Ilves nappasi ottelun haltuunsa ensimmäisessä erässä – Kerho kotimatkalle ilman pisteitä

Ennen ottelua oli selvää, että tänään ei kannata edellisen illan tavoin ottaa liikaa jäähyjä. Kuitenkin ekan kympin aikana Kerho joutui kaksi kertaa alivoimalle ja Ilves pääsi nappaamaan pelin hallinnan itselleen. Isännät menivät ensimmäisessä erässä 3-0 johtoon ja vaikka HPK:n peli parani kahdessa seuraavassa erässä, ei Ilves kuitenkaan päästänyt Kerhoa enää lähelle tuloksellisesti. Kolme pistettä jäi Tampereelle lukemin 6-3.

Tilastot ottelusta:

Kuva: Timo Koistinen

Ilves otti kiekon hallinnan pelin alussa ja HPK keskittyi puolustamaan. Ensimmäinen jäähy tuli Kerholle minuutin kohdalla ja Ilves rokotti ennen Nikkilän jäähyboksista vapautumista. Ilves piti painetta yllä ja HPK:lle toinen jäähy ekan kympin aikana. Myös tällä kertaa Nikkilä istumaan. Takaiskuja ei jäähyn aikana tullut, mutta kontrolli pysyi myös jäähyjen jälkeen Ilveksellä. Isännät iskivät erän lopussa vielä kahdesti. Erikoista ensimmäisessä erässä oli se, että torjuntoja nähtiin molemmissa päädyissä vain kaksi maalivahtia kohden. Ilveksen maaliin johtaneet paikat tulivat kuitenkin niin hyviltä sektoreilta, että Markkasella oli tekemätön paikka maalin suulla.

Toisessa erässä HPK pääsi huomattavasti paremmin peliin mukaan ja puntit tasoittuivat. Ilves ei kuitenkaan antanut viidellä viittä vastaan juurikaan maalipaikkoja. Molemmat joukkueet ottivat ekan kympin aikana parit jäähyt joukkuetta kohden, mutta lisämaaleja ei nähty. Juuri kun peli oli ylittänyt puolivälin, antoi Danick Martel toivoa Tampereelle matkustaneille HPK:n kannattajille nostamalla kiekon maalin edestä sisään hässäkän seurauksena, tilanne 3-1. Ennen erän päätöstä Ketolan istuessa kakkosta pääsi kuitenkin Meskanen rokottamaan ja tauolle mentiin jälleen kolmen maalin erotuksella.

Viimeisessä erässä Ilves pelasi varmasti eikä antanut lopulta Kerholle mahdollisuutta päästä takaisin peliin mukaan. Pelli vei tamperelaiset 5-1 johtoon, kun peliä oli jäljellä reilu 5 minuuttia. Keskittyminen herpaantui kummallakin joukkueella loppua kohden ja maaleja nähtiin vielä molempiin päihin. Martel kavensi pari minuuttia ennen pelin päätöstä lukemat 5-2 läpiajosta tyylikkäällä suorituksella. Ilves-pelaajan saatua vielä rangaistuksen lähti Markkanen maaliltaan ja HPK lähti hakemaan kavennusta. Kiekko kuitenkin Ilveksen päädystä saakka tyhjiin ja lukemat 6-2. Mustonen kavensi kaksi sekuntia ennen pelin loppua maalin edestä ja loppulukemat 6-3 olivat taululla.

HPK:n hyökkääjä ja viime kaudella ennen kotiin paluuta Ilvestä edustanut Miro Ruokonen kommentoi ottelua seuraavanlaisesti:

-Huono maku jäi pelistä. Ei oltu alussa valmiita ja Ilves pääsi siitä vähän halvallakin johtoon. Pari merkkausvirhettä ja tuollanen joukkue kyllä niistä rokottaa. Jäähyillä oltiin liikaa kuten eilenkin, niitä pitäisi vaan saada pienemmäksi. Vikassa nyt saatiin paremmin vähän painetta, mutta harmittaa kyllä. Pitää pystyä paremmin puolustamaan ja kamppailemaan, siinä on meillä ensi viikolle steppi – ensi viikkoa kohti.

Lehdistötilaisuus Ilves-HPK

Maalikooste Ilves-HPK

HPK:n ensi viikko

HPK jatkaa pelejään ensi viikolla kolmella ottelulla. Kotona pelataan kahdesti ja vieraissa kerran. Kotiotteluista toinen, eli perjantain HIFK-ottelu on kauden ensimmäinen teemaottelu. Hallin eräkatkomusiikit soittaa livebändi ja ottelussa järjestetään pukukilpailu, jossa paras rock-legendaksi pukeutunut palkitaan! Lisätiedot teemaottelusta tulevat alkuviikosta.

Ke 20.9. klo 18:30 HPK-Jukurit
Pe 22.9. klo 18:30 HPK-HIFK (Rock-ilta)
La 23.9. klo 17:00 Ässät-HPK