Ilves tuloksellisesti parempi

HPK – Ilves 3-4 (1-2, 2-1, 0-1)

HPK toipui Ilveksen vahvasta alusta, mutta lopulta täysi pistepotti lähti kuitenkin Tampereelle. HPK tasoitti ottelun, mutta lopulta maali kuitenkin hylättiin.

Ilveksen avauskymppi

Ilves sai otteluun erittäin vahvan alun, kun Teemu Rautiainen vei vieraat johtoon jo 51 sekunnin pelin jälkeen. Emil Larmi oli patjoineen välissä Tuomas Salmelan viivalaukauksessa, mutta paluukiekkoon ehti ensimmäisenä Rautiainen, jolla oli helppo työ iskeä kiekko pönttöön. Vahva ote jatkui heti seuraavassa vaihdossa, eikä toinen osuma ollut kaukana. Tällä kerta Larmi kuitenkin liimasi kiekon ja takaiskuilta vältyttiin.

Salamamaalin tehnyt Rautiainen tuntuu “aina osuvan” Hämeenlinnassa pelattaessa. Edelleen maalinteko tuntuu hieman erityisemmältä kuin muualla tehdessä.

– Maali on aina hieno tehdä, varsinkin kun niitä ei oo nyt tullu, mutta on täällä niin kauan tullu kuitenkin pelattua, että aina se vähän spesiaalimpaa on tehdä maali Rinkelinmäellä.

Antti Pennanen otti aikalisän jo ajassa 1:14. Tämä auttoi ja kotijoukkue pääsi otteluun heti paremmin kiinni, mutta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin Ilves. Teemu Lepaus vei vieraat jo kahden maalin karkumatkalle ajassa 8:09.

HPK:n umpisurkea alku otteluun ei tietenkään miellyttänyt kapteeni Otto Paajasta.

– Alku oli aivan farssi. Ihan uskomaton ja karsea. Siis todella huono.

Eilen ottelu venyi Mikkelissä aina voittolaukauskilpailuun asti, mutta tällä huono alku ei selittynyt.

– En usko, että se sen takia lähti tuolla tavalla. Enemmän sen henkistä puolta.

Kaivatun kavennuksen teki ylivoimalla Petteri Nikkilä ajassa 13:00. Kiekko liikkui, miehet liikkui ja lopulta Nikkilä laukoi kiekon Ilveksen maaliin. Maskia oli siinä määrin, että Ilveksen maalilla pelanneella Riku Heleniuksella ei ollut mahdollisuuksia torjua laukaus. Avauserän lopussa Markus Niemeläinen antoi heikon avauksen ja Ilves sai loistavan paikan lisätä johtoaan.

Maalia ei syntynyt, mutta tilanteen jälkimainingeissa Jan Brejčák ja Mike Halmo intoutuivat pieniin lauantai-illan tansseihin. Molemmilla kympin käytösrangaistus ja Brejčákille bonuksena jostain syystä kaksiminuuttinen. Ilves pääsi erän lopussa myös toistamiseen ylivoimalle Eero Savilahden komean loikan myötä, mutta jälleen kerran ylivoima oli vierailijoilla tehotonta.

Lehdistökatsomosta tavoitettu Miro Karjalainen ei nauttinut avauserän katsomista katsomon puolelta.

– Puolessa välissä erää oli pakko lähteä käymään kopissa ja huutaa tyhjille seinille. Ei vain pystynyt seuraamaan. Ainoa positiivinen asia oli maali.

Peliin mukaan ja ohi

HPK sai toiseen erään loistavan startin, kun Markus Nenonen taituroi kiekon rystyllä yläkulmaan ajassa 21:42.

Toinen erä oli muutenkin vahvaa pelaamista ja Paajasen mieleen.

– Siinä lähti jo paremmin. Saatiin luotoa hyviä tilanteita ja tuloskin oli ihan hyvä meidän kannalta.

– Tulos ei kuitenkaan karannut huonosta alusta huolimatta, mikä oli positiivista.

Ensimmäistä kertaa kotijoukkue siirtyi johtoon ajassa 34:47. Robert Leinon johdattama kenttä laidoillaan Jere Innala ja Philippe Cornet aloittivat pitkän myllytyksen Ilveksen päädyssä. Lopulta vaihdosta tullut Markus Nenonen laukoi kiekon vastustamattomasti etukulmasta sisään. Syöttöpisteet merkittiin Harri Kainulaiselle ja Innalalle.

Vahvalle toiselle erälle pienen miinuksen toi Ilveksen tasoitusmaali ajassa 38:19. Juhani Tamminen laukoi ruuhkan takaa kiekon ohi Emil Larmin. Tilanne varmistettiin vielä videolta, mutta epäselvyyttä maalin syntymisestä ei ollut.

Melkein tasoihin…

HPK jatkoi nousujohteisia otteita ottelun päätöserässä, mutta erän ainoasta maalista vastasi Ilves ja Arttu Ruotsalainen. Eetu Tuulolan kiekonmenetyksen jälkeen Ruotsalainen laukoi jälleen ruuhkan takaa eikä Larmilla ollut mahdollisuuksia torjuntaan.

– Ne on tietysti veskarille pahoja, jos ei nää. Kenttäpelaajan täytyis tehdä se homma, että veskari näkee tai sitten blokkaa laukauksen.

Isännillä oli paikkoja tehdä erässä useampikin maali.

– Paikkoja oli todella paljon. Paremmin kun laitettais sisään, niin kyllä me voitettais vähän enemmän.

Tasoitusmaali nähtiin lopulta ajassa 58:54, mutta se hylättiin lopulta siitä syystä, että maali oli siirtynyt Riku Heleniuksen liikehdinnän vuoksi pois paikoiltaan. Tilanteesta ei näin ollen tuomittu maalia, eikä jäähyä.

Ottelun jälkeen ja tilanteen osuttua omalle kohdalle on tietysti helppo sanoa, että säännöissä pitäisi olla pykälä, joka sallii maalin hyväksymisen tilanteessa, jossa maalin olematon siirtyminen pois paikoiltaan ei vaikuta itse maalin syntymiseen.

– Ehdottomasti pitäisi olla pykälä. Aivan älytön tilanne. Varmasti meni ihan sääntöjen mukaan, mutta kyllähän se tuntuu ihan uskomattomalta, kun ei vaikuttanut millään tavalla peliin.

– Olihan siinä vielä senkin jälkeen mulla paikka, mutta tänään ei uponnut, summasi Paajanen.

HPK pelaa seuraavan kotiottelunsa ensi viikon lauantaina, kun vierailulle Hämeenlinnaan saapuu KalPa. Hallilla vietetään tuolloin Oktoberfestejä, tervetuloa mukaan viiiihtymään!

Varaa paikka Oktoberfesteille! Osta liput matsiin tästä!

29.09.2018 20:38

Jaa artikkeli: