IFK saapuu HPK:n käsittelyyn

HPK-HIFK tänään klo 18.30

Keskiviikkona Hämeenlinnaan saapuu vieraita Helsingistä. HPK on molemmat ottelut Helsingin IFK:ta vastaan tällä kaudella.

HPK on juuttunut joulun jälkeen hienoiseen tappiokierteeseen. Tauon jälkeen on pelattu viisi ottelua, joista pistesaalista ei ole saatu kasvatettua. Keskiviikko-iltana olisi taas tarjolla maukkaita sarjapisteitä sarjakakkoselta.

HPK on kohdannut HIFK:n tällä kaudella kaksi kertaa ja molemmat ottelut ovat päättyneet HPK:n voittoon. Edellinen voitto on joulukuun alusta, jolloin IFK kaatui Ritari-areenalla tiukasti 3-2. Voittomaalin silloin teki puolustaja Jyri Niemi järjettömän kovalla lämärillä.HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kuvailee IFK:ta työteliääksi ryhmäksi.
– IFK on erittäin työteliäs joukkue ja pelaa tällä hetkellä varmaa jääkiekkoa. Toivottavasti meidän voitot IFK:ta vastaan jatkuu tänäänkin.

Saros palaa tolppien väliin

HPK:n maalivahti Joni Myllykoski on joutunut tiukkaan paikkaan tammikuussa. Juuse Saroksen nuorten MM-kisakomennuksen myötä täysi torjuntavastuu siirtyi Myllykoskelle, mutta samalla muu joukkue on taistellut maalinteko-ongelman kanssa.

Saros palaa tolppien väliin keskiviikkona. HPK:n valmennus on koittanut kaivaa esiin lääkkeitä maalintekoon ja koko joukkueella on yleisesti ottaen ollut vaikeaa joulun jälkeen. Arvonen on mielissään Saroksen paluusta.
– Juuse on yksi sarjan parhaista maalivahdeista eli tottakai on hyvä saada hänet takaisin. Toivottavasti matkaväsymykset on taakse jäänyttä elämää ja Juuse voi keskittyä täysillä Liiga-peleihin.

Maanantain ottelussa KalPaa vastaan Myllykoski pelasi hyvän pelin tarjoten HPK:lle mahdollisuuden voittoon. Peli kuitenkin kaatui heikkoon viimeistelyyn maalintekopaikoissa.
– Pelattiin maanantaina nousujohteinen peli ja yritettiin saada ketjumuutoksilla uutta virtaa. Me ammutaan paljon ohi ja yli tällä hetkellä. Kyllä se ennen kaikkea pelaajista itsestään lähtee se terävyys maalipaikoissa, Arvonen kertoi.

Työntäyteisessä tammikuussa harjoittelulle ei kuitenkaan ole liikaa aikaa. Arvonen joukkoineen panostaa harjoittelussa laatuun.
– Pitää pyrkiä tekemään laadukkaasti töitä joka hetki, kun ollaan jäällä. Otteluruuhkassa aikaa on vähän, mutta aika on käytettävä laadukkaasti.

HPK koittaa löytää alkukauden hurmoksen takaisin päälle, jolloin ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta. Nytkin joukkue on taistellut loppuun asti, mutta se jokin on jäänyt puuttumaan.

NÄHDÄÄN RITARI-AREENALLA!

07.01.2015 10:38

Jaa artikkeli: