Ilman maaleja ei otteluita voiteta

HPK-KalPa 0-4 (0-2,0-1,0-2)

HPK pelasi pirteän kotiottelun KalPaa vastaan. Jalka liikkui ja peli oli fyysistä sekä viihdyttävää, mutta maalinteko jäi uupumaan. KalPa löi ottelun loppuhetkillä kiekon kaksi kertaa tyhjään HPK-maaliin.

Hämeenlinnan Ritari-areenalle oli perjantai-illaksi saapunut reilut 3600 katsojaa seuraamaan viihdettä. Erittäin hyvin otteluun valmistautunut kotijoukkue pisti härdellin pyörimään heti alkuunsa.

Erä eteni lähes täysin HPK:n hallinnassa, kunnes ajassa 8.40 kiekko ohjattiin Mika Järvisen selän taakse. Artturi Lehkonen ohjasi Mikko Kukkosen viivavedon noin kaksi metriä maalin yläriman yläpuolelta maaliin. Tuomarit hyväksyivät maalin kylmästi ja Kerhon kova alku sai ison kolauksen.

– Kyllähän se kyseenalainen maali söi meidän vahvaa alkua. Olen kuitenkin erittäin ylpeä joukkueesta, miten he valmistautuivat tähän otteluun ja ovat aina valmiina haastamaan kenet tahansa, kertasi HPK:n valmentaja Ari-Pekka Selin.

Ensimmäisessä erässä Kerhollakin paikat maalintekoon. Lähimmäksi pääsi Robert Leino, jonka napakka rannelaukaus kilahti KalPa-maalin ylärimaan.

Avauserä oli maalivahtien torjuntojen puitteissa tasainen. HPK:n Järvinen 6 – KalPan Koskinen 8.

Lisää virtaa erätauolta

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen yrittämään ylivoimaa, mutta kummankaan joukkueen erikoistilannepeli ei kukoistanut. HPK joutui toisen erän alkuminuuteilla toistamiseen alivoimalle, mutta sekin kestettiin, eikä KalPaa päästetty kahden maalin karkumatkalle.

Toinen erä oli ensimmäistäkin erää vauhdikkaampi. Kerho hallitsi vahvalla liikkeellään ja taklasi paljon. KalPa ei kunnolla päässyt toteuttamaan kiekkokontrolliaan HPK:n karvausta vastaan.

Erän ainokaisesta vastasi kuitenkin KalPa. Ajassa 35.08 kiekko pomppi hieman onnekkaasti viivavedon jälkeen Ossi Saariselle, jolla oli vapaa paikka sijoittaa kiekko Mika Järvisen nokan alta maaliin.

Etenkin HPK:n nelosketjun energinen pörrääminen KalPa-päädyssä miellytti yleisön silmää ja välillä Paajasen johtama ketju sai luotua pitkiä hyökkäyksiä kuopiolaispäädyssä.

Viimeiset sinetit tyhjään maaliin

Illan tuomaritoiminta keräsi kovasti palautetta ja varsinkaan HPK:n suunnalta se ei kovin positiivissävytteistä ollut.

Tästäkin huolimatta HPK pystyi pitämään fokuksensa pelissä ja kolmannessakin erässä oli paikat kavennusosumiin. Vaarallisimmat tekopaikat siunaantuivat Jesse Saariselle sekä Tuomas Santavuorelle, kuitenkin tuloksetta.

HPK:n yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia, KalPa teki kaksi maalia tyhjään verkkoon. Osumista vastasivat Tommi Miettinen ja Marko Kauppinen. Lopputulos 4-0 ei kerro koko totuutta ottelusta, mutta kuten todettua, ilman maaleja on vaikea voittaa pelejä.

Ensimmäisessä erässä kentän jättänyt Antti Aarnio sai olkapäävamman ja on sivussa useita viikkoja. Juho Mielonen joutui jättämään kentän kolmannessa erässä selkävamman vuoksi.

Taistelu jatkuu huomenna Ässiä vastaan Porissa ja luvassa on viimeinen ottelu ennen ensi viikon maaottelutaukoa.