Ilves riisti kotiedun

HPK-Ilves 3-5 (1-1,1-3,1-1)

Voitot 0-1. Tampereen Ilves haki tärkeän vierasvoiton Villi kortti -kierroksen ensimmäisessä mittelössä.

HPK siirtyi johtoon Juuso Puustisen ylivoimamaalilla ajassa 8.05. Kiekko päätyi maalinedustalla päivystäneelle Puustiselle onnekkaiden pomppujen jälkeen, eikä Kerhon runkosarjana paras maalintekijä epäonnistunut.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli täysin HPK:n näytöstä, mutta Puustisen maali jäi Kerhon erän ainoaksi lukuisista paikoista huolimatta. Ilveksen nuori ryhmä tuntui jännittäneen pudotuspelikiekkoa, mutta erän vanhetessa myös tamperelaiset pääsivät peliin mukaan.

Ilveksen tasoitusmaalin lahjoitti HPK-vahti Teemu Lassila. Kai Kantolan laukaus upposi pienestä kulmasta luvattoman helposti pelikellon näyttäessä 17.06.

Toisen erän musta minuutti

Toinen erä alkoi Kerholta pirteästi. Niko Nieminen ja Miikka Männikkö pääsivät heti alkuminuuteilla hyviin tekopaikkoihin, mutta hyökkääjien ruuti oli märkää.

Ajassa 25.31 isännät lopulta onnistuivat. Asialla oli viime aikoina hyvin pelannut nelosketju Jaakko Turtiainen-Joonas Nättinen-Juuso Honka. Turtiainen ampui kiekon maalille ja Ilves-vahti Miika Wiikman torjui kiekon suoraan Juuso Hongan lapaan. Hongalla oli helppo työ siirtää Pallokerttu 2-1 johtoon.

Kerhon hyvä syke päättyi Tuukka Pulliaisen koukkaamisjäähyyn ajassa 27.10. Ilves ei jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä. HPK:ta pari kautta sitten edustanut Jesse “Uuno” Niinimäki kiemurteli maalin takana ja heitti tarkan rystylätyn ja Mark Lee pääsi tälläämään tupsukorvat tasoihin.

39 sekuntia myöhemmin kiekko oli jälleen Kerho-maalissa. Käsittämättömän vaihtovirheen jälkeen Ilveksen puolustaja Ryan Glenn karkasi oikealta laidalta läpi ja päätti hyökkäyksensä tehokkaasti takakulmaan.

Umpisurkean toisen erän kruunasi Marko Anttilan 2-4 -maali, joka upposi sekin helpohkosti Teemu Lassilan selän taakse.

Vaisu takaa-ajo

HPK:n peli oli täysin sekaisin kolmannen erän alkupuoliskolla, eikä kotijoukkue saanut luotua lainkaan maalintekopaikkoja. Jyrki Louhi ja Niko Nieminen jäähyilivät, mutta myös Ilveksen suurin himo maalintekoon oli tyydytetty. Kerhon sähläys huipentui joukkuerangaistukseen ajassa 48.32.

Ottelun päätöskympin Kerho puski päätään seinään. Harri Rindell otti Lassilan hyvissä ajoin pois maalilta, mutta uhkapeli ei tällä kertaa kannattanut: Marko Anttila iski lopullisen ratkaisun tyhjiin ajassa 58.06. Jukka Laamasen kavennus minuuttia myöhemmin oli laiha lohtu.

Harri Rindell oli tyytymätön omiensa jäähyherkkyyteen.

– Hyvä energialataus hukattiin jäähyihin. Meidän on pakko karsia jäähyjä pois, jos meinataan jatkoon mennä.

– Mahdolliset kokoonpanomuutokset päätetään huomenna aamujään jälkeen, Rindell päätti.

Ilveksen Juha Pajuoja on yhä nöyränä jatkopaikan suhteen.

– Tänään tehtiin kiitettävällä prosentilla harvoista paikoista maalit ja tehtiin peli siten kaverille vaikeaksi.

Villi kortti -kierroksen toinen näytös pelataan huomenna sunnuntaina Tampereen Hakametsässä. Ja siellähän Ipa kaatuu, eikö niin?