Ilves kaatoi Kerhon kapteeni Suomen johdolla

Ilves-HPK 5-3 (2-0, 0-0, 3-3)

HPK:n ilta Ilveksen vieraana oli kaikkea muuta kuin täydellinen. Sen ottelu lähti ensimmäisessä erässä väärään suuntaan jo avausminuutilta ja vaikka se paransi roimasti pelin edetessä, niin hienosta kiristä huolimatta aivan voittoon se ei riittänyt. Ilveksen viidestä maalista neljä teki kapteeni Eemeli Suomen kentällinen.

Tallenne ottelun lehdistötilaisuudesta artikkelin lopussa.

Ilveksen dominointia

Ottelun avauserä meni HPK:n osalta enemmän tai vähemmän ohi. Vierailijoiden kannalta lumipallo lähti pyörimään väärään suuntaan jo avausminuutilta.

Ilveksen Joonas Oden ajoi oikeasta laidasta sisään ohi HPK -puolustuksen. Oden syötti kiekon takatolpalle Eemeli Suomelle, jonka yrityksen Daniel Lebedeff vielä torjui, mutta takaa tullut Balazs Sebok tökkäsi kiekon verkkoon. Isännille 1-0, kub peliä pelattu vain vajaa minuutti.

HPK:lle alku oli sen verran shokeeraava, että se sai ensimmäisen kunnon hyökkäyksen aikaiseksi noin viidennellä peliminuutilla. Patrick Harper ajoi vasemmalta laidalta sisään, kiersi maalin ja pelasi vetopaikan maalin eteen Tommi Tikalle, mutta Ilveksen maalissa Vadim Zherenko torjui vaivatta.

Ilves karkasi ottelussa jo kahden maalin johtoon, kun peliä oli reilu kuusi minuuttia takana. Eemeli Suomi kaivoi kiekon laidan tuntumasta itselleen ja syötti kiekon p-pisteen alakaarelta keskustaan viivasta nousseelle Simon Johanssonille, joka ampui kiekon maalin takakulmaan. Maali oli ylivoimamaali ja siihen toisen syötön itselleen nappasi ensimmäisen tapaan Joonas Oden.

Erää jatkettiin eteenpäin Ilveksen selvässä hallinnassa ja se saikin erän loppuun erinomaisen mahdollisuuden siirtyä jo kolmen maalin johtoon, kun Arttu Pelli sekä Joel Janatuinen ottivat samanaikaisesti rangaistukset pelikellon näyttäessä 18.59.

Ilveksen 5vs3 ylivoima pyöri ja se loi useita laukauksia, mutta HPK:n kolmikko Tommi Tikan johdolla otti tärkeitä blokkeja ja erätauolle siirryttiin Ilveksen kahden maalin johdossa.

HPK kasaa rivinsä

Jos oli ottelun avauserä Ilveksen selkeää hallintaa, niin toisessa erässä roolit vaihtuvat, tosin erän avausminuutilla Ilves oli lähellä siirtyä kolmen maalin johtoon, kun se aloitti erän ylivoimalla.

Ylivoimallaan Ilves loi tukun maalipaikkoja pathaille sektoreille ja tuttujen miesten toimesta. Paras paikka näistä avautui Balazs Sebokille, jolle Eemeli Suomi järjesti kiekon aivain Daniel Lebedeffin maalin edustalle. Sebok ujutti kiekon jo ohi Lebedeffin, mutta samalla myös ohi maalista, joten HPK säästyi takaiskuilta.

Lähes välittömästi Ilveksen ylivoiman päätyttyä sai HPK oman mahdollisuutensa, kun Eemeli Suomen maila osui Joel Janatuisen kasvoihin ja Suomi passitettiin rangaistusta istumaan.

HPK:n ykkösylivoima Joly, Harper, Tikka, Ikonen sekä Johnston kyllä saivat pakkopelin käyntiin, mutta kaikkein vaarallisimmat tekopaikat jäivät uupumaan. Ylivoiman parasta antia oli Johnstonin lähettämät kiekot siniviivasta, jotka löysivät maalille asti 100% varmuudella.

