teki maalin. Tekijän voi tarkistaa teksti-tv:ltä.

HPK:n kausi päättyy tappion myötä, sillä KooKoo ottaa viimeisen pudotuspelipaikan kukistettuaan TPS:n Turussa. Kiitos kuluneesta kaudesta koko oranssin perheen puolesta!

11.03.2023 19:46