Ilves tuli ja osui

HPK-Ilves 3-6 (2-4,1-1,0-1)

HPK päätti kautensa kotiyleisön edessä tappiollisesti. Yksivääntö on vielä jäljellä torstaina HIFK:ta vastaan.

Liigakarsintoihin valmistautuva Tampereen Ilves tuli tiistaiseen otteluun täynnä intoa. Tamperelaiset aloittivatkin maaliteon jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen Konsta Mäkisen lämärillä.

Seuraava osuma räpsähti HPK-vahti Mika Järvisen taakse vajaat neljä minuuttia edellisestä, ajassa 7.13. Tällä kertaa asialla oli Ilveksen nuori Matias Myttynen, joka käytti HPK:n kankean oman pään pelaamisen hyödykseen.

Lohtua HPK-leiriin oli luvassa kuitenkin pian. Nelosketju Mäkelä-Leavitt-Juutilainen oli asialla ja kauniin syöttöketjun päätteeksi Juutilanen siirsi kiekon Ilves-maaliin lukemiksi 1-2.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kolme osumaa. Samuli Kivimäki ja Nils Bäckström löivät tauluun 1-4 lukemat, mutta erän loppuun ajassa 17.59 Marko Tuulola löi luvut 2-4 taululle.

Toisessa erässä paremmin mukaan

Santeri Alatalo ei ollut ensimmäisen erän otteisiin tytyväinen.
– Ei tuollaisella pelillä voi pärjätä. Täytyy päästä paremmin kiekon kanssa Ilveksen alueelle ja sitä kautta maalipaikoille.

Maalipaikoille HPK pääsi toisen erän seitsemännellä minuutilla. Alatalo nosti kiekon Ilves-alueelle ja hänen laukoman irtokiekon löi sisään Janne Laakkonen.

Laakkoselle tuomittiin erän puolessa välissä köykäinen kampitusjäähy, josta tulleen ylivoiman Ilves käytti hyväkseen. Jyrki Jokipakan viivaveto upposi helpohkosti ohi Mika Järvisen vieden Ilveksen taas kahden maalin johtoon.

Kolmas erä pelailua

Ilves löi vielä kertaalleen kiekon HPK-maaliin kolmannessa erässä ajassa 51.16. Poikittaissyöttö kimposi onnekkaasti Masi Marjamäen jalasta maaliin ja loppunumerot 3-6 oli tosiasia.

Kauden viimeinen kotiotteluerä ei kovin suuria tunteenpurkauksia hämeenlinnalaisyleisössä herättänyt. Jälleen kerran mainion ottelun hyökkääjänä pelannut Tuukka Mäkelä rymisteli tosissaan ja hänet palkittiinkin ennen ottelua fanien suosikkipelaajana.
– Tämä oli minulle viimeinen peli tässä hallissa HPK-paidassa. HPK on ollut minulle toinen perhe, kuvaili Mäkelä ottelun jälkeen.

Raskasta kautta on jäljellä yksi ottelu HIFK:ta vastaan ennen yhteenvetoa. Kotipelien osalta kausi on paketissa.