Vaikka maalia HPK ei ylivoimallaan saanutkaan, niin se kuitenkin käänsi erän pelin virtauksen itselleen. Se hallitsi kiekkoa ja vyörytti peliä Ilveksen kenttäpäätyyn hyökkäys toisensa perään.

Tämä pakotti Ilveksen rikkomaan ja se joutuikin erässä toistamiseen alivoimalle, kun ajassa 37.23 Leo Lööf jäi Antti Pihlströmistä potkun jälkeen ja tarrasi kiinni tämän kädestä jäähyn arvoisesti.

Tällä kertaa HPK:n ykkösylivoima loi muutaman tekopaikan itselleen ja paras näistä tippui Tommi Tikalle. Ryan Johnston toimitti jälleen kiekkoa viivasta maalille. Vahvasti maskissa ollut Vadim Zherenko tiputti kiekon eteensä ja ensimmäisenä siihen pääsi juurikin Tikka. Tika “lapioiminen” ei kuitenkaan tuottanut tulosta Zherenko selvitti tämän Ilves -puolustuksen avittamana.

Ilvekselle vihellettiin vielä erän päättymishetkellä yksi jäähy, kun Tuomas Salmela taklasi keskialueella Joel Janatuista päähän.

HPK:n kiri ei riitä

Vaikka HPK pääsi päätöserän aloittamaan ylivoimalla, niin kauaa se ei päässyt siitä nauttimaan, kun se otti jälleen kaksi rangaistusta peräjälkeen.

Kotijoukkue Ilves käytti oman ylivoimansa jälleen hyödyksi ja siirtyi tutun viisikon siivittämänä jo kolmen maalin johtoon. Kiekko liikkui näyttävästi koko viisikon läpi ja se pelattiin HPK -kolmikon keskelle, josta Balazs Sebok nosti sen ohi Daniel Lebedeffin.

Vajaa kaksi minuuttia kuitenkin Ilveksen johtomaalista ja HPK -leiriin syttyi hieman toivo, kum Valtteri Jeskanen katkoi keskialueella Ilveksen avauksen ja lähetti Antti Pihlströmin sekä Michael Jolyn 2vs1 hyökkäykseen. Pihlström ratkaisi itse ja laukoi kiekon Ilves maalin takakulmaan. Peliä takana tässä kohtaa 44.07.

Ja jälleen vajaa muutama minuutti edellisestä ja taas soi, nimittäin Ilveksen maalilaulu. HPK -puolustaja Petteri Nurmen maila hajoaminen aiheutti pienen paniikin HPK:n viisikossa ja tämän sekaannuksen Ilves käytti. Jaakko Parikka nousi viivasta vetopaikkaan p-pisteiden väliin ja laukoi kiekon komeasti maalin yläkulmaan. Peli 4-1 ja ottelussa oli havaittavissa ratkaisun makua.

Mutta mitä vielä. HPK aloitti loppukirinsä ajassa 53.21. Jere Jokinen katkoi peliä Ilveksen siniviivalla ja murtautui keskustaan. Komea rannelaukaus viuhui ohi Zherenkon ja toivo heräsi jälleen HPK -leirissä.

HPK ilmottautui toden teolla peliin mukaan hetkeä myöhemmin. Ajassa 54.44 Tommi Tikka voitto hyökkäyspään aloituksen ja siirsi kiekon viivaan Valtteri Jeskaselle. Jeskanen syötti kiekon viivaa pitkin Ryan Johnstonille, jonka onetimer puhui karua kieltä ja ohitti hölmistyneen Ilves -vahti Zherenkon.

HPK:n kiri sai kuitenkin tylyn päätöksen, kun Miro Ruokonen menetti kiekon keskialueella ja tästä peli kääntyi omiin. Balazs Sebok jakoi kiekkoa oikealta laidalta maalin eteen ja Eemeli Suomi siirsi Ilveksen jälleen kahden maalin johtoon, kun peliä oli reilu pari minuuttia jäljellä.

HPK haki kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta, joten täydet pisteet jäivät tällä kertaa Tampereelle. Huomenna HPK matkaa Poriin päättämään viikkonsa Ässien vieraana. Kerhon tueksi lähtee kaksi bussillista HPK Kannattajien 10v juhlamatkalaisia!

11.02.2022 21:25